• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
 • Selecteer uw taal
 • DE
Menu
Home / gouden ringen
Toon filters
0
Onbeperkt

Gouden ringen collectie

Bent u op zoek naar een gouden ring van 14 karaat of een bijzonder exemplaar van 18 karaat voor dames of heren? Wij verkopen PreLoved gouden ringen, elke ring exclusief én betaalbaar geprijsd.
Een gedragen ring krijgt van onze goudsmid een nieuw leven door deze te reinigen, herstellen en (wanneer nodig) opnieuw te laten keuren door Edelmetaal Waarborg Nederland. Daarmee kunnen wij de beste prijskwaliteitsverhouding bieden en tegelijkertijd bijdragen aan een circulaire economie.


  1 / 26  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Op uw verzoek vermaken wij GRATIS de door u gekozen ring (indien visueel mogelijk).

Symbool van de gouden ring

Een ring staat vaak symbool voor verschillende betekenissen en emoties, afhankelijk van de context en de cultuur. Enkele van de meest voorkomende symbolische betekenissen van een gouden ring zijn:

 • Liefde en verbintenis: In veel culturen vertegenwoordigt een ring de liefde en verbintenis tussen 2 mensen. Het wordt vaak gebruikt als een trouwring om de eeuwige liefde en belofte van het huwelijk te symboliseren.
 • Eeuwigheid en oneindigheid: De ronde vorm van een ring heeft geen begin en geen einde, waardoor het symbool staat voor eeuwigheid en oneindigheid. Het kan de eeuwige band tussen geliefden, familieleden of vrienden vertegenwoordigen.
 • Prestige en rijkdom: Vanwege het kostbare materiaal waaruit het is gemaakt, wordt een ring vaak geassocieerd met rijkdom, luxe en prestige.
 • Erfenis en traditie: Gouden ringen kunnen worden doorgegeven van generatie op generatie en worden vaak gezien als waardevolle erfstukken die familietradities en geschiedenis symboliseren.
 • Geloof en spiritualiteit: In sommige religies en spirituele tradities wordt een ring gebruikt als een symbool van geloof, toewijding of spirituele verbintenis.
 • Kracht en autoriteit: In sommige culturen worden gouden ringen gedragen als een teken van kracht, autoriteit of status.

Het is belangrijk op te merken dat de symbolische betekenis van een ring kan variëren afhankelijk van individuele overtuigingen, gebruiken en culturele achtergronden. Sommige mensen geven mogelijk persoonlijke betekenissen aan hun gouden ringen op basis van speciale gebeurtenissen of emotionele banden.

Veilig en vertrouwd uw " goude ring " kopen 

Getuige de vele positieve reviews van onze (vaste) klanten, hechten wij veel waarde aan veilig en vertrouwd winkelen. Daarom maken wij gebruik van WebWinkelKeur om altijd aan de nieuwste wettelijke eisen te voldoen. Zij keuren periodiek diverse zaken waaronder onze webshop en leveringsvoorwaarden. Daarnaast steken wij veel energie in een heldere communicatie door bij elk sieraad veel details te geven en altijd waarheidsgetrouwe foto’s te tonen. 
Bovendien hanteren wij goede retour- en garantievoorwaarden. Mocht het sieraad onverhoopt beschadigd raken tijdens het transport of u constateert een gebrek, dan kunt u aanspraak maken op onze garantie. Is het sieraad niet wat u ervan had verwacht of past het niet? Dan kunt u deze binnen 14 dagen retourneren. 
Mocht er ondanks al deze voorzorgsmaatregelen toch een meningsverschil ontstaan, dan fungeert WebWinkelKeur tevens als klachteninstituut voor u als consument. Hier vindt u meer informatie over WebWinkelKeur.

Kwaliteit en duurzaamheid van onze ringen

Een ring is een sieraad dat generaties lang kan meegaan en dat een tijdloze uitstraling heeft. Kwaliteit en duurzaamheid zijn daarbij van essentieel belang. Bij onze webshop bieden we een ruime selectie gouden ringen van de hoogste kwaliteit, vervaardigd uit duurzame materialen en met oog voor detail.

Onze gouden ringen zijn vervaardigd uit 14-karaats of 18-karaats goud, wat betekent dat ze een hoog percentage puur goud bevatten en daardoor van hoge kwaliteit zijn. Het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt er niet alleen voor dat onze gouden ringen er mooi uitzien, maar ook dat ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik en langdurige slijtage.

We werken samen met ervaren en gespecialiseerde goudsmeden die met veel aandacht en vakmanschap elke gouden ring met de hand vervaardigen. Dit zorgt ervoor dat elk sieraad uniek is en dat er aandacht is besteed aan elk detail.

Onze gouden ringen zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan. We weten hoe belangrijk het is om een sieraad te hebben dat jarenlang mooi blijft en zijn waarde behoudt. Daarom bieden we ook een garantie op de kwaliteit van onze gouden ringen.

Als je een ring bij ons koopt, weet je dat je een sieraad van de hoogste kwaliteit koopt, dat met zorg is gemaakt en ontworpen om een leven lang mee te gaan. Een gouden ringetje is niet alleen een prachtige accessoire, het is ook een investering die de tand des tijds zal doorstaan en die je met trots kunt dragen.

Al onze gouden ringen zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan.

PreLoved: De Charme van een tweedehands goudenring

Maar wel van de hoogste kwaliteit dankzij onze goudsmid die elke ring reinigt, herstelt en - indien nodig - door Edelmetaal Waarborg Nederland laat keuren.
De ringen die wij aanbieden zijn PreLoved sieraden. Refurbished ringen in feite, omdat ze eerder zijn gedragen, maar dankzij de behandeling van onze goudsmid er weer als nieuw uitzien. Zo hebben we eventuele krasjes en de vorm hersteld en heeft onze goudsmid ook nauwkeurig naar de zetting van de diamantjes en edelstenen gekeken. Het kopen van een PreLoved ring is niet alleen prettiger voor uw portemonnee. Het is ook een duurzame aanschaf, omdat de delving en verwerking van goud zeer belastend is voor het milieu. 
Wij bieden een gevarieerd aanbod van zowel mooie ringen voor dames als klassieke heren ringen. Van stoere ringen tot adembenemende diamanten ringen. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een zilveren, bicolor, tricolor, rosé- of witgouden ring, u vindt het gegarandeerd in onze webshop.

Keurmerken en Certificaten: De Echtheid van een Gouden Ring

Een officieel certificaat van echtheid voor gouden of zilveren sieraden bestaat niet. Bij dergelijke sieraden geldt dat er - op een klein aantal uitzonderingen na - een officieel keurmerk in het sieraad is ‘geslagen’. Onze gouden ringen zijn voorzien van een dergelijk keurmerk. Voor de Nederlandse kwaliteitseisen zijn volgens de Waarborgwet twee tekens verplicht: het verantwoordelijkheidsteken en het gehalteteken. De laatste geeft het type en het gehalte edelmetaal weer. Het verantwoordelijkheidsteken wordt aangebracht door de fabrikant of importeur van het edelmetaal of door WaarborgHolland. De Nederlandse keurmerken worden door de meeste Europese landen erkend. 

Factuur en Omschrijving: details van de ring

Nadat uw bestelling is geplaatst, ontvangt u van ons een gedetailleerde factuur die alle benodigde informatie bevat met betrekking tot uw kostbare gouden ring. Deze factuur voorziet in een beknopte en nauwkeurige omschrijving van het sieraad, inclusief vermelding van het goudgehalte. Wij hechten veel waarde aan transparantie en streven ernaar om u volledig op de hoogte te stellen van de kenmerken en eigenschappen van het gekochte juweel. De factuur is tevens een officieel document dat als bewijs van uw aankoop dient. Vertrouw op onze betrouwbare en professionele service, waarbij elk aspect van uw bestelling zorgvuldig wordt behandeld en gedocumenteerd.

