• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • NL
  • DE
Menu
Home / ringen / spinel
Toon filters

Spinel ring, onze collectie

Een Spinel ring kan verschillende kleuren hebben maar de bekendste variant is rood van kleur. De steen is doorzichtig tot opaak met een glasachtige glans. De herkomst van de naam is nog niet helemaal duidelijk, mogelijk van het Grieks voor vonk of het Latijn spina-pijl.


 


Bezig met laden...

Geschiedenis Spinel 

Spinellen worden al sinds de oudheid samen met andere stenen karbonkelstenen genoemd. In talrijke sieraden was spinel vroeger zeer geliefd. Aanvankelijk werd echter, bijvoorbeeld in de Engelse kroonjuwelen spinel beschouwd als robijn. Spinel is door de kleur namelijk lastig te onderscheiden van robijn.

Edelstenen worden vaak in verband gebracht met de verschillende maanden van het jaar. Voor mensen die geboren zijn in een bepaalde maand kunnen die stenen ondersteunen of gelukkiger maken. Bij elk sterrenbeeld horen meerdere edelstenen, soms helpen die juist bij bepaalde kenmerken van de mensen die in die periode geboren zijn.

Sterrenbeeld Spinel

Schorpioen

Vintage ringen gezet met Edelstenen

Op zoek naar een gouden vintage ring gezet met één of meerdere edelstenen? Onze collectie gouden vintage ringen bestaat uit gouden ringen in verschillende karaten, goudsoorten en veel keuze uit verschillende edelstenen. Elke gouden vintage ring die wij verkopen is PreLoved! 


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.