• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
455 reviews
Home / gouden ringen / statement ring
Toon filters

Statement ring - collectie

Op zoek naar een mooie gouden Statement ring? Wij hebben waarschijnlijk de ring waar u naar zoekt. Een klassieke of een stoere ring waarmee u een statement maakt.
 

 



  1 / 6  



Bezig met laden...
   1  2 3 4 5 6  

Statementring, symbool van rijkdom en macht

Op zoek naar een Statement ring? Een statement ring laat u uitblinken in uw alledaagse sociale leven. Met een  statement kunt u zich presenteren als modieus, uniek en zelfverzekerd persoon. Maak een statement en laat uw hand stralen met een statement ring van ANRO Juweliers. Onze collectie statement ringen bevat verschillende soorten en stijlen.

Het verschil tussen een statementring en een zegelring

Een zegelring en een statementring zijn beide unieke soorten sieraden met elk hun eigen kenmerken en geschiedenis. Hier is een overzicht van de belangrijkste verschillen:

Zegelring:

 • Geschiedenis en Oorsprong: Zegelringen hebben een rijke historische achtergrond en werden oorspronkelijk gebruikt om een zegel in was aan te brengen voor het authentiseren van documenten. Ze dateren uit de tijd van de oude Egyptenaren en werden door de eeuwen heen in vele culturen gebruikt.
 • Ontwerp: Deze ringen kenmerken zich door een plat oppervlak, vaak met een inscriptie, familiewapen, monogram of een ander symbolisch ontwerp. Ze zijn meestal gemaakt van edele metalen zoals goud of zilver en kunnen een ingelegde edelsteen hebben.
 • Symbolische Betekenis: Zegelringen worden vaak geassocieerd met erfgoed en traditie. Ze kunnen familiewapens of initialen bevatten en worden soms doorgegeven als erfstukken binnen families.

Statementring:

 • Doel en Uitstraling: Een statementring, zoals de naam al aangeeft, is bedoeld om een statement te maken. Deze ringen zijn vaak groot, opvallend en ontworpen om de aandacht te trekken.
 • Ontwerp: De ontwerpen kunnen variëren van modern en avant-garde tot rijk versierd en kleurrijk. Ze kunnen een verscheidenheid aan materialen en edelstenen bevatten en zijn vaak artistieker of experimenteler van aard dan traditionele ringen.
 • Persoonlijke Expressie: In tegenstelling tot de historisch beladen zegelring, is de statementring meer gericht op individuele expressie en hedendaagse mode. Het is een middel voor de drager om zijn of haar persoonlijke stijl en voorkeuren uit te drukken.

Het grootste verschil tussen een zegelring en een statementring ligt in hun oorsprong, functie en ontwerp. Zegelringen zijn historisch en traditioneel, vaak met een persoonlijke of familiale betekenis, terwijl statementringen meer gericht zijn op mode, persoonlijke expressie en het maken van een opvallend visueel statement.

Soorten stenen

Er kunnen verschillende soorten stenen worden gebruikt voor statement ringen, afhankelijk van het doel van de ring en de persoonlijke smaak van de drager. Hieronder staan enkele voorbeelden van stenen die vaak gebruikt worden.

Het is moeilijk om te zeggen welke steensoort het meest gebruikt wordt voor zegelringen, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals persoonlijke voorkeuren, astrologische teken, culturele tradities en budget.

Diamanten zijn wel een populaire keuze voor sieraden, waaronder ook zegelringen, vanwege hun hardheid, duurzaamheid en hoge glans. Diamanten zijn echter vaak duurder dan andere soorten stenen, dus ze worden misschien niet door iedereen gekozen voor een zegelring.

Er zijn ook andere soorten stenen die vaak worden gebruikt, zoals robijnen, saffieren, smaragden en opalen. De keuze voor een bepaalde steen kan ook afhangen van de kleur of het ontwerp. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor een steen met een bepaalde kleur om een betekenisvolle boodschap te versterken of om de ring te laten aansluiten bij hun persoonlijkheid of astrologische teken.

 • Diamant: Diamanten zijn een populaire keuze voor sieraden, waaronder ook zegelringen. Ze zijn hard, duurzaam en hebben een hoge glans.
 • Robijn: Robijnen zijn een soort kwarts die vaak worden gebruikt voor zegelringen. Ze zijn hard, duurzaam en hebben een diepe rode kleur.
 • Saffier: Saffieren zijn een soort kwarts die vaak worden gebruikt voor zegelringen. Ze zijn hard, duurzaam en kunnen in verschillende kleuren voorkomen, zoals blauw, groen, geel en roze.
 • Smaragd: Smaragden zijn een soort bergkristal die vaak worden gebruikt voor zegelringen. Ze zijn hard, duurzaam en hebben een diepgroene kleur.
 • Opaal: Opalen zijn een soort kwarts die vaak worden gebruikt voor zegelringen. Ze hebben een opvallende iriserende kleur en zijn gevoelig voor stoten en krassen.
 • Turquoise: Turquoise is een hard, duurzaam mineraal dat vaak wordt gebruikt voor zegelringen. Het heeft een opvallende blauwgroene kleur.

Er zijn nog veel meer soorten stenen die gebruikt kunnen worden voor deze ringen, zoals parelmoer, malachiet, amber en vele anderen. Veel mensen kiezen stenen op basis van hun persoonlijke voorkeuren of astrologische teken.

De beste service bij ANRO Juweliers

Naast onze prachtige collectie statement ringen, bieden wij ook de beste service voor onze klanten. Bestel de statement ring gerust eenvoudig en kosteloos online! Het is ook mogelijk om een aantal statement ringen te bezichtigen in onze winkel in Enschede. Om ervoor te zorgen dat wij de gekozen statement ring voor u kunnen klaarleggen in de winkel, dient u een afspraak te maken. Van elke statement ring hebben wij slechts één beschikbaar. Zodat u uw favoriete statement ring niet misloopt, bieden wij de mogelijkheid aan om de statement ring in termijnen te betalen. Zonder kosten opslag kunt u bij ons sparen voor uw statement ring!