• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
452 reviews
Home / goudsmid / Armband maken

Gouden armband maken

Gouden armband maken? Bent u helemaal verliefd geworden op een armband die u bijvoorbeeld in een tijdschrift gezien heeft, maar is deze niet verkrijgbaar of te duur? Of bent u een exemplaar tegengekomen dat bijna perfect is, maar waaraan toch een klein aspect zit dat u stoort? Wij kunnen een bestaand sieraad aanpassen of we maken het sieraad helemaal zelf. Daarbij kunnen we u zelfs op voorhand in 3D exact laten zien hoe uw nieuwe armband eruit komt te zien.


Is het een goed idee om gouden armband te laten maken?

Het kan een goed idee zijn om een gouden armband te laten maken, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en budget. Door een gouden armband te laten maken, kunt u precies krijgen wat u wilt en een uniek sieraad creëren dat bij u past. Het laten maken van een gouden armband kan duurder zijn dan het kopen van kant-en-klare armbanden, maar het kan de moeite waard zijn als u iets unieks en speciaals wilt hebben. Als u overweegt om een gouden armband te laten maken, kunt u bij ons terecht voor op maat gemaakte sieraden. Wij  u helpen bij het ontwerpen van uw armband en u advies geven over verschillende materialen en opties. Maar het kan oor door het aanleveren van een foto of een pagina uit een lifestyle magazine.

Armbanden Personaliseren, Geef uw Sieraden een Unieke Touch

Armbanden zijn tijdloze accessoires die al eeuwenlang worden gebruikt om persoonlijkheid, stijl en klasse uit te drukken. Van eenvoudige en subtiele armbanden tot uitbundige en extravagante stukken, er is voor elk wat wils. Tegenwoordig zijn er tal van manieren om uw armbanden nog unieker te maken, door ze te personaliseren of zelf te maken. In deze tekst gaan we dieper in op deze twee mogelijkheden.

Armbanden Personaliseren

Door uw armbanden te personaliseren kunt u een unieke en persoonlijke touch toevoegen aan uw sieradencollectie. Of het nu gaat om een gravure met uw initialen of een speciale datum, er zijn veel verschillende manieren om uw armbanden te personaliseren. Sommige merken bieden al gepersonaliseerde opties aan, maar het is ook mogelijk om uw bestaande armbanden te laten personaliseren bij een juwelier.

Een van de meest populaire manieren om armbanden te personaliseren is met behulp van graveertechnieken. Hierbij wordt uw persoonlijke tekst of afbeelding in het metaal gegraveerd, waardoor het een unieke uitstraling krijgt. Er zijn verschillende gravure-stijlen en lettertypen om uit te kiezen, dus u kunt uw armband helemaal aanpassen aan uw persoonlijke smaak.

Een andere manier om armbanden te personaliseren is door er bedels aan toe te voegen. Deze bedels kunnen symbool staan voor speciale momenten in uw leven, of gewoon uw persoonlijke interesses weergeven. Er zijn tal van bedels beschikbaar, waardoor u eindeloos kunt combineren en variëren.

Zelf Armbanden Maken

Als u op zoek bent naar een nog persoonlijkere manier om uw armbanden te maken, kunt u er ook voor kiezen om ze zelf te maken. Door zelf uw armbanden te maken, heeft u volledige controle over het ontwerp, de materialen en de afwerking van het sieraad. Het is een creatief en leuk proces waarbij u uw eigen unieke stijl kunt creëren.

Om zelf armbanden te maken, heeft u natuurlijk wel wat basiskennis nodig over de verschillende technieken en materialen. Er zijn tal van online tutorials beschikbaar die u stap voor stap begeleiden bij het maken van verschillende soorten armbanden. Zo kunt u bijvoorbeeld leren hoe u kralenarmbanden, macramé-armbanden of gevlochten armbanden maakt.

Het is ook belangrijk om de juiste materialen en gereedschappen te hebben om de armbanden te maken. Afhankelijk van het type armband dat u wilt maken, heeft u verschillende soorten kralen, koorden, slotjes en gereedschappen nodig. Deze materialen en gereedschappen zijn verkrijgbaar bij hobbywinkels en online.

Hoe maakt een goudsmid een gouden armband

Om een gouden armband te maken, begint een goudsmid meestal met het smelten van gouden legeringen tot een geschikte vorm. Ze kunnen dan de gewenste vorm van de armband uitrollen of uitknijpen en deze vervolgens bewerken tot de juiste afmetingen.

De goudsmid kan dan het oppervlak van de armband gladmaken en afwerken met verschillende gereedschappen, zoals beitels en hamers, om er een gewenste afwerking aan te geven. Als de armband klaar is, kan de goudsmid eventueel nog edelstenen of andere ornamenten eraan toevoegen om de armband extra sierlijk te maken.

Het is een vakkundig en arbeidsintensief proces om een gouden armband te maken, en vereist vaak jarenlange training en ervaring om te perfectioneren.

Collectie gouden armbanden in de webshop

Voordat u besluit een gouden armband te laten maken is het goed om u zich te verdiepen in uw wensen. Om inspiratie op te doen kunt u natuurlijk onze collectie gouden armbanden bekijken, lifestyle magazines of de sociale media bekijken.

Een gouden armband laten maken... uniek en een prachtig sieraad voor jaren. Een mooi kado om te krijgen of te geven. 

  • Unieke armband
  • Speciaal voor u gemaakt
  • Mogelijkheid om uw eigen goud te gebruiken
  • Liever in termijnen betalen? Meer informatie
  • Gratis verzekerde verzending
  • Wordt geleverd in een luxe cadeau cassette.

Karaat goud

14 en 18 karaat goud worden het meest gebruikt in de armbanden die in Nederland worden verkocht. Armbanden met een dergelijk goudgehalte zijn sterk en gaan lang mee. Wilt u een schakelarmband gemaakt in bijvoorbeeld 22 karaat goud dan is dat ook geen probleem. Neem hierbij wel in acht dat des te hoger het goudgehalte is het goud zachter wordt. Een armbandje gemaakt van bijvoorbeeld 22 karaat is een sieraad waarvan wij adviseren deze niet dagelijks te dragen.

Welke kleuren goud kunnen we gebruiken

Geel-, wit- of rosé goud. Dit zijn de basiskleuren die worden gebruikt in de armbanden welke wij leveren. De armband worden in deze kleur uitgevoerd of in een combinatie van deze kleuren.

Lengte van de armband

Er is geen specifieke ideale lengte voor een gouden armband, omdat dit afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren en het doel van de armband. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor een losse, slanke armband die makkelijk om de pols glijdt, terwijl anderen juist kiezen voor een stevige, dikke armband die meer opvalt.

Om de juiste lengte te bepalen, kunt u het beste uw pols omtrek meten en deze afmeting gebruiken om de gewenste lengte te bepalen. U kunt ook naar de afmetingen van bestaande armbanden kijken die u leuk vindt en deze als richtlijn gebruiken.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat een armband die te strak om de pols zit ongemakkelijk kan zijn en dat een armband die te los zit kan afzakken of afvallen. Het is daarom aan te raden om de lengte van de armband zorgvuldig te overwegen voordat u een aankoop doet.