• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / kettingen / parel
Toon filters

Gouden Parel ketting

De parel ketting is een klassieker onder de sieraden. Door zijn chique en elegante uitstraling is het een sieraad dat door veel vrouwen gedragen wordt. In combinatie met het goud van de ketting komen de parels prachtig naar voren en ontstaat er een opvallende glans. Het is dan ook niet vreemd dat de parelketting één van de populairste (parel) sieraden is bij alle vrouwen.


 


Bezig met laden...

Geschiedenis van Parelkettingen

Parels worden al sinds de oudheid gebruikt door mensen. Het is waarschijnlijk dat mensen al zo'n 6000 jaar parels kennen. Egyptenaren waren ermee vertrouwd en ook bij opgravingen in Mexico werden parels gevonden. In India worden parels gebruikt als talisman. Volgens de overtuiging van Mongolen verhoogt afkooksel van parels de kracht van de mannen. Chinezen gebruikten parels in de geneeskunde. Romeinen beschouwden ze als symbool van macht, wijsheid en geluk.  Deze klassieke ketting is gemaakt van hoogwaardig en fraai bewerkt goud bezet met schitterende parels. Een geweldig cadeau voor iedere gelegenheid!

Parelketting - herkomst

Een geregen Parelketting van een organisch gevormde Parel die is gevormd door bepaalde weekdierenen, die opgevist en/ of gekweekt worden om als sieraad te dienen. Parels zijn vaak rond, maar soms ook onregelmatig van vorm (barok). Traanvormige parels worden vaak als hanger gebruikt. Onregelmatig gevormde parels worden gebruikt in kettingen, armbanden, oorbellen en ringen.

Gouden ketting met Parel

Parel bestaat uit relatief zacht, organisch materiaal en is veel kwetsbaarder dan de meeste edelstenen. Het is daarom belangrijk om de prarel zo min mogelijk bloot te stellen aan chemicaliën, cosmetica, schoonmaakmiddelen, zeep en fel zonlicht

Parelketting goud - man

Maar meestal worden de Parelkettingen gedragen door de vrouw. Op zoek naar een unieke gouden ring met parel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Neem een kijkje in onze collectie. 

Gouden sieraden gezet met Parel

Bekijk ook onze gouden vintage kettingen en armbanden gezet met edelstenen, waaronder parel:


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies