• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
 • Selecteer uw taal
 • DE
Menu
Home / kettingen / ketting dames
Toon filters
0
Onbeperkt

Gouden ketting dames

Kiest u ook voor een gouden ketting dames? In onze collectie gouden kettingen hebben we mooie 14 karaat gouden kettingen en 18 karaat gouden kettingen. Wij ongetwijfeld het exemplaar waar u naar zoekt, natuurlijk hebben wij ook heren kettingen.  1 / 42  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Een gouden vrouwen ketting is een populaire keuze voor sieraden vanwege de elegante en chique uitstraling die het geeft. Goud is een duurzaam en tijdloos metaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt om sieraden mee te maken. Gouden kettingen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afmetingen, dus er is er altijd wel één die bij jouw stijl past. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende karatgehalten, waarbij het aantal karaat aangeeft hoeveel goud er in het sieraad zit. Hoe hoger het karatgehalte, hoe hoger de kwaliteit en de waarde van het sieraad. Gouden kettingen kunnen alleen worden gedragen of samen met andere sieraden zoals oorbellen, armbanden of ringen om een complete en stijlvolle look te creëren.

Dames ketting

Gouden kettingen zijn er natuurlijk voor zowel mannen als vrouwen. Kunnen de schakkettingen gedragen worden door beide geslachten dan spreek je van een unisex ketting. Goud kunt u namelijk altijd dragen, bij een casual outfit staat een ketting goed, maar ook bij een feestelijke outfit. Halskettingen zijn erg vriendelijk in onderhoud en u kunt deze altijd om houden. We hebben kettingen  in veel verschillende schakeltypes, lengtes en diktes. In de webshop hebben wij minstens 16 verschillende type schakels. 

Geschiedenis van een gouden dames ketting

Gouden kettingen zijn al duizenden jaren populair als sieraden en zijn in verschillende culturen gedragen. Hier is een korte geschiedenis van gouden dameskettingen:

 1. Oudheid: In de oudheid droegen mensen gouden kettingen als teken van rijkdom en status. In het oude Egypte, bijvoorbeeld, droegen vrouwen gouden kettingen als sieraden en werden ze ook gebruikt als offergave aan de goden.

 2. Middeleeuwen: In de Middeleeuwen werden gouden kettingen gedragen door adellijke vrouwen als teken van hun rijkdom en sociale status. Gouden kettingen werden ook gebruikt als onderdeel van religieuze ceremoniën en werden gedragen als teken van devotie.

 3. Moderne tijd: In de moderne tijd zijn gouden kettingen nog steeds populair als sieraden voor vrouwen. Ze worden gedragen als accessoire bij verschillende soorten kleding en kunnen worden gedragen als teken van persoonlijke stijl of als cadeau voor speciale gelegenheden.

Gouden kettingen zijn door de eeuwen heen een belangrijk sieraad geweest en zijn nog steeds populair vandaag de dag. Ze worden gedragen als teken van rijkdom, status en persoonlijke stijl en blijven een populaire keuze voor sieraden voor vrouwen.

De ideale lengte van dames kettingen

De ideale lengte voor een damesketting  bestaat niet, dit is voor iedere dame anders. Lees hierover meer in de BLOG van ANRO juweliers, klik hier om meer te lezen over de ideale lengte van uw ketting.

Goud ketting dames

Als u op zoek bent naar een unieke ketting gemaakt van goud, dan is wellicht een fantasie kettingen iets voor u. Gaat u liever voor een basis ketting? Bekijk dan de Figaro ketting of een mooi gouden Collier. Deze laatste hebben wij weer in vier verschillende types, namelijk: gewalst, gewalst en geslepen, traditioneel en open. Kettingschakels zijn er in veel soorten en maten. Welke schakel u kiest, is afhankelijk van wat bij u past. De schakels bepalen namelijk voor een groot deel de uitstraling van het sieraad.

Ketting goud dames

Een mooie ketting is perfect als cadeau! Welke man of vrouw kun je nou niet blij maken met een prachtig sieraad? Of het nou voor uw geliefde, uw moeder, tante of vriendin. Voor iedereen hebben wij iets leuks in de collectie!

Top 5 vrouwen kettingen

Een echte top 5 kunnen we niet noemen, smaken verschillen. Wel kunnen we een lijste produceren met kettingen die wij het meest verkopen aan vrouwen:
 1. Gourmet ketting
 2. Venetiaanse ketting
 3. Jasseron ketting
 4. Vossenstaart ketting
 5. Anker ketting

Voorkomende goudgehaltes

Gouden dameskettingen komen in verschillende goudgehaltes voor, afhankelijk van de hoeveelheid goud die in het sieraad is verwerkt. De meest voorkomende goudgehaltes voor gouden dameskettingen zijn:

 1. 24 karaat goud: Dit is het hoogste goudgehalte dat beschikbaar is en bevat 100% pure goud. 24 karaat goud is zeer zacht en kwetsbaar en wordt meestal niet gebruikt voor sieraden die aan dagelijks gebruik zijn blootgesteld.

 2. 22 karaat goud: 22 karaat goud bevat 22 delen goud en 2 delen andere metalen, wat betekent dat het 91,6% pure goud bevat. Dit is een zeer hoog goudgehalte en wordt meestal niet gebruikt voor dameskettingen.