Hoeveel karaat heeft een gouden ring?

Een "gouden" ring draagt pas deze benaming wanneer het uit minimaal 14 karaat (gehalte 585) bestaat. In Nederland worden voornamelijk 14k ringen verkocht vanwege hun veelzijdigheid bij verschillende huidtinten en hun betaalbaarheid en duurzaamheid. Puur goud is namelijk zeer zacht en vatbaar voor krasjes, deukjes en andere beschadigingen, maar door toevoeging van zilver en koper wordt de ring steviger.

Gouden ringen van 18 karaat (18k), 20 of 22 karaat hebben een gele tint vanwege het hogere percentage goud, wat goed past bij een meer donkere huidskleur. Sommige mensen geven de voorkeur aan ringensets waarin verschillende goudkleuren worden gecombineerd.

Bij ANRO Juweliers garanderen we dat al onze gouden ringen voorzien zijn van een keurmerk. U ontvangt ook een factuur met een beknopte beschrijving van uw sieraad, inclusief het goudgehalte. Voor meer informatie over keurmerken en wettelijke vereisten kunt u terecht op de website van WaarborgHolland.

Lastig kiezen? Daar hebben wij de ideale oplossing voor!

Vindt u het moeilijk de beste keuze te maken uit onze grote collectie gouden ringen? Dan kunt u gebruikmaken van onze vergelijkingspagina. Bij de ringen waartussen u twijfelt, vinkt u dan het hokje “Vergelijk” aan. Heeft u dat bij alle ringen gedaan die u mooi vindt, dan klikt u vervolgens op het hokje “Bekijk”. Nu krijgt u een mooi overzicht van alle ringen waarop u uw oog heeft laten vallen. En wilt u het zichzelf nóg makkelijker maken, dan vinkt u bij dit overzicht “Toon alleen de verschillen” aan (bovenaan de pagina). Zo kunt u in één oogopslag zien waarin de ringen van kenmerk verschillen.
U mag natuurlijk ook de ringen bij ons in de winkel in Enschede bekijken. U dient hier wel even een afspraak voor te maken, omdat onze collectie sieraden niet standaard in de winkel aanwezig is.

De ring kosteloos in termijnen betalen

Wij bieden de mogelijkheid in termijnen te betalen. Dus stel dat u helemaal verliefd bent geworden op een ring in onze collectie, dan geven wij u de mogelijkheid te sparen zonder dat u het risico loopt dat een andere klant u voor is. Immers, elke sieraad in ons assortiment is exclusief. Dankzij deze service kunt u toch de ring kopen.
Wilt u in termijnen betalen? Bij de Betaalmethoden´ heeft u de mogelijkheid dit aan te vinken. Geeft u vervolgens bij de Opmerkingen aan in hoeveel termijnen u de betaling wilt voldoen. Daarna nemen wij zo spoedig mogelijk met u contact op. Na betaling van de laatste termijn wordt uw ring per aangetekende post verzonden

Kies uw gouden ring - verzending is Gratis!

PostNL draagt zorg voor een keurige verzending met de aangetekende pakketpost. Wij bezorgen kosteloos, anoniem en middels een milieuvriendelijke verpakking. Middels een track & trace-code kunt u het pakketje volgen tot aan uw voordeur. Wanneer u op een werkdag voor 17.00 uur bestelt, ontvangt u de ring al de volgende dag. In het pakket vindt u altijd een retourformulier voor het geval de ring niet past of niet aan uw wensen voldoet.

