• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
450 reviews
Home / gouden ringen / witgouden ringen
Toon filters

Witgouden ringen collectie

Op zoek naar naar een witgouden ringen? Wij hebben waarschijnlijk de perfecte ring waar u naar zoekt. Een klassieke of een stoere ring waarmee u een statement maakt.


  1 / 4  Bezig met laden...
   1  2 3 4  

Samenstelling witgouden ring

De samenstelling van een witgouden ring is een legering van puur goud en andere witgekleurde metalen. Zuiver goud, ook wel 24-karaats goud genoemd, is te zacht om te worden gebruikt voor gouden sieraden, omdat het gemakkelijk buigt of beschadigt. Daarom worden andere metalen toegevoegd om het goud te versterken en een sieraad te creëren dat duurzaam en geschikt is voor dagelijks gebruik.

De meest voorkomende legeringen voor witgouden ringen zijn 14 karaat en 18 karaat witgoud. Dit betekent dat een bepaald percentage van de legering uit puur goud bestaat, en de rest bestaat uit andere metalen. Bijvoorbeeld:

 • 14 karaat witgoud bestaat uit ongeveer 58,5% puur goud en 41,5% andere metalen, zoals zilver, palladium of nikkel.
 • 18 karaat witgoud bestaat uit ongeveer 75% puur goud en 25% andere metalen.

De precieze verhoudingen van de metalen kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant en het gewenste eindproduct. Het toevoegen van witte metalen, zoals zilver en palladium, aan het goud zorgt voor de kenmerkende zilverachtige uitstraling van witgoud.

De legering van witgoud maakt het duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor het geschikt is voor het maken van sieraden zoals ringen die vaak worden gedragen. Witgouden ringen zijn een populaire keuze vanwege hun elegante uitstraling en veelzijdigheid, en ze worden vaak gekozen voor verlovingsringen, trouwringen en andere speciale sieraden die een leven lang meegaan.

Zuiver goud = 24 karaat

Zuiver goud is 24 karaat goud. Juwelen en sieraden worden zelden van 24 karaat goud gemaakt, omdat zuiver goud erg kostbaar is en daarnaast zuiver goud te zacht is om sieraden van te smeden. Daarom is er sprake van een legering bij het maken van sieraden. Legering is een mengsel van metalen dat door smelten wordt verkregen. Hierdoor wordt het goud steviger en is het geschikt om sieraden van te maken, zoals gouden ringen.

Witgouden ringen met edelsteen

Witgouden ringen met edelstenen zijn prachtige sieraden die het beste van twee werelden combineren: de tijdloze schoonheid van witgoud en de schittering van edelstenen. Deze ringen zijn een populaire keuze voor speciale gelegenheden, verlovingsringen en als betekenisvolle geschenken.

De gouden ring zelf is gemaakt van witgoud, een legering van puur goud en andere witgekleurde metalen, zoals zilver en palladium, waardoor het zijn karakteristieke zilverachtige uitstraling krijgt. Het witgoud biedt een neutrale en elegante achtergrond voor de edelstenen, waardoor hun kleur en glans opvallen.

Edelstenen worden vaak in het midden van de ring gezet als pronkstuk of accentsteen, maar ze kunnen ook langs de band worden geplaatst voor extra sprankeling. De keuze voor de edelsteen hangt af van de persoonlijke smaak en voorkeuren, maar populaire keuzes zijn diamanten, saffieren, robijnen, smaragden en vele andere gekleurde stenen.

Diamanten zijn de meest traditionele en populaire keuze voor witgouden ringen met edelstenen vanwege hun tijdloze schoonheid en symbolische waarde. Saffieren, robijnen en smaragden zijn ook geliefde edelstenen vanwege hun intense kleuren en betekenisvolle symboliek.

Witgouden ringen met edelstenen kunnen worden ontworpen in verschillende stijlen, zoals solitaire ringen met een enkele centrale edelsteen, drie-stenen ringen met een trio van stenen, of halo-ringontwerpen waarbij kleine diamanten de hoofdsteen omringen om extra glans te creëren.

Het toevoegen van edelstenen aan een witgouden ring voegt een extra dimensie van kleur, betekenis en schoonheid toe. Deze ringen zijn perfecte keuzes voor bijzondere momenten, zoals verlovingen, jubilea of als symbool van de persoonlijke mijlpaal. Ze worden ook vaak gekozen als betekenisvolle cadeaus om dierbaren te verrassen en te verwennen met een waardevol en prachtig sieraad.

 • ring witgoud saffier
 • ring witgoud diamant
 • witgouden ring met saffier

Een diamant komt goed tot zijn recht in een witgouden ring om verschillende redenen:

 1. Contrast: Het heldere, witte uiterlijk van het witgoud vormt een prachtig contrast met de sprankeling en schittering van de diamant. Het witgoud dient als een neutrale achtergrond die de diamant laat opvallen en zijn natuurlijke schoonheid benadrukt.
 2. Reflectie: De eigenschappen van witgoud, zoals de glans en de spiegelachtige afwerking, reflecteren het licht op een manier die de diamant nog meer laat schitteren. Dit zorgt voor een extra schittering en levendigheid van de diamant, waardoor het een oogverblindend effect krijgt.
 3. Kleurloosheid: Diamanten worden beoordeeld op kleur, en de meest waardevolle diamanten zijn kleurloos. Het witgoud heeft een witte kleur die de kleurloosheid van de diamant benadrukt en ervoor zorgt dat deze er nog helderder en zuiverder uitziet.
 4. Tijdloze elegantie: De combinatie van witgoud en diamant heeft een tijdloze en klassieke uitstraling. Het is een populaire keuze voor verlovingsringen en trouwringen, maar ook voor andere speciale sieraden vanwege de elegante en verfijnde uitstraling.
 5. Flexibiliteit in ontwerp: Witgoud is gemakkelijk te bewerken en te vormen, waardoor juweliers verschillende prachtige ontwerpen kunnen creëren voor ringen met diamanten. Of het nu een solitaire ring, een halo-ring of een gecompliceerder ontwerp is, witgoud biedt veel mogelijkheden voor creatieve en unieke ringen met diamanten.

Al deze factoren maken witgoud een geliefde keuze voor ringen met diamanten. Het zorgt ervoor dat de diamant in al zijn pracht en praal wordt benadrukt en geeft de ring een tijdloze en schitterende uitstraling die vele generaties kan doorstaan.

Rhodineren van witgoud ringen

Het rhodineren van witgoud ringen is een veelvoorkomende afwerkingstechniek die wordt gebruikt om de witte kleur van het witgoud te verbeteren en het sieraad een glanzend, gepolijst uiterlijk te geven. Rhodium is een kostbaar en duurzaam edelmetaal dat tot dezelfde platinafamilie behoort. Door een dunne laag rhodium op het oppervlak van de witgouden ring aan te brengen, ontstaat een heldere en hoogglanzende afwerking.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten van het rhodineren van witgouden ringen:

 1. Kleurverbetering: Natuurlijk witgoud kan een lichte gelige tint hebben, afhankelijk van de samenstelling van de legering en de gebruikte metalen. Door het aanbrengen van een laag rhodium wordt de witte kleur geïntensiveerd, waardoor het witgoud er helderder en witter uitziet.
 2. Glans en gladheid: Rhodium staat bekend om zijn spiegelende glans, waardoor het oppervlak van de witgouden ring een prachtige en langdurige glans krijgt. Bovendien helpt het rhodineren om kleine krassen en onvolkomenheden in het oppervlak van de ring te camoufleren, waardoor het een gladder en mooier uiterlijk krijgt.
 3. Bescherming: De rhodiumlaag fungeert als een beschermende barrière voor het onderliggende witgoud. Het voorkomt dat het witgoud oxideert of reageert met de omgeving, waardoor de ring beter bestand is tegen slijtage en aantasting door dagelijks gebruik.

Het rhodineren van een witgouden ring is echter geen permanente oplossing. Na verloop van tijd kan de rhodiumlaag slijten, vooral als de ring vaak wordt gedragen. Het is normaal dat de glans van een gerhodineerde ring na verloop van tijd wat afneemt. Om de glans te behouden, kan een gerhodineerde ring periodiek opnieuw worden gerhodineerd door een professionele juwelier.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle witgouden ringen worden gerhodineerd. Sommige mensen verkiezen de natuurlijke kleur van witgoud zonder de toevoeging van een rhodiumlaag. De keuze hangt af van de persoonlijke voorkeur en de gewenste uitstraling van de witgouden ring.

Wit gouden ringen

Witgouden ringen zijn erg populair en worden graag gedragen door dames die houden van luxe. Een witgouden ring straalt straal elegantie uit. Gek op witgouden sieraden? Bekijk dan ook onze: