• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
449 reviews
Home / goudsmid / Ketting maken

Gouden ketting maken

Ketting maken. Bent u al een tijdje op zoek naar een gouden ketting en kunt u deze niet vinden op bijvoorbeeld onze website, u kunt bij ons ook uw gouden ketting laten maken. Dat wil zeggen u bepaalt hoe deze eruit komt te zien en wij maken deze dan voor u.
 


 


Bezig met laden...

Ketting laten maken: creëer een uniek sieraad

Kettingen zijn prachtige sieraden die een outfit compleet maken. Het mooie van een ketting is dat deze in alle soorten en maten komt en bijna overal bij past. Maar wat als je nou net niet de perfecte ketting kunt vinden? Dan is het maken van een ketting wellicht een goede optie.

Creëer een uniek sieraad

Het zelf maken van een ketting is niet alleen leuk om te doen, het zorgt er ook voor dat je een uniek sieraad hebt. Er zijn verschillende materialen waarmee je aan de slag kunt gaan, denk bijvoorbeeld aan kralen, touw, leer of metaal. Door de juiste materialen te kiezen en te combineren, creëer je een ketting die perfect bij jou past. Met het maken van je eigen ketting ben je niet afhankelijk van wat er in de winkels ligt en kun je jouw creativiteit de vrije loop laten.

Ketting bewerken

Geef een bestaande ketting een nieuwe look Niet alleen kun je een ketting maken, ook kun je een bestaande ketting bewerken en hiermee een nieuwe look geven. Denk bijvoorbeeld aan het verven van kralen of het toevoegen van bedeltjes. Door een bestaande ketting te bewerken, creëer je een uniek sieraad dat niemand anders heeft.

Custom kettingen

Maak jouw eigen unieke ketting Wil je helemaal zelf bepalen hoe jouw ketting eruit komt te zien? Dan kun je een custom ketting maken. Hierbij kies je zelf alle materialen en maak je hiermee een ketting die helemaal aan jouw wensen voldoet. Of je nu van kleurrijk en speels houdt, of juist van strak en minimalistisch, met een custom ketting creëer je een uniek sieraad dat helemaal bij jou past.

Gepersonaliseerde kettingen

Vvoeg een persoonlijke touch toe Een ketting wordt pas echt bijzonder wanneer deze een persoonlijke touch heeft. Dit kun je bijvoorbeeld doen door

Ketting verlengen of ketting inkorten

Maak een perfect passend sieraad Een van de grootste voordelen van het maken van je eigen ketting is dat je deze helemaal op maat kunt maken. Wanneer je een ketting hebt gekocht die net te lang is, kun je deze gemakkelijk zelf inkorten. Ook kun je een ketting die te kort is, verlengen met extra schakels of een verlengstukje. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw ketting altijd perfect past.

Hoe wordt een gouden ketting gemaakt

Om een gouden ketting te maken, begint onze goudsmid meestal met het smelten van gouden legeringen tot een geschikte vorm. Ze kunnen dan het goud vervolgens uitrollen of uitknijpen tot de juiste afmetingen voor de ketting.

De goudsmid kan vervolgens het goud verwerken tot een ketting door het te vormen met behulp van verschillende gereedschappen, zoals beitels en hamers. Ze kunnen ook andere technieken gebruiken, zoals het aanbrengen van verschillende afwerkingen of het toevoegen van edelstenen of andere ornamenten.

Het is een vakkundig en arbeidsintensief proces om een gouden ketting te maken, en vereist vaak jarenlange training en ervaring om te perfectioneren. Het resultaat is een prachtige en duurzame ketting die kan dienen als een mooie accessoire of als een waardevolle belegging.

Ontwerpen van een gouden ketting

Het ontwerpen van een gouden ketting kan een leuk en creatief proces zijn. Hier zijn een paar stappen die u kunt volgen om uw eigen gouden ketting te ontwerpen:

 1. Begin met het bepalen van de algehele look en feel van de ketting. Houd rekening met factoren zoals de gelegenheid waarvoor het gedragen zal worden, de outfit waarmee het gecombineerd zal worden en de persoonlijke stijl van de drager. Die vooral veel insipiratie op in de diverse lifestyle magazinen.
 2. Kies het goud gehalte en de kleuren die je voor de ketting wilt gebruiken. Dit is afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeur. Opties zijn onder meer geel goud, wit goud, rosé goud en andere kleuren goud.
 3. Selecteer het type ketting dat je voor de ketting wilt gebruiken. Dit kan variëren van delicate, fijne kettingen tot dikkere, meer robuuste kettingen, afhankelijk van het algehele ontwerp van de ketting.
 4. Bepaal welke extra functies je aan de ketting wilt toevoegen, zoals bedels, hangers of edelstenen. Deze kunnen interesse en personalisatie toevoegen aan de ketting, maar zorg ervoor dat het algehele ontwerp evenwichtig en samenhangend blijft.
 5. Maak een schets van uw ontwerp op papier om het uiteindelijke product te visualiseren. Hierdoor kunt u de nodige aanpassingen maken voordat u begint met het maken van de ketting.
 6. Zodra je tevreden bent met je ontwerp, verzamel je de materialen die je nodig hebt, zoals goud, ketting, bedels en andere onderdelen.

Is het maken van een gouden ketting duurder dan een ketting kiezen uit een collectie?

Het laten maken van een gouden ketting is over het duurder dan het kopen van een kant-en-klare ketting uit onze collectie. Dit komt omdat het maken van een op maat gemaakte ketting een aanzienlijke investering vereist in materialen, gereedschappen en tijd. Bovendien is een op maat gemaakte ketting waarschijnlijk duurder omdat deze uniek en uniek is, terwijl kant-en-klare kettingen in massa kunnen worden geproduceerd en tegen lagere kosten kunnen worden verkocht. 

Onze collectie kettingen van goud

Voordat u besluit een gouden ketting te laten maken is het goed om u zich te verdiepen in uw wensen. Om inspiratie op te doen kunt u natuurlijk onze collectie gouden kettingen bekijken, lifestyle magazines of de sociale media bekijken.

Een custom made gouden schakelketting is een uniek en prachtig sieraad voor jaren. Een mooi kado om te krijgen of te geven. 

 • Unieke ketting
 • Speciaal voor u gemaakt
 • Mogelijkheid om uw eigen goud te gebruiken
 • Liever in termijnen betalen? Meer informatie
 • Gratis verzekerde verzending
 • Wordt geleverd in een luxe cadeau cassette.

KARAAT GOUD

14 en 18 karaat goud worden is meest gebruikt in de kettingen die in Nederland worden verkocht. Kettingen met een dergelijk goudgehalte zijn sterk en gaan lang mee. Wilt u een ketting gemaakt in bijvoorbeeld 22 karaat goud dan is dat ook geen probleem. Neem hierbij wel in acht dat des te hoger het goudgehalte is het goud zachter wordt. Een sieraad gemaakt van bijvoorbeeld 22 karaat is een sieraad waarvan wij adviseren deze niet dagelijks te dragen.

SCHAKELKETTING - KLEUR GOUD

Geel-, wit- of rosé goud. Dit zijn de basiskleuren die worden gebruikt in de kettingen welke wij leveren. De sieraden worden in deze kleur uitgevoerd of in een combinatie van deze kleuren.

Hoe kun je het  beste een gouden ketting schoonmaken?

Er zijn verschillende manieren om een gouden ketting schoon te maken, afhankelijk van hoe vuil de ketting is en hoe zorgvuldig u wilt zijn. Een simpele manier om een gouden ketting te reinigen is door hem te wassen met warm water en een mild sopje, zoals afwasmiddel of zachte zeep.

Druk voorzichtig met uw vingers op de ketting om eventuele vuilresten los te maken en spoel de ketting daarna af met schoon water. Laat de ketting vervolgens drogen voordat u hem opbergt of weer draagt.

Als de ketting erg vuil is dan kan onze goudsmid hem voor u schoonmaken. Doorgaans branden we de ketting dan schoon met een gasbrander waarna deze opnieuw wordt gepolijst,

Het is belangrijk om te onthouden dat gouden sieraden kwetsbaar zijn en dat te veel of te hard wrijven ze kan beschadigen. Het is daarom aan te raden om voorzichtig te werk te gaan.. Als u twijfelt, kunt u het beste contact opnemen met ons voor professioneel advies over hoe u uw gouden ketting het beste kunt reinigen.

Bepalen van de lengte van uw ketting

Er is geen specifieke ideale lengte voor een gouden ketting, omdat dit afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren en het doel van de ketting. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor een korte ketting die makkelijk om de hals glijdt en die dicht bij het lichaam blijft, terwijl anderen juist kiezen voor een lange ketting die opvalt en die meer beweging biedt.

Om de juiste lengte te bepalen, kunt u het beste uw neklijn meten en deze afmeting gebruiken om de gewenste lengte te bepalen. U kunt ook naar de afmetingen van bestaande kettingen kijken die u leuk vindt en deze als richtlijn gebruiken.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat een ketting die te strak om de hals zit ongemakkelijk kan zijn en dat een ketting die te los zit kan afzakken of afvallen. Het is daarom aan te raden om de lengte van de ketting zorgvuldig te overwegen voordat u een aankoop doet.

Er is geen specifiek lengteverschil tussen gouden kettingen voor heren en dames. De lengte van een ketting hangt af van persoonlijke voorkeuren en het doel van de ketting. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor een korte ketting die makkelijk om de hals glijdt en die dicht bij het lichaam blijft, terwijl anderen juist kiezen voor een lange ketting die opvalt en die meer beweging biedt.

Er zijn wel verschillende lengtes die populairder zijn bij heren dan bij dames, en vice versa. Zo zijn kortere kettingen van ongeveer 41 tot 46 cm populair bij dames, terwijl langere kettingen van ongeveer 56 tot 61 cm populair zijn bij heren. Dit zijn echter slechts richtlijnen en u kunt zelf kiezen welke lengte het beste bij u past.

Om de juiste lengte te bepalen, kunt u het beste uw neklijn meten en deze afmeting gebruiken om de gewenste lengte te bepalen. U kunt ook naar de afmetingen van bestaande kettingen kijken die u leuk vindt en deze als richtlijn gebruiken.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat een ketting die te strak om de hals zit ongemakkelijk kan zijn en dat een ketting die te los zit kan afzakken of afvallen. Het is daarom aan te raden om de lengte van de ketting zorgvuldig te overwegen voordat u een aankoop doet.