Elke bestelling komt met een gratis cadeauverpakking

Een ring is een waarlijk schitterend geschenk, of het nu bestemd is voor uzelf, uw partner, uw familie of een gewaardeerde vriend. Om het moment van overhandigen nog specialer te maken, wordt elk juweel zorgvuldig verpakt in een stijlvolle cadeau-cassette. Deze prachtige verpakking voegt een vleugje elegantie toe aan het geheel en benadrukt het waardevolle karakter van het sieraad. Met oog voor detail en kwaliteit is de cadeau-cassette ontworpen om de ring veilig te bewaren en tegelijkertijd de ontvanger te betoveren met zijn verfijnde presentatie. Kies voor een betekenisvol gebaar en laat uw geschenk schitteren in deze smaakvolle verpakking.

De juiste ringmaat voor Uw gouden ring

Bij het bepalen van de ringmaat voor een ring, zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 1. Comfort: De zegelring moet comfortabel aanvoelen tijdens het dragen, en niet te strak of te los zitten.
 2. Vingerdikte: De breedte van de vinger kan van invloed zijn op de ringmaat, aangezien de ring niet te strak of te los mag zitten.
 3. Klimaat: De ringmaat kan ook worden beïnvloed door het klimaat en de temperatuur. In warme omstandigheden zullen vingers bijvoorbeeld opzwellen, terwijl ze in koudere omstandigheden zullen krimpen.
 4. Breedte van de ring: De breedte van de ring kan ook van invloed zijn op de ringmaat. Over het algemeen hebben bredere ringen een iets grotere maat nodig dan smallere ringen.

De voorkeur gaat uit om de ringmaat te laten meten door een professionele juwelier om een ​​nauwkeurige meting te garanderen. Dit kan worden gedaan door een tijdelijke ring, een ring-sizer of door het meten van de omtrek of diameter van de vinger met behulp van een meetlint of een ringmaatmeter. Het is belangrijk om te onthouden dat de ringmaat kan variëren afhankelijk van de vinger en dat de meeste mensen verschillende ringmaten hebben voor verschillende vingers.

Er zijn verschillende manieren om de ringmaat van een gouden ring te bepalen. Een van de gemakkelijkste manieren is om naar een juwelier te gaan en daar een ringmaatmeter te gebruiken. Dit is een apparaat dat op de vinger past en dat de ringmaat opneemt. De juwelier kan u dan vertellen welke maat ring u nodig heeft.

Een andere manier om de ringmaat te bepalen is door een stuk touw of een lint op de vinger te leggen en deze op te meten met een liniaal of meetlint. U kunt dan de opgemeten lengte omrekenen naar een ringmaat volgens de volgende tabel: 

Omtrek vinger in mm           Diameter ringmaat in mm
 
47 mm 15
48 mm 15,25
49 mm 15,5
50 mm 16
51 mm 16,25
52 mm 16,5
53 mm 17
54 mm 17,25
55 mm 17,5
56 mm 17,75
57 mm 18
58 mm 18,5
59 mm 18,75
60 mm 19
61 mm 19,5
62 mm 19,75
63 mm 20
64 mm 20,5
65 mm 20,75
66 mm 21
68 mm 21,5
69 mm 22
 
Houd er rekening mee dat deze tabel slechts een richtlijn is en dat de ringmaat afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren en de afmetingen van de handen. Het is daarom aan te raden om de ringmaat zorgvuldig te overwegen voordat u een aankoop doet. Als u twijfelt, diet u er verstandig aan naar een juwelier gaan om uw ringmaat op te laten nemen door een professional.

Gratis aanpassen van de maat van de door u gekozen ring

Als gratis service bieden wij u aan de ringen uit onze webshop te vermaken naar uw ringmaat. Niet elke ring kan mooi worden aangepast, wij zullen u hierin adviseren.
Het is niet mogelijk de voor u aangepaste ring te retourneren. Twijfelt u nog over de ring dan zou u de ring eerst in de oorspronkelijke staat kunnen bestellen, bekijken en vervolgens aan ons te retourneren om de maat aan te laten passen.
Kiest u voor het vermaken van een ring, houdt er dan rekening mee dat het gemiddels zo'n 3 werkdagen duurt voordat u de ring in huis hebt.

