• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / gouden ringen / bicolor ring
Toon filters

Gouden bicolor ringen

Een bicolor ringen, is een gouden ring die gemaakt is van twee kleuren goud. De meest gebruikte kleur combinatie bij sieraden is witgoud en geelgoud.


  1 / 6  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5 6  

BICOLOR GOUDEN RING

Bicolor gouden ringen zijn erg populair, dit omdat het sieraad enorm veelzijdig is. U kunt een gouden bicolor ring combineren met geelgouden ringen, maar ook met witgouden ringen. Daarnaast is het ook makkelijk te combineren met andere gouden sieraden zoals gouden oorbellen, armbanden of kettingen.
 In de natuur komt goud alleen als geelgoud voor. Door middel van legering ontstaat er witgoud. Door het pure goud te mengen met metalen als palladium, nikkel, zink en zilver ontstaat er een witte kleur. De samenstelling van witgoud ligt niet vast. Elke goudsmid doet het op zijn of haar eigen manier. Daarnaast moet puur goud gemengd (goud legering) worden met andere metalen, om het goud sterker te maken. 24 karaat puur goud is namelijk niet geschikt om sieraden van te maken, omdat het te zacht is. Voor sieraden zijn de meest gebruikte bicolor gouden legeringen 14 en 18 karaat. In Nederland is de meest populaire legering, 14 karaat goud.

Keurmerk gouden bicolor ring

In Nederland staat in de wet geregeld, wat wel of niet goud genoemd mag worden. In Nederland mag een sieraad goud genoemd worden, als het sieraad minimaal uit 14 karaat goud bestaat. In landen als Duitsland en Engeland is 8 en 9 karaat heel gebruikelijk. In die landen worden deze goudgehaltes ook goud genoemd, terwijl dit in Nederland dus niet mag.