• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
452 reviews
Home / gouden ringen / diamant ringen
Toon filters

Diamanten ringen collectie

Op zoek naar een beetje sprankeling in je leven? Bekijk onze oogverblindende collectie diamanten ringen. De diamantenring is gemaakt met een van 's werelds krachtigste edelstenen en is perfect voor iedereen die zijn energie en bewustzijn een boost wil geven.


  1 / 16  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Diamanten ring

Met zijn kracht om de geest, het lichaam en de ziel te reinigen en te versterken, is de diamanten ring een must-have voor iedereen op het pad naar verlichting. Diamonds Are Forever, maar dan verwerkt in een diamanten ringen. De Diamant komt prachtig tot zijn recht in een witgouden ring. Maar ook in een geel gouden ring diamant ringetje spreekt de Diamant voor zich.

Slijpvormen van ring met diamantjes

De vijf belangrijkste slijpvormen van diamant worden ook wel de "Five C's" genoemd, vanwege de Engelse woorden: cut (slijpvorm), color (kleur), clarity (zuiverheid), carat weight (karaatgewicht) en cost (kosten). Hier zijn de vijf belangrijkste slijpvormen van diamant:

 1. Briljant (Round Brilliant): Dit is de meest voorkomende en populaire slijpvorm. Het heeft een rond uiterlijk met 58 facetten, waardoor het maximale schittering en vuur vertoont.
 2. Princess (Vierkant): De princess-slijpvorm is een vierkante of rechthoekige slijpvorm met scherpe hoeken. Het heeft meestal 57 of 58 facetten en biedt een mooie balans tussen stijl en schittering.
 3. Smaragd (Emerald): De smaragdslijpvorm is een rechthoekige slijpvorm met afgevlakte hoeken. Het heeft lange, rechte facetten die de interne kenmerken van de diamant benadrukken. Het accentueert de helderheid en zuiverheid van de steen.
 4. Ovaal (Oval): De ovaalvormige slijpvorm heeft een ovale vorm met vergelijkbare facetten als een briljant. Het kan een slankere en elegante uitstraling geven aan de vinger van degene die de diamant draagt.
 5. Marquise (Marquise): De marquiseslijpvorm heeft een langwerpig, ovaal uiterlijk met puntige uiteinden. Het heeft meestal 56 facetten en kan de illusie van grotere grootte geven aan de diamant.

Hoewel er nog andere slijpvormen bestaan, zijn dit de vijf meest voorkomende en populaire vormen die je tegenkomt bij diamanten. Het is belangrijk op te merken dat de slijpvorm invloed heeft op de schittering en het uiterlijk van de diamant, dus het is een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van een diamant.

Kleuren diamant ringen

Voor een mooie gouden ring worden over het algemeen diamanten gebruikt met kleurgradaties die als kleurloos of bijna kleurloos worden beschouwd. Hier zijn de meest voorkomende kleurgradaties die worden gebruikt voor diamanten in gouden ringen:

 • D-F (Kleurloos): Diamanten in deze kleurgradaties worden als kleurloos beschouwd en vertonen geen waarneembare kleurtinten. Ze zijn zeer zeldzaam en behoren tot de duurste categorieën.
 • G-H (Bijna kleurloos): Diamanten in deze kleurgradaties hebben een lichte tint van kleur die alleen door experts wordt gedetecteerd. Ze bieden een uitstekende waarde voor mensen die een vrijwel kleurloze uitstraling willen tegen een iets betaalbaardere prijs dan de D-F kleurgradaties.
 • I-J (Bijna kleurloos): Deze kleurgradaties tonen een lichte kleurtint, maar zijn nog steeds populair vanwege hun aantrekkelijke prijs en de mogelijkheid om er nog steeds helder en wit uit te zien in een gouden ring.
Het is belangrijk op te merken dat persoonlijke voorkeuren kunnen variëren en dat sommige mensen de voorkeur geven aan diamanten met een lichte kleur om een warmere uitstraling te creëren. Dit zijn echter de meest voorkomende kleurgradaties die worden gebruikt voor diamanten in mooie gouden ringen, vanwege hun heldere en witte uitstraling.

Zuiverheid van de diamant

Natuurlijke diamanten kunnen interne kenmerken hebben, die in de diamantindustrie worden aangeduid als insluitsels, en externe kenmerken, die worden aangeduid als onzuiverheden. De zuiverheid van een diamant verwijst naar de mate waarin deze kenmerken aanwezig zijn. Bij het selecteren van een diamant voor een gouden ring is het gebruikelijk om diamanten te kiezen met een hoge zuiverheidsgraad, omdat dit de helderheid en schoonheid van de steen kan bevorderen. Hier zijn de belangrijkste zuiverheidsgradaties die worden gebruikt:

 • IF (Internally Flawless): Diamanten in deze zuiverheidsgraad vertonen geen interne insluitsels onder 10x vergroting. Ze behoren tot de zeldzaamste en duurste diamanten.
 • VVS (Very, Very Slightly Included): Deze zuiverheidsgraad is verdeeld in twee subcategorieën: VVS1 en VVS2. Diamanten in deze gradaties hebben minuscule insluitsels die moeilijk te detecteren zijn, zelfs onder vergroting.
 • VS (Very Slightly Included): Ook verdeeld in twee subcategorieën: VS1 en VS2. Diamanten in deze zuiverheidsgraad vertonen kleine insluitsels die vaak alleen met enige moeite zichtbaar zijn onder vergroting.
 • SI (Slightly Included): Net als VS, verdeeld in SI1 en SI2. Diamanten in deze zuiverheidsgraad hebben zichtbare insluitsels onder vergroting, maar kunnen nog steeds een goede keuze zijn voor een gouden ring, vooral als de insluitsels niet met het blote oog zichtbaar zijn.
 • I (Included): De I-zuiverheidsgraad heeft drie subcategorieën: I1, I2 en I3. Diamanten in deze gradaties vertonen zichtbare insluitsels, sommige mogelijk zelfs met het blote oog. Ze worden over het algemeen niet aanbevolen voor gouden ringen, omdat de insluitsels de helderheid en schittering kunnen verminderen.

Bij het selecteren van een diamant voor een gouden ring is het belangrijk om een balans te vinden tussen zuiverheid en budget. Diamanten met een hogere zuiverheidsgraad zijn over het algemeen duurder, maar het is ook belangrijk om te onthouden dat sommige insluitsels mogelijk niet zichtbaar zijn voor het blote oog, wat kosten kan besparen zonder afbreuk te doen aan de schoonheid van de ring.

Herkomst van diamant

De herkomst van diamanten die worden gebruikt voor sieraden is een belangrijk aspect voor veel mensen vanwege ethische en milieubewuste overwegingen. Hier zijn enkele zaken om te overwegen met betrekking tot de herkomst van diamanten:

 • Natuurlijke diamanten: Natuurlijke diamanten worden gevormd diep in de aarde over een periode van miljoenen jaren. Ze worden gewonnen uit diamantmijnen over de hele wereld, zoals in Afrika, Rusland, Australië, Canada en andere landen. Het is belangrijk om te weten dat de diamantindustrie in sommige regio's te maken heeft gehad met uitdagingen op het gebied van arbeidsomstandigheden en milieubescherming. Om deze reden hebben verschillende initiatieven, zoals het Kimberley Process Certification Scheme, zich ingezet om conflictdiamanten (diamanten die worden gebruikt om gewapende conflicten te financieren) te vermijden en de diamantindustrie te reguleren.
 • Synthetische diamanten: Synthetische diamanten, ook bekend als laboratorium-gegroeide diamanten, worden kunstmatig geproduceerd in laboratoria. Ze hebben dezelfde chemische en fysieke eigenschappen als natuurlijke diamanten, maar worden gemaakt met behulp van gecontroleerde omstandigheden. Synthetische diamanten hebben geen ethische zorgen met betrekking tot arbeidsomstandigheden of milieuschade van mijnbouwactiviteiten. Ze kunnen een duurzamere en ethisch verantwoorde keuze zijn voor sieraden.
 • Traceerbaarheid en certificering: Ongeacht of een diamant natuurlijk of synthetisch is, kan de traceerbaarheid ervan van belang zijn. Sommige diamantbedrijven bieden traceerbaarheidscertificaten aan, zoals de Kimberley Process-certificering voor natuurlijke diamanten of laboratoriumcertificaten voor synthetische diamanten. Deze certificaten kunnen de oorsprong, het productieproces en andere relevante informatie over de diamant verifiëren.

Karaat diamant

Het woord "karaat" wordt gebruikt om het gewicht van een diamant aan te duiden. Het is een maateenheid die specifiek is voor diamanten en andere edelstenen. Eén karaat is gelijk aan 0,2 gram (of 200 milligram) en is verdeeld in 100 punten. Dit betekent dat een diamant van 0,75 karaat ook kan worden aangeduid als een "75 punten" diamant.

Het karaatgewicht van een diamant heeft invloed op de waarde en prijs van de steen. Over het algemeen geldt dat hoe groter het karaatgewicht, hoe zeldzamer en waardevoller de diamant is. Grotere diamanten worden vaak als prestigieuzer beschouwd en kunnen een hogere prijs hebben.

Het is echter belangrijk om op te merken dat het karaatgewicht alleen niet de volledige waarde of schoonheid van een diamant bepaalt. Andere factoren, zoals de slijpvorm, kleur en zuiverheid, spelen ook een cruciale rol bij het beoordelen van een diamant.

Bij het kiezen van een diamant voor een gouden ring is het belangrijk om rekening te houden met de voorkeuren van de persoon die de ring zal dragen en het beschikbare budget. Soms kan het verlagen van het karaatgewicht iets kleinere stenen bieden die nog steeds prachtig zijn en binnen het budget vallen. Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans tussen karaatgewicht en andere kwaliteitsfactoren om een mooie en waardevolle diamant voor de gouden ring te krijgen.

Top vijf slijpvormen van diamant gezet in een ring

De slijpvorm van een diamant heeft een grote invloed op zijn uitstraling en schittering. Hier zijn de top vijf meest populaire slijpvormen van diamanten die vaak worden gezet in een ring:

 1. Briljant (rond): De briljante slijpvorm is de meest voorkomende en geliefde slijpvorm voor diamanten in ringen. Het heeft 58 facetten die het licht optimaal reflecteren, waardoor de diamant een ongeëvenaarde schittering krijgt. De ronde briljante slijpvorm past goed bij verschillende stijlen en is tijdloos en klassiek.
 2. Princess (vierkant): De princess cut is een vierkante slijpvorm die zeer populair is voor verlovingsringen en andere sieraden. Het heeft scherpe hoeken en biedt een moderne en elegante uitstraling. De princess cut diamant zorgt voor een geavanceerde look met een prachtige schittering.
 3. Emerald (smaragd): De smaragd slijpvorm is kenmerkend voor smaragden, maar wordt ook vaak gebruikt voor diamanten. Het heeft rechthoekige facetten en een open tafel, waardoor de diamant een elegante en ingetogen uitstraling krijgt. De helderheid en heldere lijnen van de smaragd slijpvorm zijn populair voor vintage en art deco stijl ringen.
 4. Cushion (kussen): De cushion cut is een slijpvorm die lijkt op een kussen met afgeronde hoeken. Het heeft een vintage charme en biedt een combinatie van zachtheid en schittering. De cushion cut diamant is geliefd om zijn romantische en zachte uitstraling.
 5. Oval (ovaal): De ovale slijpvorm heeft een langwerpige vorm met afgeronde randen. Het combineert de elegantie van de ronde briljante slijpvorm met een unieke twist. De ovale diamant creëert een slanke en vloeiende look voor een ring.

Elke slijpvorm heeft zijn eigen kenmerken en aantrekkingskracht, en de keuze hangt af van de persoonlijke voorkeur van de drager en de gewenste stijl van de ring. Of het nu gaat om een tijdloze ronde briljant of een moderne princess cut, elke slijpvorm kan een prachtige en betekenisvolle toevoeging zijn aan een diamanten ring.

Sieraden met Diamant

Naast onze prachtige gouden ringen gezet met Diamant, hebben wij ook andere sieraden gezet met deze edelsteen. Van elk sieraad is slechts één exemplaar beschikbaar.

Gouden ring met diamanten

Een briljant is een slijpvorm van een diamant. De slijpvorm van een diamant is de vorm waarin de ruwe diamant wordt geslepen voordat de diamant verwerkt wordt in een sieraad. De meest bekende slijpvormen zijn: Briljant, Princess, Emerald, Marquise, Cushion, Asscher… nog veel meer. Het is de meest gebruikte en populairste slijpsel ter wereld. Een briljant bevat 57 facetten, waarvan 33 op de kroon en 24 op het paviljoen. Dit slijpsel zorgt ervoor dat de diamant licht reflecteert en gaat schitteren. Feitelijk mag de benaming alleen gebruikt worden voor diamanten. Maar aangezien dit slijpselvorm ook bij andere edelstenen toegepast kunnen worden, worden bij deze edelstenen de naam briljantslijpsel gebruikt. Bekijk onze prachtige collectie ringen gezet met briljant geslepen Diamanten en andere edelstenen. Wij hebben ringen met briljant in 14 karaat en 18 karaat. 

Gouden Diamand ring

Ringen met diamand zijn nooit out-of-style. Diamanten zijn elegant en tijdloos. Onze collectie diamant ringen bevat geelgouden ringen, witgouden ringen, bicolor ringen en tricolor ringen. Bent u specifiek opzoek naar een aanschuifring gezet met diamanten? Of een aanschuif ring gezet met diamanten? Bekijk onze collectie ringen met diamant en laat u verassen door klassieke ringen en ringen met prachtige designs.

Verschillende type diamant ringen

Diamanten worden vaak gebruikt in verschillende soorten gouden ringen vanwege hun schoonheid, duurzaamheid en symbolische waarde. Hier zijn enkele veel voorkomende types diamant ringetjes:

 • Verlovingsringen: Verlovingsringen zijn vaak voorzien van een diamant als het middelpunt van de ring. De briljante schittering en symboliek van diamanten maken ze een populaire keuze voor verlovingsringen.
 • Trouwringen: Diamanten worden vaak geïntegreerd in trouwringen, zowel voor mannen als vrouwen. Ze kunnen worden gebruikt als accentstenen langs de band of als een centrale steen om extra schittering en elegantie toe te voegen aan de ring.
 • Rijringen: ook wel aanschuifringen, rijring diamant of Eternity-ringen genoemd zijn ringen die volledig rondom zijn bezet met diamanten. Ze symboliseren oneindigheid en worden vaak gegeven bij speciale gelegenheden zoals jubilea of als cadeau aan een geliefde.
 • Cocktailringen: Cocktailringen zijn opvallende en vaak grote ringen die ontworpen zijn om de aandacht te trekken. Diamanten worden vaak gebruikt in cocktailringen om glamour en luxe toe te voegen aan het ontwerp.
 • Statementringen: Statementringen zijn grote, opvallende ringen die bedoeld zijn om een fashion statement te maken. Diamanten worden vaak gebruikt om de aandacht te trekken en de ring te laten schitteren.
 • Solitairering: Een solitair ring is een ring met een enkele solitaire edelsteen. Een klassieke solitair ring is een geel gouden ring met enkel een briljant geslepen diamant. Maar tegenwoordig zijn solitaire ringen gemaakt van verschillende materialen en verschillende slijpvormen. Wij bieden diverse verschillende solitair ringen aan. Zo heeft u de keuze uit een witgouden of geelgouden ring, maar ook is er afwisseling mogelijk in het karaat goud waarin u de solitair ring koopt. Neem eens een kijkje in ons aanbod en kies een mooi sieraad uit!
 • Slagring: Een slagring is een type ring waarbij een centrale edelsteen wordt omgeven door kleine, vaak pavégezette, diamanten die op de band zijn gezet. De diamanten creëren een sprankelende, continue lijn rondom de centrale steen. Slagringen staan bekend om hun schittering en worden vaak gebruikt als verlovings- of statementringen.
 • Marquisring: Een marquisring is een type ring waarbij de centrale diamant is geslepen in de vorm van een marquise, een langwerpig ovaal met puntige uiteinden. Deze slijpvorm creëert een uniek en elegant uiterlijk. Marquisringen worden gewaardeerd om hun opvallende vorm en worden vaak gebruikt als verlovingsringen of als statementstukken.

Bestel uw diamanten ring online!

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw nieuwe ring. Op de website hebben wij ook een vergelijkspagina, hiermee kunt u gemakkelijk de ringen met elkaar vergelijk om zo uw keuze makkelijker te maken. Bij ANRO Juweliers is bestellen eenvoudig en kosteloos. U kunt natuurlijk ook altijd de ringen bezichtigen in onze winkel in Enschede (zonder afspraak niet mogelijk). U kunt contact met ons opnemen via +31 (0)6 22 372 290 (WhatsApp mag ook) of stuur gerust een e-mail naar info@anrojuweliers.nl

Bekijk onze ruime collectie ringen in onze webshop

Wij hebben ringen in zowel 14 karaat als 18 karaat voor dames en heren. Naast geelgouden ringen, bieden wij ook witgouden ringen, bicolor ringen en tricolor ringen. Het is uiteraard ook mogelijk om de ringen te bezichtigen in de winkel (zonder afspraak niet mogelijk).