• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
452 reviews
Home / gouden ringen / robijn ringen
Toon filters

Robijn ring collectie

Ga voor de kracht van robijn! Deze steen beschermt je tegen negatieve energieën en stimuleert je passie. Hij maakt je sterk, bevordert je vitaliteit en helpt bij uitputting. Ga voor een robijn ring om je kracht te voelen!


  1 / 3  Bezig met laden...
   1  2 3  

Ring met Robijn

Een Robijn ring heeft een steen die net als saffier een variant van het korundmineraal, een mineraal dat zeshoekige cilindervormige kristallen vormt. De rode korund (bruin-zwart tot roze-rood) heet robijn en andere kleuren heten saffier.

Robijnring

Robijnen komen oorspronkelijk uit landen in Zuidoost-Azië, zoals Myanmar (voorheen bekend als Birma), Thailand, Cambodja en Sri Lanka. Andere landen waar robijnen worden gevonden, zijn Afghanistan, Madagascar, Mozambique en Tanzania.

Bewerkingsmogelijkheden van Robijn

Het bewerken van robijnen begint met het vinden van ruwe stukken in de mijnen. Deze stukken worden vervolgens gehakt en geslepen tot de gewenste vorm en grootte. Na het slijpen worden de stukken robijn gepolijst tot glanzende stenen.

Robijnen worden vaak bewerkt om de helderheid en de kleur te verbeteren. Dit kan worden gedaan door de steen te verhitten, te bleken of te bewerken met andere chemische processen. 

Robijnen zijn gewaardeerd om hun prachtige, dieprode kleur en worden vaak gebruikt in sieraden, zoals ringen, oorbellen, hangers en armbanden. Robijnen zijn een van de meest waardevolle edelstenen ter wereld en worden beschouwd als een symbool van liefde, passie en kracht.

Sterrenbeeld ring Robijn

Edelstenen worden vaak in verband gebracht met de verschillende maanden van het jaar. Voor mensen die geboren zijn in een bepaalde maand kunnen die stenen ondersteunen of gelukkiger maken.

Bij elk sterrenbeeld horen meerdere edelstenen, soms helpen die juist bij bepaalde kenmerken van de mensen die in die periode geboren zijn; Ram, Leeuw & Schorpioen

Gouden sieraden met Robijn

Naast onze prachtige robijn ringen, hebben wij ook andere prachtige edelsteen ringen. Bekijk ze op onze website! Hieronder een gedeelte van onze collectie:

Ring met robijn