Verlovingsring - vriendschapsring - trouwring

Wist u dat de eerste trouwringen zijn gevonden langs de rivier de Nijl? Dat geeft aan hoelang de ring al symbool staat voor een verbintenis tussen twee mensen. De vorm van de ring verwijst naar zijn betekenis. De cirkelvorm betekent dat er geen begin en geen einde is en vormt daarmee het universele symbool voor oneindige liefde. Destijds werd de ring om de ringvinger van de linkerhand geplaatst. Men geloofde dat deze ringvinger in directe verbinding staat met het hart dat ook links in het lichaam ligt. Tegenwoordig hangt het van een land, de religie of cultuur af of men de ring aan de rechter- of linkerhand plaatst.
De traditie van de verlovingsring begon later namelijk bij de oude Grieken. De gouden ringen die zij maakten fungeerden als verlovingsring en trouwring, maar zelfs het fenomeen van vriendschapsringen bestond toen al. 
De aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk startte in 1477 de traditie om een verlovingsring met een diamant te dragen. Dat jaar schonk hij zijn verloofde Maria van Bourgondië een gouden ring versierd met diamantjes in de vorm van een M. De echte credits van deze traditie gaan echter niet naar deze aartshertog. Pas na 1940 werd het dragen van diamanten verlovingsringen echt populair dankzij een fikse marketingstrategie van de diamanthandel DeBeers Company. Met een advertentiecampagne overtuigden zij mannen dat eigenlijk alleen een diamanten ring echt telde. En dat werkte!
De traditie om de verlovingsring en trouwring te graveren startte in de 17e eeuw. Toen begonnen de Engelsen en Fransen met poëtische gravures. Inmiddels dragen ook mannen verlovingsringen.
Tegenwoordig worden variaties op de traditionele trouwring en de draagwijze gehanteerd. Zo draagt men ook wel eens de trouwring van de partner aan een ketting om de nek. Als alternatief worden ook wel trouwarmbanden en trouwhangers gedragen.
In onze webshop vindt u prachtige gouden ringen met diamanten en andere edelstenen. Indien gewenst kunnen wij voor u een gravure verzorgen.

Diversiteit in gouden ringen: voor elke stijl en maat

Op zoek naar een mooie gouden ring? Bij ANRO Juweliers vind je veel mooie mogelijkheden! Onze selectie omvat gouden ringen met een glad oppervlak of ingewikkelde ontwerpen, maar ook ringen bezet met glinsterende diamanten of zirkonia-stenen. We hebben ook brede gouden banden en delicate, sierlijke ringen zoals eenvoudige gouden stapelbanden. Wat je stijl ook is, wij hebben de perfecte gouden ring voor jou! Hier alvast een kleine selectie:

Gouden ring schoonmaken

Er zijn verschillende manieren om een gouden ring schoon te maken. Een van de gemakkelijkste manieren is om de ring in warm water te dopen en hem vervolgens af te wassen met een milde zeep of afwasmiddel. Dit kan helpen om stof en vuil te verwijderen en om de ring weer glanzend te maken.

Als de ring erg vuil is, kunt u altijd bij ons terecht voor een gedegen advies. Gebruik niet zomaar reinigingsmiddelen als uw ring is voorzien van (poreuse) stenen.

Houd er rekening mee dat het schoonmaken van een gouden ring zorgvuldig moet gebeuren om de ring niet te beschadigen. Gebruik bijvoorbeeld geen harde borstels of scherpe voorwerpen om de ring schoon te maken, omdat dit de ring kan krassen of beschadigen. Als u twijfelt over hoe u een gouden ring kunt schoonmaken, kunt u het beste naar een juwelier gaan voor professioneel advies.