• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • NL
  • DE
Menu
Home / kettingen / 18 karaat
Toon filters

18 karaat gouden ketting

Op zoek naar een 18 karaat gouden ketting (ook 18K goud genoemd)? Wij hebben voor dames en heren een grote collectie kettingen, wellicht de ketting waar u naar op zoek bent.
Een klassieke, moderne of een stoere ketting waarmee je een statement maakt. Bekijk onze collectie en oordeel zelf!

De ideale lengte van uw dames ketting

De ideale lengte van een ketting bestaat niet, dit is voor iedereen anders. Lees hierover meer in de BLOG van ANRO juweliers, klik hier om meer te lezen over de ideale lengte van uw ketting.

Collectie gouden kettingen

De variatie in ons aanbod zorgt ervoor dat we voor elke smaak & gelegenheid een goed aanbod hebben. Bekijk hier onze gehele > collectie gouden kettingen


 


  1 / 9  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

GOUD KETTING 18K

Gouden ketting 18 karaat? Wij hebben een uitgebreide collectie kettingen voor dames en heren. Wat is het verschil tussen 14 karaat en 18 karaat gouden kettingen? Karaat goud heeft aan hoeveel goud er verwerkt is in het sieraad. In 14 karaat gouden kettingen is 58,8% goud verwerkt, terwijl er in 18 karaat gouden kettingen 75% goud verwerkt is. Op het eindstuk van de ketting staat in de meeste gevallen een keurmerk dat aangeeft hoeveel karaat goud er in het sieraad verwerkt is. Door het dragen van het sieraad kan het keurmerk verslijten, waardoor het wat minder goed leesbaar is of helemaal niet leesbaar. Alle gouden sieraden op onze website zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk.

Als u wilt weten of een ketting van 18 karaat goud is gemaakt, dan moet u op zoek gaan naar een keurmerk in het sieraad. Soms is het keurmerk alleen leesbaar met een loep. De meest gebruikte markeringen voor 18 karaat zijn: 750, 18K, 18kt of een tulp.

In Nederland zijn 14 karaat (gehalte 585) en 18 karaat (gehalte 750) de meest voorkomende gehaltes die verwerkt zijn in gouden kettingen. In Nederland mag wettelijk zien, 8 (gehalte 333) en 9 karaat (gehalte 375) geen goud genoemd worden. In landen als Duitsland en Engels zijn deze gehaltes erg gebruikelijk. In landen random de middellandse zee en Azië wordt vaak 18, 20 of 22 karaat goud gebruikt, dit omdat het mooier bij hun huid staat.

In Nederland is 14 karaat het meest voorkomende gehalte, op de tweede plek staat 18 karaat gouden sieraden. In Nederland mag 8 of 9 karaat geen goud genoemd worden (dit is wettelijk vastgelegd) terwijl het in landen in Duitsland en Engeland heel gebruikelijk is. In landen rondom de middellandse zee en Azië wordt vaak 18 of 22 karaat goud gebruikt.

GOUDEN KETTINGEN 14 KARAAT

In onze collectie ontbreken natuurlijk niet de 14K gouden ketting anders gezegd de gouden ketting 14 karaat.

Weetje

Wist u overigens dat een veelgebuikte zoektermen voor een 18 karaat gouden ketting zijn: gouden ketting 18k, gouden ketting 18 karaat en 18k goud ketting.


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.