• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • NL
  • DE
Menu

Gouden sieraden schoonmaken - tips voor uw sieraad

Home / Gouden sieraden schoonmaken - tips voor uw sieraad
Gouden sieraden schoonmaken - tips voor uw sieraad

De gouden tip! Goud schoonmaken

Gouden sieraden schoonmaken? Wij krijgen vaak de vraag: hoe maak je goud schoon? Dit is eenvoudig met onze tips. Wij krijgen ook vaak de vraag of witgoud schoonmaken of rosé goud schoonmaken op een andere manier moet. Het antwoord is nee. Goud is goud en moet op dezelfde manier schoon gemaakt worden.  

Goud is een sterk materiaal, oxideert niet en zal altijd de kleur van zijn legering behouden, maar het kan op den duur zijn schittering verliezen. Met een aantal eenvoudige stappen, zorgt u ervoor dat uw sieraad weer straalt!  

Let wel op het volgende bij rosé- en witgoud. Bij het maken wordt doorgaans extra kleur aangebracht door een nabehandeling van koper of rhodium. Deze laag op het goud kan op termijn verdwijnen. Hierdoor wordt komt de originele gelige kleur van het goud weer zichtbaar. Deze slijtage treedt op als het sieraad in contact komt met bijvoorbeeld andere ringen en armbanden.

Stap 1. Maak een sopje met lauw water en een groene zeep, bijvoorbeeld Dreft. Leg vervolgens het sieraad een aantal minuten in het sopje. 

Stap 2. Borstel het sieraad zachtjes met bijvoorbeeld een zachte tandenborstel of een katoenen doek. 

Stap 3. Spoel het sieraad af met lauw water. 

Stap 4. Droog het sieraad met een flanellen doek. 

Tadaaa: uw sieraad heeft zijn mooie glans terug! 

Bent u een echte goudliefhebber en wilt u uw gouden sieraden effectiever reinigen? Goud ultrasoon reinigen met een trilbadje is dan de oplossing voor u. De ultrasone golven zorgen ervoor dat vuil effectief verwijderd worden van gouden sieraden, zonder dat er schrobben of poetsen aan te pas komt. 

Ook raden we de hg goud glans balsem aan. Dit is een goudpoets om krasjes te verwijderen. Ook verguld goud schoon maken? Dat is ook mogelijk met deze balsem. 

Sieraden schoonmaken, alternatieve schoonmaakmiddelen 

U heeft vast gehoord over een aantal andere middelen om het goud schoon te maken, zoals azijn, baking soda, cola of zelfs met bier. Hieronder bespreken wij de alternatieven, die wij overigens niet aanraden… 

Gouden sieraad schoonmaken met azijn

Een gebruikt alternatief voor het schoonmaken van gouden sieraden is azijn. Dit raden wij echter af. Desondanks azijn minder krachtig is dan zoutzuur, kan azijn zorgen voor beschadigen op het sieraad. 

Gouden sieraad schoonmaken met baking soda 

Goud schoonmaken met soda wordt ook op het internet aanbeloven. Toch raden wij dit af. Baking soda is namelijk te agressief voor goud en kan uw sieraad beschadigen.  

Goud sieraad schoonmaken met cola 

Goud schoonmaken in cola wordt ook vaak genoemd op het internet, maar ook cola is erg agressief. Ook cola kan uw gouden sieraad beschadigen. 

Goud sieraad schoonmaken met bier 

Gek genoeg komen wij goud schoonmaken met bier ook tegen. Net als de bovenstaande middelen raden wij ook bier af om te gebruiken voor het schoonmaken van uw sieraad, omdat ook dit product uw gouden sieraad kan beschadigen. 

Gouden ketting schoonmaken

Eens in de zoveel tijd kun je je gouden sieraden eenvoudig schoonmaken met lauwwarm water en vloeibaar afwasmiddel.

Gouden ring schoonmaken

Een ring snel, goed en gemakkelijk schoonmaken. Dit doe je met een lauwwarm water en vloeibaar afwasmiddel. Wil je het echt goed doen dan schaf je een ultrasoon trilbad aan. Dit laatse is zeer voor een ring met diamanten een absolute aanrader. Deze zijn al te koop vanaf zo'n 40,00.

      02-07-2021 15:26
Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.