 3. 18 karaat goud: 18 karaat goud bevat 18 delen goud en 6 delen andere metalen, wat betekent dat het 75% pure goud bevat. Dit is een populaire goudgehalte voor dameskettingen omdat het zowel stevig als luxueus is.

 4. 14 karaat goud: 14 karaat goud bevat 14 delen goud en 10 delen andere metalen, wat betekent dat het 58,5% pure goud bevat. Dit is een goede optie voor dameskettingen die aan dagelijks gebruik zijn blootgesteld, omdat het minder kwetsbaar is dan hoger goudgehalte.

Het is belangrijk om te onthouden dat het goudgehalte van een gouden damesketting ook kan variëren afhankelijk van het design, de afwerking en eventuele behandelingen die de ketting heeft ondergaan.

Verschillen tussen een gouden dames ketting en een heren ketting

Er zijn een aantal verschillen tussen gouden dames- en herenkettingen:

 1. Grootte: Meestal zijn gouden herenkettingen groter en dikker dan gouden dameskettingen.

 2. Stijl: Gouden herenkettingen zijn vaak minder opvallend en meer subtiel dan dameskettingen, die vaak meer versierd zijn met stenen of andere versieringen.

 3. Gewicht: Omdat herenkettingen vaak groter en dikker zijn, zijn ze ook vaak zwaarder dan dameskettingen.

 4. Prijs: Omdat herenkettingen vaak groter en zwaarder zijn, zijn ze vaak duurder dan dameskettingen.

Houd er rekening mee dat dit algemene tendensen zijn en dat er geen harde regels zijn voor wat betreft de stijl, grootte of prijs van gouden kettingen voor dames of heren. Sommige dames houden bijvoorbeeld van grotere, opvallendere kettingen en sommige heren prefereren subtielere kettingen. Het is belangrijk om te kiezen wat bij je past en wat je mooi vindt.

Waaraan moet je denken bij het kopen

Als je overweegt om een gouden damesketting te kopen, zijn hier enkele vragen die je aan de verkoper kunt stellen:

 1. Wat is de zuiverheid van het goud? Gouden kettingen zijn gemaakt van verschillende zuiverheden van goud, van 9 karaat tot 24 karaat. Hoe hoger de zuiverheid, hoe duurder de ketting zal zijn.

 2. Is de ketting gemaakt van solid gold of gold plated? Solid gold kettingen zijn gemaakt van 100% goud, terwijl gold plated kettingen slechts gouden plating hebben die is aangebracht op een ander metalen basis.

 3. Wat is de lengte van de ketting? Zorg ervoor dat je de juiste lengte kiest voor je outfit en persoonlijke voorkeuren.

 4. Wat zijn de eventuele extra versieringen op de ketting? Kijk of er stenen of andere versieringen op de ketting zijn aangebracht en vraag naar hun kwaliteit.

 5. Is er een certificaat van echtheid of waardebepaling bij de ketting? Dit kan helpen om de waarde van de ketting te bepalen en de authenticiteit ervan aan te tonen.

 6. Wat is het terugbetaalbeleid van de verkoper? Als je het niet eens bent met de kwaliteit of de waarde van de ketting, is het goed om te weten of je het kunt retourneren of omruilen.

Vrouwen ketting schoonmaken

Als je een gouden ketting dagelijks draagt dan blijft deze het mooist qua glans. Wisselt u vaak of legt u de ketting regelmatig weg dan wordt ketting dof en straalt deze niet meer. Om de ketting weer te laten stralen heb je eigenlijk alleen lauw warm water en afwasmiddel (bijvoorbeeld Dreft) nodig. Even laten weken, schoonvegen, en ook weer afspoelen met lauw warm water. Na het drogen zie je een duidelijk verschil en is het huidvet verdwenen.
Kettingen met diamant of andere heldere steen kun je op dezelfde manier behandelen.

Ketting goud dames - hanger

Op zoek naar een ketting met bijpassende gouden hanger? Wij hebben een unieke collectie. Neem een kijkje bij de verschillende types.

Dames ketting met hanger

Ketting met hanger! Belangrijk is dat de dikte van de ketting past bij de grootte van de hanger en het oogje. De hanger moet soepel kunnen bewegen over de ketting. Wij hebben een ruime keuze aan smalle  kettingen, deze kettingen zijn vaak geschikt... maar niet altijd. Let dus goed op.

Ketting goud dames - ONLINE BESTELLEN

Bij ANRO Juweliers profiteert u van top kwaliteit kettingen tegen een scherpe prijs. We bieden een breed assortiment, duurzaam goud en u krijgt 100% garantie op uw ketting. Een goude ketting dames naar wens gevonden? Op onze website is bestellen eenvoudig en snel. Wij bieden verschillende betaalmethoden aan. Naast de reguliere betaalmethoden, bieden wij ook de service om het sieraad te betalen in termijnen. Na de laatste betaling, doen wij het sieraad op de post. Klik hier voor meer informatie. Plaatst u de bestelling op een werkdag voor 17:00? Dan zorgen wij ervoor dat u uw bestelling de volgende dag al in huis hebt! Uw bestelling wordt gratis en aangetekend verzonden! Daarnaast wordt uw sieraad geleverd in een luxe cadeau cassette, dan wordt het voor uzelf of voor een ander een mooi geschenk. Is de ketting na ontvangst toch niet helemaal naar wens? Ruilen of retourneren mag binnen 14 dagen.