• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu

Gouden sieraden schoonmaken - goud poetsen - tips

Home / Gouden sieraden schoonmaken - goud poetsen - tips
Gouden sieraden schoonmaken - goud poetsen - tips

Gouden sieraden schoonmaken - tips voor uw sieraad

Wij krijgen vaak de vraag: hoe maak je goud schoon? Zou je goud poetsen? Moet je gouden sieraden reinigen? Of moet je er iets anders mee. Met onze tips kunt u heel eenvoudig zelf uw gouden sieraden schoonmaken.

Schoonmaken gouden sieraden. Hiervoor maakt het niet uit om welke kleur goud het gaat. Ons advies geldt ook voor wit goud schoonmaken van en rosé goud schoonmaken (en natuurlijk ook voor de diverse combinatie van kleuren goud)..

Het voordeel van goud is dat het niet oxideert en altijd de kleur van zijn legering behoudt. Een gouden sieraad kan op den duur echter wel zijn schittering verliezen. Met een aantal eenvoudige stappen, zorgt u ervoor dat uw sieraad weer prachtig straalt!  

  • Stap 1. Maak een sopje met lauw water en een beetje groene zeep zoals Dreft of Driehoek. Laat het sieraad enkele minuten in dit sopje liggen. 

  • Stap 2. Borstel of wrijf vervolgens het sieraad voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel of een katoenen doek.

  • Stap 3. Spoel het sieraad af met lauw water. 

  • Stap 4. Droog het sieraad met een flanellen doek et voilà: uw sieraad heeft zijn mooie glans terug! 

Wij willen u er wel op wijzen dat bij het maken van rosé- of wit goud meestal een extra kleur wordt aangebracht door het sieraad na te behandelen met koper of rhodium. Dit extra laagje kan op termijn door slijtage verdwijnen waardoor de originele gelige kleur van het goud weer zichtbaar wordt. Deze slijtage treedt op als het sieraad in contact komt met bijvoorbeeld andere ringen en armbanden. Wij kunnen dat laagje weer voor u aanbrengen zodat het sieraad er als nieuw uitziet.

Sieraden ultrasoon reinigen

Wilt u het zekere voor het onzekere nemen of uw sieraden extra grondig reinigen? Dan kunt u uw goud ultrasoon reinigen. Dit gebeurt met behulp van een trilbadje. De ultrasone golven die dit badje produceert, verwijderen het vuil grondig van uw gouden sieraden. Dat maakt dat u niet hoeft te schrobben of poetsen.

Wanneer u ook kleine krasjes wilt verwijderen, adviseren wij de hg goud glans balsem. Dit is een goudpoets die u ook mag gebruiken voor verguld goud. Na de reiniging en behandeling met deze balsem, ziet uw sieraad er weer als nieuw uit! 

Alternatieve schoonmaakmiddelen 

Er doen allerlei verhalen de ronde over alternatieve schoonmaakmiddelen die men kan gebruiken om goud schoon te maken. Veelgehoord zijn azijn, baking soda en cola. Zelfs bier wordt genoemd. Hieronder bespreken wij deze alternatieven en de reden waarom wij ze sterk afraden.

Sieraden van goud schoonmaken met azijn 

Azijn wordt vaak genoemd als hét middel voor het schoonmaken van gouden sieraden. Dit raden wij echter af. Het is weliswaar niet zo krachtig als koningswater (een mengsel van zoutzuur en salpeterzuur waarin goud oplost), maar kan wel leiden tot beschadigingen van uw sieraad. 

Sieraden schoonmaken met baking soda

Goud schoonmaken met soda wordt met name op internet regelmatig aanbeloven. Wij raden het echter ten sterkste af. Goud is een zacht materiaal en daarom kan de schurende werking van baking soda krasjes op uw sieraden veroorzaken.

Sieraden schoonmaken met cola

Uw sieraad een nachtje laten staan in cola, zou volgens sommigen de perfecte manier zijn uw sieraad weer te laten schitteren. Hoewel cola wellicht onschuldig lijkt, is het toch te agressief en kan het uw gouden sieraad beschadigen. 

Sieraden schoonmaken met bier 

Gek genoeg wordt ook bier genoemd als alternatief reinigingsmiddel. Eveneens geen aanrader, omdat ook dit product uw sieraad kan beschadigen. Bovendien is het maken van een sopje zoals we eerder beschreven goedkoper en zeker zo gemakkelijk. 

Gouden ketting schoonmaken - gouden armband schoonmaken

Eens in de zoveel tijd kunt u uw gouden ketting of gouden armband schoonmaken met lauwwarm water en vloeibaar afwasmiddel.

Gouden ring schoonmaken, diamantring

Een gouden ring snel, goed en gemakkelijk schoonmaken doet u met lauwwarm water en vloeibaar afwasmiddel. Wilt u het extra grondig doen dan is de aanschaf van een ultrasoon trilbad een goed idee voor als een diamant ringen of edelesteen ringen heeft.

Ook al bent u van u zelf schoon, huidvet nestelt zich -veelal aan de onderzijde- tussen de steen en het goud. Ook hier is het een echte aanrader om een utrasoon trilbad te kopen. Deze kunt u vanaf zo’n 40,00 te koop.

      02-07-2021 15:26
Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies