• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
455 reviews
Home / gouden ringen / spinel ringen
Toon filters

Spinel ring collectie

Op zoek naar een beetje onsterfelijkheid in je leven? Zoek niet verder dan de Spinel ring! Deze unieke en revitaliserende steen activeert het basischakra en geeft je kracht en moed in moeilijke situaties. Het biedt nieuwe perspectieven en vermindert stress, angst en depressie. Met de kracht van Spinel aan je zijde kun je elk obstakel overwinnen!


Herkomst Spinel

Spinel is een edelsteen die wordt gevonden in verschillende landen over de hele wereld, waaronder Myanmar, Sri Lanka, Thailand, Madagascar en Oezbekistan.

Bewerken van de steen

Het bewerken van spinel begint met het vinden van ruwe stukken spinel in de mijnen. Deze stukken worden vervolgens gehakt en geslepen tot de gewenste vorm en grootte. Vervolgens worden de stukken spinel gepolijst tot glanzende stenen, die vervolgens kunnen worden gebruikt om sieraden te maken.

Spinel is een veelzijdige edelsteen die vaak wort gebruikt in gouden ringen en beschikbaar is in verschillende kleuren, waaronder rood, roze, violet, blauw, groen, zwart en wit. Het wordt gewaardeerd om zijn heldere, glinsterende uitstraling en wordt vaak gebruikt in sieraden, zoals ringen, oorbellen, hangers en armbanden.

Bovendien wordt spinel vaak bewerkt om de helderheid en de kleur te verbeteren. Dit kan worden gedaan door de steen te verhitten, te bleken of te bewerken met andere chemische processen. Het is belangrijk om op te letten dat sommige methoden van bewerking de waarde van de steen kunnen verminderen.

Ring Spinel

Spinel ringen kunnen verschillende kleuren hebben maar de bekendste variant is die rood van kleur. De steen is doorzichtig tot opaak met een glasachtige glans. De herkomst van de naam is nog niet helemaal duidelijk, mogelijk van het Grieks voor vonk of het Latijn spina-pijl.

Geschiedenis Spinel ringen 

Spinellen worden al sinds de oudheid samen met andere stenen karbonkelstenen genoemd. In talrijke sieraden was spinel vroeger zeer geliefd. Aanvankelijk werd echter, bijvoorbeeld in de Engelse kroonjuwelen spinel beschouwd als robijn. Spinel is door de kleur namelijk lastig te onderscheiden van robijn.

Sterrenbeeld Spinel

Edelstenen worden vaak in verband gebracht met de verschillende maanden van het jaar. Voor mensen die geboren zijn in een bepaalde maand kunnen die stenen ondersteunen of gelukkiger maken. Bij elk sterrenbeeld horen meerdere edelstenen, soms helpen die juist bij bepaalde kenmerken van de mensen die in die periode geboren zijn; Schorpioen

Vintage ringen gezet met Edelstenen

Op zoek naar een gouden vintage ring gezet met één of meerdere edelstenen? Onze collectie gouden vintage ringen bestaat uit gouden ringen in verschillende karaten, goudsoorten en veel keuze uit verschillende edelstenen. Elke gouden vintage ring die wij verkopen is PreLoved!