• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / gouden kettingen / parel ketting
Toon filters

Parel ketting - collectie

De parel ketting is een klassieker onder de sieraden. Door zijn chique en elegante uitstraling is het een sieraad dat door veel vrouwen gedragen wordt. In combinatie met het goud van de ketting komen de parels prachtig naar voren en ontstaat er een opvallende glans. Het is dan ook niet vreemd dat de parelketting één van de populairste (parel) sieraden is bij alle vrouwen.


 

Geschiedenis van Parelkettingen

Parels worden al sinds de oudheid gebruikt door mensen. Het is waarschijnlijk dat mensen al zo'n 6000 jaar parels kennen. Egyptenaren waren ermee vertrouwd en ook bij opgravingen in Mexico werden parels gevonden. In India worden parels gebruikt als talisman. Volgens de overtuiging van Mongolen verhoogt afkooksel van parels de kracht van de mannen. Chinezen gebruikten parels in de geneeskunde. Romeinen beschouwden ze als symbool van macht, wijsheid en geluk.  Deze klassieke ketting is gemaakt van hoogwaardig en fraai bewerkt goud bezet met schitterende parels. Een geweldig cadeau voor iedere gelegenheid!

  • parelketting dames
  • parelketting heren

Parelketting - herkomst

Een geregen Parelketting van een organisch gevormde Parel die is gevormd door bepaalde weekdierenen, die opgevist en/ of gekweekt worden om als sieraad te dienen. Parels zijn vaak rond, maar soms ook onregelmatig van vorm (barok). Traanvormige parels worden vaak als hanger gebruikt. Onregelmatig gevormde parels worden gebruikt in kettingen, armbanden, oorbellen en ringen.

Parelsoorten

Er zijn verschillende soorten parels die voorkomen in de natuur, en elk type heeft zijn eigen unieke kenmerken. Hier volgen enkele van de meest voorkomende soorten parels:

  1. Zoutwaterparels: Deze parels worden gevormd in oesterdieren die leven in zee, en ze komen het meest voor in de Grote Barrièrerif en de Persische Golf. Zoutwaterparels komen in verschillende kleuren voor, zoals wit, roze, goud en blauw, en ze kunnen ook verschillende vormen hebben, zoals rond, ovaal of barok. Zoetwaterparels:
  2. Zoetwaterparels worden gevormd in zoetwatermosselen die leven in rivieren, meren en reservoirs. Ze komen vooral voor in Japan, China en de Verenigde Staten. Zoetwaterparels komen meestal voor in wit, roze, lavendel en paars, en ze kunnen ook verschillende vormen hebben, zoals rond, ovaal of knobbeltjes.Kweekparels:
  3. Kweekparels worden kunstmatig geproduceerd door middel van een proces waarbij een kleine kern van een parel in een oester of mossel wordt geplaatst en vervolgens met behulp van speciale technieken en materialen wordt omhuld met een parelmoerlaag. Kweekparels komen meestal voor in wit, roze, geel en grijs, en ze kunnen ook verschillende vormen hebben, zoals rond, ovaal of knobbeltjes.

Parelmoer: Parelmoer is het natuurlijk voorkomende, glanzende laagje dat zich op de binnenkant van sommige oester- en mosselsoorten bevindt. Het wordt vaak gebruikt om sieraden te maken, zoals halskettingen, oorbellen en armbanden. Parelmoer komt meestal voor in wit, grijs, zwart en roze, en het kan ook verschillende vormen hebben, afhankelijk van de oester of mossel waaruit het is verkregen.

Gouden ketting met Parel

Parel bestaat uit relatief zacht, organisch materiaal en is veel kwetsbaarder dan de meeste edelstenen. Het is daarom belangrijk om de prarel zo min mogelijk bloot te stellen aan chemicaliën, cosmetica, schoonmaakmiddelen, zeep en fel zonlicht

Parelketting goud - man

Maar meestal worden de Parelkettingen gedragen door de vrouw. Op zoek naar een unieke gouden ring met parel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Neem een kijkje in onze collectie. 

Gouden sieraden gezet met Parel

Bekijk ook onze gouden vintage kettingen en edelsteen armbanden: