• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
452 reviews
Home / gouden kettingen / parel ketting
Toon filters

Parel ketting - collectie

De parel ketting is een klassieker onder de sieraden. Door zijn chique en elegante uitstraling is het een sieraad dat door veel vrouwen gedragen wordt. In combinatie met het goud van de ketting komen de parels prachtig naar voren en ontstaat er een opvallende glans. Het is dan ook niet vreemd dat de parelketting één van de populairste (parel) sieraden is bij alle vrouwen.


Geschiedenis van Parelkettingen

Parels worden al sinds de oudheid gebruikt door mensen. Het is waarschijnlijk dat mensen al zo'n 6000 jaar parels kennen. Egyptenaren waren ermee vertrouwd en ook bij opgravingen in Mexico werden parels gevonden. In India worden parels gebruikt als talisman. Volgens de overtuiging van Mongolen verhoogt afkooksel van parels de kracht van de mannen. Chinezen gebruikten parels in de geneeskunde. Romeinen beschouwden ze als symbool van macht, wijsheid en geluk.  Deze klassieke ketting is gemaakt van hoogwaardig en fraai bewerkt goud bezet met schitterende parels. Een geweldig cadeau voor iedere gelegenheid!

  • parelketting dames
  • parelketting heren

Parelketting - herkomst

Een geregen Parelketting van een organisch gevormde Parel die is gevormd door bepaalde weekdierenen, die opgevist en/ of gekweekt worden om als sieraad te dienen. Parels zijn vaak rond, maar soms ook onregelmatig van vorm (barok). Traanvormige parels worden vaak als hanger gebruikt. Onregelmatig gevormde parels worden gebruikt in kettingen, armbanden, oorbellen en ringen.

Parelsoorten

Er zijn verschillende soorten parels die voorkomen in de natuur, en elk type heeft zijn eigen unieke kenmerken. Hier volgen enkele van de meest voorkomende soorten parels:

  1. Zoutwaterparels: Deze parels worden gevormd in oesterdieren die leven in zee, en ze komen het meest voor in de Grote Barrièrerif en de Persische Golf. Zoutwaterparels komen in verschillende kleuren voor, zoals wit, roze, goud en blauw, en ze kunnen ook verschillende vormen hebben, zoals rond, ovaal of barok. Zoetwaterparels:
  2. Zoetwaterparels worden gevormd in zoetwatermosselen die leven in rivieren, meren en reservoirs. Ze komen vooral voor in Japan, China en de Verenigde Staten. Zoetwaterparels komen meestal voor in wit, roze, lavendel en paars, en ze kunnen ook verschillende vormen hebben, zoals rond, ovaal of knobbeltjes.Kweekparels:
  3. Kweekparels worden kunstmatig geproduceerd door middel van een proces waarbij een kleine kern van een parel in een oester of mossel wordt geplaatst en vervolgens met behulp van speciale technieken en materialen wordt omhuld met een parelmoerlaag. Kweekparels komen meestal voor in wit, roze, geel en grijs, en ze kunnen ook verschillende vormen hebben, zoals rond, ovaal of knobbeltjes.

Parelmoer: Parelmoer is het natuurlijk voorkomende, glanzende laagje dat zich op de binnenkant van sommige oester- en mosselsoorten bevindt. Het wordt vaak gebruikt om sieraden te maken, zoals halskettingen, oorbellen en armbanden. Parelmoer komt meestal voor in wit, grijs, zwart en roze, en het kan ook verschillende vormen hebben, afhankelijk van de oester of mossel waaruit het is verkregen.

De verfijnde techniek van parelzetting in gouden kettingen

Parelzetting in gouden kettingen is een delicaat proces dat zowel precisie als artistieke finesse vereist. In de eerste fase worden parels van hoge kwaliteit geselecteerd, waarbij rekening wordt gehouden met hun grootte, vorm, glans en kleur om een harmonieuze esthetiek te garanderen. De gouden ketting wordt vervolgens zorgvuldig voorbereid, waarbij specifieke bevestigingspunten of zettingen worden gemaakt om de parels op hun plaats te houden.

De gebruikte zettingstechnieken voor parels kunnen variëren, maar vaak wordt een methode genaamd 'peg setting' toegepast. Hierbij wordt een kleine gouden pin of 'peg' in de parel ingebracht, die vervolgens stevig in de voorbereide zetting op de ketting wordt bevestigd. Deze techniek zorgt voor een veilige bevestiging van de parel, terwijl de integriteit en schoonheid ervan behouden blijven.

Elke parel wordt met de hand gezet en nauwkeurig afgesteld om ervoor te zorgen dat deze perfect uitgelijnd is en harmonieus samenwerkt met de omliggende parels en het gouden materiaal van de ketting. Dit precisiewerk vereist een getraind oog en een vaste hand, waarbij elke parel stevig wordt vastgezet zonder het risico van beschadiging.

Na de zetting wordt de ketting fijn gepolijst en gereinigd, waarbij extra aandacht wordt besteed aan het behoud van de natuurlijke glans van de parels. Het resultaat is een elegante en tijdloze gouden ketting met prachtig gezette parels, die zowel vakmanschap als subtiele schoonheid uitstraalt.

Het ambacht van parels rijgen tot kettingen

Het rijgen van parels tot kettingen is een traditioneel en nauwgezet ambacht dat geduld en precisie vereist. De eerste stap in dit proces is de selectie van de parels, waarbij erop gelet wordt dat ze qua grootte, vorm, kleur en glans bij elkaar passen. Dit waarborgt een uniforme en harmonieuze uitstraling van de ketting.

Vervolgens worden de parels geregen. Dit gebeurt vaak op een speciaal daarvoor bestemde draad, zoals zijde of een stevige synthetische draad, die zowel flexibel als duurzaam is. De parels worden één voor één aan de draad geregen, waarbij tussen elke parel vaak een kleine knoop wordt gelegd. Deze knopen voorkomen dat de parels tegen elkaar schuren en beschadigen, en zorgen ervoor dat, mocht de draad breken, niet alle parels verloren gaan.

Bij het bepalen van de lengte van de ketting wordt rekening gehouden met de gewenste stijl en pasvorm. Na het rijgen van de parels wordt de ketting zorgvuldig afgesloten, meestal met een gouden slotje dat past bij de esthetiek van de ketting.

Na voltooiing van het rijgproces wordt de ketting zorgvuldig geïnspecteerd om de kwaliteit en duurzaamheid te garanderen. Het eindproduct is een prachtige parelketting, die de schoonheid van de afzonderlijke parels benadrukt en een tijdloze elegantie uitstraalt.

Gouden parelketting

Parel bestaat uit relatief zacht, organisch materiaal en is veel kwetsbaarder dan de meeste edelstenen. Het is daarom belangrijk om de prarel zo min mogelijk bloot te stellen aan chemicaliën, cosmetica, schoonmaakmiddelen, zeep en fel zonlicht

Parelketting goud - man

Maar meestal worden de Parelkettingen gedragen door de vrouw. Op zoek naar een unieke gouden ring met parel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Neem een kijkje in onze collectie. 

Gouden sieraden gezet met Parel

Een lange parelketting is niet zomaar een accessoire; het is een tijdloos symbool van elegantie en verfijning. Met zijn sierlijke lengte kan het gemakkelijk dubbel worden gedragen of stijlvol langs de halslijn hangen, waardoor een veelzijdige en geraffineerde uitstraling ontstaat die bij elke gelegenheid past. Het unieke aan een lange parelketting is dat het zowel modern als klassiek kan zijn, afhankelijk van hoe het wordt gestyled.

De vintage parelketting roept beelden op van oude glamour en verfijnde elegantie. Deze kettingen, vaak erfstukken of zorgvuldig uitgezochte stukken van antiekmarkten, dragen een verhaal met zich mee. De subtiele imperfecties van de parels in vintage kettingen voegen karakter en diepte toe, waardoor elke ketting uniek is. Vintage parelkettingen zijn niet alleen prachtige sieraden; ze zijn ook draagbare stukjes geschiedenis die een connectie bieden met het verleden.

Een witte parelketting is wellicht de meest iconische en herkenbare variant onder de parelkettingen. De puurheid en eenvoud van witte parels stralen een ongeëvenaarde elegantie uit. Ze kunnen gemakkelijk van dag naar avond worden gedragen, van casual tot formele evenementen. Een witte parelketting kan zowel eenvoud als extravagantie belichamen, afhankelijk van de grootte van de parels en het ontwerp van de ketting.

De zwarte parelketting, daarentegen, is mysterieus en betoverend. Zwarte parels, vaak afkomstig van de Tahitiaanse Parelmoer, staan bekend om hun diepe, rijke kleuren die variëren van grijstinten tot donkergroen en zelfs paars. Een zwarte parelketting is een gedurfd statement dat elegantie en individualiteit uitstraalt. Het is een perfecte keuze voor diegenen die iets unieks willen toevoegen aan hun sieradencollectie.

Elk van deze parelkettingen, of het nu lang, vintage, wit of zwart is, vertegenwoordigt een uniek facet van schoonheid en tijdloze aantrekkingskracht. Parelkettingen blijven een geliefd sieraad voor vrouwen over de hele wereld, en hun veelzijdigheid maakt ze geschikt voor elke gelegenheid, stemming of persoonlijke stijl.