• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • NL
  • DE
Menu
Home / ringen / 18 karaat goud
Toon filters

Gouden ring 18 karaat

Op zoek naar een gouden ring 18 karaatWij hebben uitgebreide collectie met daarin bijvoorbeeld klassieke dames ringen of opvallende heren ringen. Een moderne of een stoere ring waarmee je een statement maakt. Bekijk onze aanbod in de webshop en oordeel zelf! De variatie in ons aanbod zorgt ervoor dat we voor elke prijs, smaak & gelegenheid een uitstekende keuze hebben.

WhatsApp: +31 (0)6 22 372 290
 


  1 / 9  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Ring goud 18 karaat

Wij hebben een uitgebreide collectie ringen voor dames en heren. Maar wat is het verschil tussen 14 karaat ring en 18 karaat? "Karaat goud" heeft aan hoeveel goud er verwerkt is in het sieraad, ook wel het gehalte genoemd. In een 14k ring is 58,8% goud verwerkt, terwijl er in 18k ringen 75% goud verwerkt is. Op het eindstuk van de ketting staat in de meeste gevallen een keurmerk dat aangeeft hoeveel karaat goud er in het sieraad verwerkt is. Door het dragen van het sieraad kan het keurmerk verslijten, waardoor het wat minder goed leesbaar is of helemaal niet leesbaar. Alle sieraden op onze website zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk.

Keurteken 18 karaat goud ring / 750

Als u wilt weten of een ring van 18 karaat is gemaakt, dan moet u op zoek gaan naar een keurmerk in het sieraad. Soms is het keurmerk alleen leesbaar met een loep. De meest gebruikte markeringen hiervoor zijn: 750, 18K, 18kt of een tulp.

Gouden ringen 18 karaat

In Nederland zijn 18 en 14 karaat de meest voorkomende gehaltes die verwerkt zijn in ringen. In Nederland mag wettelijk zien, 8 en 9 karaat geen goud genoemd worden. In landen als Duitsland en Engels zijn deze gehaltes erg gebruikelijk. In landen random de middellandse zee en Azië wordt vaak 18, 20 of 22 karaat goud gebruikt, dit omdat het mooier bij hun huid staat. xxIn Nederland is 14 karaat het meest voorkomende gehalte, op de tweede plek staan 18K sieraden. In Nederland mag 8 of 9 karaat geen goud genoemd worden (dit is wettelijk vastgelegd) terwijl het in landen in Duitsland en Engeland heel gebruikelijk is. In landen rondom de middellandse zee en Azië wordt vaak 18 of 22 karaat goud gebruikt voor onder andere ringen.


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.