• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / kettingen / witgoud ketting
Toon filters

Witgouden ketting

Witgouden ketting? Wit goud wordt niet in de natuur gevonden, maar is altijd door mensen gemaakt. De samenstelling van witgoud ligt niet vast. Elke goudsmid doet het op zijn of haar eigen manier. Witgoud is meestal een legering van (58,8% of 75%) goud, (41,2% of 25%) palladium, nikkel, zink en zilver in verschillende hoeveelheden en verhoudingen. Dit zorgt ervoor dat het goud van kleur veranderd. Zo is het dus mogelijk om witgouden kettingen en colliers te maken.


  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Ketting witgoud

Zuiver goud is 24 karaat goud. Juwelen en sieraden worden zelden van 24 karaat goud gemaakt, omdat zuiver goud erg kostbaar is en daarnaast zuiver goud te zacht is om sieraden van te smeden. Daarom is er sprake van een legering bij het maken van sieraden. Legering is een mengsel van metalen dat door smelten wordt verkregen. Hierdoor wordt het goud steviger en is het geschikt om sieraden van te maken, zoals gouden kettingen en colliers.

De ideale lengte van de "witgoude ketting"

De ideale lengte van een ketting bestaat niet, dit is voor iedereen anders. Lees hierover meer in de BLOG van ANRO juweliers, klik hier om meer te lezen over de ideale lengte van uw ketting.

Sieraden - witgoud ketting

Een witgouden ketting geeft een bijzonder excusief gevoel. Deze sieraden zijn net zo mooi als zilveren kettingen, maar witgoud is veel duurzamer en sterker. Wij hebben prachtige witgouden kettingen in ons assortiment opgenomen. Gaat u voor een ketting met diamant, een prachtige parel of voor een eenvoudige halsketting? ANRO Juweliers helpt u graag bij het vinden van een bijzonder sieraad. Gek op witgouden sieraden? Bekijk dan ook onze: