• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
 • Selecteer uw taal
 • DE
Menu
Home / gouden oorbellen / parel oorbellen
Toon filters
0
Onbeperkt

Parel oorbellen - collectie

Gouden parel oorbellen zijn geschikt voor verschillende gelegenheden en kunnen het hele jaar door gedragen worden. Ze zijn echter vooral populair voor formele evenementen en speciale gelegenheden, zoals bruiloften, gala's en andere formele feesten. Dit komt omdat gouden parels een klassieke en elegante uitstraling hebben die bij deze gelegenheden past.

  


Bezig met laden...

Gouden pareloorbellen zijn ook een geweldig accessoire voor de feestdagen, zoals Kerstmis en Nieuwjaar. Ze geven een subtiele glans en verfijning aan elke outfit en passen perfect bij de feestelijke sfeer.

Bovendien zijn gouden pareloorbellen ook geschikt voor dagelijks gebruik, vooral als ze een eenvoudig ontwerp hebben. Ze kunnen elke outfit een vleugje elegantie geven, zelfs als u zich casual kleedt.

Kortom, gouden pareloorbellen kunnen het hele jaar door gedragen worden en zijn geschikt voor verschillende gelegenheden, van informeel tot formeel.

Parel oorbellen

Parels worden al sinds de oudheid gebruikt door mensen. Het is waarschijnlijk dat mensen al zo'n 6000 jaar parels kennen. Egyptenaren waren ermee vertrouwd en ook bij opgravingen in Mexico werden parels gevonden. In India worden parels gebruikt als talisman. Volgens de overtuiging van Mongolen verhoogt afkooksel van parels de kracht van de mannen. Chinezen gebruikten parels in de geneeskunde. Romeinen beschouwden ze als symbool van macht, wijsheid en geluk. Parel bestaat uit relatief zacht, organisch materiaal en is veel kwetsbaarder dan de meeste edelstenen. Het is daarom belangrijk om de prarel zo min mogelijk bloot te stellen aan chemicaliën, cosmetica, schoonmaakmiddelen, zeep en fel zonlicht.

Pareloorbellen

Op zoek naar een set pareloorbellen? Wij hebben waarschijnlijk het set waar u naar zoekt. Klassieke of stoere oorbellen waarmee je een statement maakt. De variatie in ons aanbod zorgt ervoor dat we voor elke smaak en gelegenheid een goed aanbod hebben.  

Historie en waarde van parels

Sinds de oudheid worden parels gebruikt door mensen. Het is waarschijnlijk dat ze al zo'n 6000 jaar bekend zijn. Ze zijn bijvoorbeeld bekend onder de Egyptenaren, de bewoners van Mexico en India, waar ze gebruikt worden als talisman en in de geneeskunde. Bij de Mongolen wordt gezegd dat afkooksel van parels de kracht van mannen verhoogt, terwijl de Romeinen ze beschouwden als symbool van macht, wijsheid en geluk.

Opgelet: Parels zijn relatief zacht en organisch materiaal, en daarom kwetsbaarder dan de meeste edelstenen. Het is belangrijk om ze zo min mogelijk bloot te stellen aan chemicaliën, cosmetica, schoonmaakmiddelen, zeep en fel zonlicht.

De waarde van diverse parels

er is een waardeverschil tussen de verschillende soorten parels die beschikbaar zijn op de markt. Dit komt doordat parels van verschillende oorsprong, vormen, maten, kleuren en kwaliteit zijn.

De duurste en meest waardevolle parels zijn meestal de zoutwaterparels, die worden gekweekt in oesters in de zee, zoals de Zuidzee-parels en de Tahitiaanse parels. Deze parels hebben een natuurlijke glans en diepte die erg moeilijk te repliceren zijn.

Aan de andere kant zijn de zoetwaterparels goedkoper dan zoutwaterparels, omdat ze gemakkelijker te kweken zijn en in grotere hoeveelheden beschikbaar zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren en zijn vaak betaalbaarder dan zoutwaterparels.

Bovendien zijn er ook imitatieparels, die zijn gemaakt van kunstmatige materialen, zoals glas, plastic of keramiek. Deze parels zijn meestal de goedkoopste optie en zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar de uitstraling van echte parels zonder de hoge kosten.

De grootte van parels

Er is een verschil in de omvang van parelsoorten die beschikbaar zijn op de markt. De grootte van parels wordt gemeten in millimeters en kan variëren van minder dan 1 mm tot meer dan 20 mm in diameter.

Over het algemeen zijn de zoutwaterparels groter dan de zoetwaterparels, omdat de oesters die deze parels produceren groter zijn en daardoor grotere parels kunnen produceren. Zuidzee-parels, bijvoorbeeld, kunnen een diameter hebben van meer dan 10 mm, terwijl de meeste zoetwaterparels minder dan 10 mm groot zijn.

Naast de grootte van de parels, is ook de vorm van de parels belangrijk. Parels kunnen verschillende vormen hebben, zoals rond, ovaal, druppelvormig, barok en nog veel meer. Ronde parels worden vaak als het meest waardevol beschouwd omdat ze het meest zeldzaam zijn en het moeilijkst te kweken zijn.

Verschillende kleuren parels

Er zijn veel verschillende kleuren parels beschikbaar op de markt, van klassiek wit tot levendige en ongebruikelijke tinten. Hier zijn enkele van de meest voorkomende kleuren van parels:

 • Wit: Dit is de meest klassieke en traditionele kleur van parels en wordt meestal geassocieerd met elegantie en verfijning.
 • Roze: Deze kleur is subtieler dan rood en is zeer populair bij zoetwaterparels.
 • Rood: Rode parels zijn relatief zeldzaam en kunnen variëren van een roze-rode tint tot een donkere, intense kleur.
 • Zwart: Zwarte parels zijn meestal afkomstig van Tahiti en worden vaak beschouwd als een van de meest exotische en elegante kleuren van parels.
 • Goud: Gouden parels zijn een relatief nieuwe kleur op de markt en worden geproduceerd door zowel zoet- als zoutwaterparels.
 • Blauw: Blauwe parels zijn vrij zeldzaam en kunnen variëren van een subtiel blauwe tint tot een helder, levendig blauw.
 • Paars: Parels in paarse tinten zijn vaak afkomstig van zoetwaterbronnen en zijn verkrijgbaar in verschillende tinten.
 • Groen: Groene parels zijn relatief zeldzaam en worden meestal geproduceerd door zoutwaterparels.
 • Zilver: Zilveren parels zijn zeer zeldzaam en worden geproduceerd door zoutwaterparels.

Onze collectie oorsieraden

Op zoek naar een prachtige set pareloorbellen? Wij hebben waarschijnlijk het juiste setje voor u! Of u nu op zoek bent naar klassieke of stoere oorbellen, met ons aanbod zit u altijd goed. Onze collectie is zeer divers, zodat u voor elke smaak en gelegenheid een geschikt paar kunt vinden. Bekijk onze collectie en oordeel zelf!

Gouden parel sieraden

Naast gouden pareloorbellen bieden wij ook een prachtige collectie gouden parel sieraden. Of u nu op zoek bent naar een mooie parelring, parelhanger of parelbroche, wij hebben het voor u. Bovendien kunt u kiezen uit onze collectie parelsieraden in goud, voor een extra luxe uitstraling.

Schoonmaken van Parel oorbellen

 1. Maak de oorbellen voorzichtig los van elkaar om te voorkomen dat de parels tegen elkaar wrijven.

 2. Maak een zachte reinigingsoplossing door een paar druppels milde zeep (zoals afwasmiddel) in een kommetje met lauwwarm water te mengen.

 3. Doop een zachte, pluisvrije doek in de oplossing en wring deze voorzichtig uit.

 4. Veeg voorzichtig over de parels om ze schoon te maken. Zorg ervoor dat u geen druk uitoefent of de parels krast.

 5. Spoel de oorbellen af met schoon water en veeg ze voorzichtig droog met een schone, droge doek.

 6. Laat de oorbellen volledig drogen voordat u ze weer draagt.

Het is belangrijk om te voorkomen dat u agressieve reinigingsmiddelen gebruikt, zoals bleekmiddel of ammoniak, omdat deze de parels kunnen beschadigen. Daarnaast is het belangrijk om de oorbellen niet te lang onder te dompelen in water, omdat dit de hechting van de parels aan de oorbel kan aantasten.