• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
452 reviews
Home / gouden oorbellen / rose gouden oorbellen
Toon filters

Rose gouden oorbellen

Op zoek naar naar rose gouden oorbellen? Wij hebben waarschijnlijk het set waar u naar zoekt. Klassieke of stoere oorbellen waarmee u een statement maakt. Bekijk onze collectie en oordeel zelf! De variatie in ons aanbod zorgt ervoor dat we voor elke smaak en gelegenheid een goed aanbod hebben. 
 


Rose goud oorbellen

Zuiver goud is 24 karaat goud. Juwelen en sieraden worden zelden van 24 karaat goud gemaakt, omdat zuiver goud erg kostbaar is en daarnaast zuiver goud te zacht is om sieraden van te smeden. Daarom is er sprake van een legering bij het maken van sieraden. Legering is een mengsel van metalen dat door smelten wordt verkregen. Hierdoor wordt het goud steviger en is het geschikt om gouden sieraden van te maken, zoals gouden oorbellen. Om de legering rose goud te krijgen wordt er koper toegevoegd voor een mooie diepe kleur

Rose goud oorringen

Ontstaan van Rosé Goud: Rosé goud wordt kunstmatig vervaardigd en komt niet in zijn natuurlijke staat voor. Zuiver goud met een karaat van 24 is van nature geel en buigzaam. Om het goud duurzamer te maken en geschikt te maken voor gebruik in sieraden, wordt het gemengd met andere metalen, wat resulteert in 14 en 18 karaat gouden legeringen. Deze samensmelting van metalen staat bekend als een legering. Om het goud de kenmerkende roze tint te geven, wordt een hogere hoeveelheid koper toegevoegd dan bijvoorbeeld zilver of palladium.

Verschil tussen rose gouden oorhangers, oorbellen, oorknopjes en oorringen?

Het verschil tussen rose gouden oorhangers, oorbellen, oorknopjes en oorringen zit voornamelijk in hun ontwerp en de manier waarop ze aan het oor worden gedragen. Hier is een uitleg van elk type oorsieraad:

  • Rosegouden oorhangers: Oorhangers zijn oorsieraden die aan het oor bungelen en vaak uit meerdere delen bestaan. Ze kunnen uit één stuk bestaan waarbij het ontwerp direct aan het oorgaatje is bevestigd, of ze kunnen aan een haakje of stift worden bevestigd, waardoor ze vrij kunnen bewegen. Oorhangers hebben meestal een opvallend ontwerp en kunnen versierd zijn met edelstenen, parels of andere decoratieve elementen. Ze zijn een goede keuze voor speciale gelegenheden of wanneer je een meer opvallende look wilt creëren.
  • Rose gouden oorbellen: Oorbellen is een bredere term die alle soorten oorsieraden omvat, inclusief oorhangers, oorknopjes en oorringen. Oorbellen kunnen in verschillende stijlen komen en worden meestal rechtstreeks aan het oorgaatje bevestigd. Ze kunnen eenvoudig of complex zijn, afhankelijk van het ontwerp en de smaak van de drager.
  • Rose gouden oorknopjes: Oorknopjes zijn kleine, vaak subtiele oorsieraden die dicht tegen het oor liggen. Ze hebben een enkel bevestigingspunt en kunnen variëren in ontwerp, van eenvoudige studs tot versierde knopjes met edelstenen of gravures. Oorknopjes zijn geweldig voor dagelijks gebruik en kunnen een vleugje elegantie toevoegen aan elke outfit.
  • Oorringen rosegoud: Oorringen, ook wel bekend als huggie-oorbellen, zijn cirkelvormige oorsieraden die rond het oorgaatje passen en het oor omarmen. Ze kunnen variëren in grootte en dikte, van subtiele dunne ringetjes tot opvallende en brede ontwerpen. Oorringen zijn een tijdloos en veelzijdig type oorsieraad dat gemakkelijk met verschillende looks kan worden gecombineerd.

Samengevat, het verschil tussen deze rose gouden oorsieraden zit voornamelijk in hun ontwerp, grootte en manier van bevestigen. Oorhangers bungelen aan het oor, oorbellen kunnen verschillende ontwerpen hebben, oorknopjes liggen dicht tegen het oor, en oorringen omarmen het oorgaatje in een cirkelvormige vorm. De keuze tussen deze verschillende typen oorsieraden hangt af van je persoonlijke voorkeur, de gelegenheid en de gewenste uitstraling.

Rose gouden sieraden

Dit is een exclusief materiaal, die mooi glanst en prachtig combineert met diamant. Witgouden oorbellen zijn luxe sieraden, die klasse en stijl uitstraalt. Gek op rosé gouden sieraden? Bekijk dan ook onze andere product categorien.