• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / oorbellen / topaas
Toon filters

Gouden Topaas oorbellen

Op zoek naar gouden Topaas oorbellen? De naam Topaas is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van een vindplaats op het eiland Zebirget in de Rode Zee, welke vroeger bekend was als Topazos. Een topaas is vaak wijnrood of strogeel maar kan ook wit, grijs, groen, blauw of oranje zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans.
 


 

Oorbellen Topaas - herkomst

Goudtopaas wordt ook wel edeltopaas genoemd. De meest voorkomende vindplaats van Topaas is Brazilië. Topaas wordt ook in Afghanistan, Australië, Birma, China, Madagaskar, Sri Lanka, Namibië, Nigeria en Zimbabwe gevonden. 

Topaas oorbel

Edelstenen worden vaak in verband gebracht met de verschillende maanden van het jaar. Voor mensen die geboren zijn in een bepaalde maand kunnen die stenen ondersteunen of gelukkiger maken.

Bij elk sterrenbeeld horen meerdere edelstenen, soms helpen die juist bij bepaalde kenmerken van de mensen die in die periode geboren zijn. Neem een kijkje in onze unieke collectie gouden oorbellen!

Sterrenbeeld Topaas

Tweelingen, Leeuw en Boogschutter

Gouden Topaas Sieraden

Dol op sieraden met Topaas? Naast onze oorbellen hebben wij ook een prachtige collectie gouden sieraden met Topaas. Bekijk ze op onze website:

 


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies