• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
 • Selecteer uw taal
 • DE
Menu
Home / gouden kettingen
Toon filters
0
Onbeperkt

Gouden ketting - collectie

Bent u op zoek naar een 14 karaat goud ketting, een gouden ketting 18 karaat of een zilveren ketting? Elk sieraad in de webshop van ANRO Juweliers is betaalbaar én exclusief. Hoe wij dat doen? Wij werken alleen met PreLoved sieraden. De gouden ketting krijg van onze goudsmid een nieuw leven door elk exemplaar ze te reinigen, herstellen en (wanneer nodig) opnieuw te laten keuren door Edelmetaal Waarborg Nederland. Daarmee kunnen wij de beste prijskwaliteitsverhouding bieden en tegelijkertijd bijdragen aan een circulaire economie.
   1 / 25  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Goud ketting

Een gouden ketting is een sieraad dat bestaat uit een rij glanzende, goudkleurige kralen of schakels die samen een ketting vormen. Gouden kettingen kunnen in verschillende stijlen en afmetingen worden gemaakt, afhankelijk van de voorkeur van de drager. Sommige gouden kettingen zijn gemaakt van pure goud, terwijl andere gemengd zijn met andere metalen om de kosten te verlagen. Gouden kettingen worden vaak als sieraden gedragen en kunnen worden gecombineerd met andere sieraden, zoals oorbellen, armbanden en ringen, om een complete look te creëren.

Waarom een eerder gedragen goudenketting kopen

Er zijn een aantal redenen waarom iemand ervoor zou kiezen om een eerder gedragen goude ketting te kopen:

 1. Kostenbesparing: Een gedragen gouden ketting kan goedkoper zijn dan een nieuwe ketting, omdat de kosten van het smelten en maken van een nieuwe ketting al zijn gemaakt.
 2. Unieke stukken: Een gedragen gouden ketting kan een uniek en authentiek sieraad zijn, wat het aantrekkelijk kan maken voor sommige mensen.
 3. Historische waarde: Sommige gouden kettingen kunnen een historische waarde hebben, wat ze aantrekkelijker kan maken voor verzamelaars of mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis.
 4. Milieuvriendelijker: Door een gedragen gouden ketting te kopen, kun je bijdragen aan het terugdringen van afval en het beperken van de impact van de mijnindustrie op het milieu.Circulariteit ten voeten uit.
 5. Steun aan de tweedehandsmarkt: Door een gedragen gouden ketting te kopen, steun je de tweedehandsmarkt en help je mee om het levensduur van producten te verlengen.

Gouden kettingen - GRATIS verzending in cadeau verpakking

Uw gouden ketting verpakken we gratis in een luxe cadeau-cassette. Want of u het sieraad nou aan uzelf geeft of ter ere van een verjaardag, vriendschap of jubileum… het is en blijft een prachtig geschenk. Met onze cadeauverpakking komt uw schakelketting, bff-ketting, kettinghangertje, collier of ander gouden sieraad prachtig tot zijn recht. 
Onze bezorging is niet alleen kosteloos en per aangetekende post, maar ook anoniem zodat uw eventuele verrassing ook echt een verrassing blijft. Onze milieuvriendelijke verpakking past bij de circulaire economie waaraan wij willen bijdragen met onze Preloved sieraden. U ontvangt ook altijd een retourformulier voor het geval u de gouden ketting wilt retourneren of ruilen. Hieronder vindt u meer informatie over onze verzending, retour- en garantievoorwaarden
Indien u op werkdagen voor 17.00 uur bestelt, dan wordt de ketting de volgende dag al bij u thuisbezorgd.

"Goude ketting" verlengen of inkorten

Maak een perfect passend sieraad Een van de grootste voordelen van het maken van je eigen ketting is dat je deze helemaal op maat kunt maken. Wanneer je een ketting hebt gekocht die net te lang is, kun je deze gemakkelijk zelf inkorten. Ook kun je een ketting die te kort is, verlengen met extra schakels of een verlengstukje. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw ketting altijd perfect past.

Uw gouden ketting customizen

Heeft u uw oog laten vallen op één van de gouden kettingen in onze webshop maar wilt u graag iets aanpassen? Onze goudsmid kan diverse aanpassingen maken waaronder het verkleinen of vergroten van uw gouden ketting (let op: niet alle gouden kettinkjes zijn zomaar te vergroten). Het aanpassen van de lengte van kettingen doen we veelal door het inpassen of verwijderen van eindstukken of plaatjes. Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Opbouw van de ketting schakels

Een goudenketting kan gemaakt zijn van een massieve gouddraad of van buisachtig hol materiaal. Hier is een gedetailleerdere beschrijving van beide opties:

 • Gouden ketting gemaakt van een massieve gouddraad: Bij deze constructie wordt een massieve gouddraad gebruikt om de schakels van de ketting te vormen. De draad wordt zorgvuldig gevormd in de diverse schakelvormen, meestal met behulp van precisie-instrumenten en technieken. De schakels worden vervolgens aan elkaar gesoldeerd om de ketting te voltooien. Het type schakel geeft de ketting een bepaalde uitstraling.
 • Gouden ketting gemaakt van buisachtig hol materiaal (diverse diktes): In dit geval worden de schakels van de ketting gevormd door holle buisjes van goud. Het holle materiaal kan op verschillende manieren worden vervaardigd, zoals door het rollen en vormen van dunne gouden platen tot buisvormige schakels. Deze holle buisjes worden aan elkaar bevestigd om de ketting te vormen. Het gebruik van hol materiaal kan de ketting lichter maken en kan mogelijk ook kosteneffectiever zijn, omdat er minder goud nodig is.

Het uiteindelijke materiaal en de vormgeving van een gouden ketting variëren bij de diverse types, afhankelijk van de ontwerpstijl, de voorkeur van de drager en het vakmanschap van de goudsmid.

Preloved kettingen van goud

Alle kettingen die ANRO Juweliers verkoopt, zijn PreLoved. Dit betekent dat de juwelen eerder gedragen zijn, zonder dat er sprake is van een tweedehands sieraad! Onze gouden kettingen worden namelijk allemaal door onze goudsmid behandeld. Deze reinigt de gouden ketting, herstelt eventuele beschadigingen en draagt zorg voor een keurmerk. 
PreLoved sieraden biedt u de mogelijkheid om tegen een aanzienlijk lagere prijs een prachtige ketting aan te schaffen. Bovendien koopt u altijd een exclusieve 18k gouden ketting, oftewel one of a kind. En niet onbelangrijk, u draagt uw steentje bij aan de circulaire economie, want de delving en verwerking van goud zijn een enorme belasting voor het milieu. U kunt hier meer lezen over de PreLoved sieraden van ANRO Juweliers. 

Veilig een ketting kopen bij ANRO juweliers 

Kunt u veilig en vertrouwd kopen via de webshop van ANRO Juweliers? Wij doen er álles aan het vertrouwen van onze consumenten te winnen én te behouden. Deze inspanning wordt beloond, getuige de grote hoeveelheid positieve reviews van onze (vaste) klanten. 
Wij proberen zo helder mogelijk te communiceren, geven wij u diverse details van het sieraad en presenteren wij alleen waarheidsgetrouwe foto’s. Daarnaast maken wij gebruik van WebWinkelKeur om altijd aan de nieuwste wettelijke eisen te voldoen. Zij keuren onder andere periodiek onze webshop en leveringsvoorwaarden. Raakt de ketting tijdens het transport beschadigd of constateert u een gebrek, dan kunt u aanspraak maken op onze garantie (zie ook onze garantie- en klachtenregeling). Bovendien mag u binnen 14 dagen uw gouden ketting ruilen of retourneren. Mocht er onverhoopt een meningsverschil ontstaan, dan fungeert WebWinkelKeur tevens als een klachteninstituut waar u terecht kunt. 

Gratis ketting gratis in termijnen betalen

ANRO Juweliers biedt gratis de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw favoriete ketting niet verkocht is voordat u ervoor heeft kunnen sparen. U kunt met ons afspraken maken over de hoogte van deze termijnen. Wanneer de betaling van het laatste termijn voldaan is, verzenden wij de gouden ketting anoniem en per aangetekende post naar u toe. Wanneer u van deze service gebruik wilt maken, hoeft u dit slechts aan te vinken bij de betaalmethoden. Bij de “Opmerkingen” vermeldt u vervolgens uw voorstel over het aantal termijnen. Hierna nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Certificaat van echtheid 

Een officieel certificaat van echtheid voor zilveren of gouden sieraden bestaat niet. Een keurteken wel! Voor kettingen van edelmetaal geldt dat er, op een klein aantal uitzonderingen na, een officieel keurmerk in de ketting staat ‘geslagen’. Alle gouden kettingen worden door onze goudsmid behandeld en indien nodig opnieuw gekeurd door Edelmetaal Waarborg Nederland. U koopt bij ANRO Juweliers dus altijd gouden kettingen met een keurmerk. Bovendien ontvangt u na het bestellen een factuur met daarop een beknopte omschrijving van uw sieraad, waaronder het goudgehalte.

Gouden ketting schoonmaken

Er zijn verschillende manieren om een gouden ketting te reinigen en te onderhouden. Hier zijn enkele tips om te volgen:

 1. Maak de ketting schoon met een zachte, droge doek. Gebruik een doek die speciaal is gemaakt voor het reinigen van sieraden, zoals een microvezel doek, om vingerafdrukken en stof te verwijderen.
 2. Gebruik een mild vaatwas middel om de ketting te wassen. Dompel de ketting in het reinigingsmiddel,
 3. Poets voorzichtig en spoel hem vervolgens af met lauw water.
 4. Laat de ketting drogen met een zachte, droge doek.
 5. Dep de ketting zachtjes droog om te voorkomen dat hij krast of beschadigd raakt. Bewaar de ketting op een veilige plaats.
 6. Gebruik een sieradendoos met compartimenten of een kussentje om de ketting op te bergen, zodat hij niet knikt of beschadigd raakt.

Houd er rekening mee dat sommige gouden kettingen met edelstenen of andere delicaat bewerkte elementen extra zorg vereisen. In dat geval is het aan te raden om ons te raadplegen voor advies over hoe u de ketting het beste kunt reinigen en onderhouden

Sluiting van een gouden kettingSLUITING

Wist u dat de edelsmeden in der loopt der tijd veel verschillende type sluitingen hebben ontwikkeld? Variërend van puur functioneel tot uiterst sierlijk. De meest voorkomende sluitingen zijn de karabijn- en veersluiting. Eveneens populair is het bakslot, al dan niet met 1 of meerdere veiligheidsclips. 
Heeft u vragen over de sluiting? Of wilt u een wijziging doorvoeren aan het door u gekozen exemplaar? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Ketting goud

Kettingen worden van diverse type schakels gemaakt. ANRO Juweliers heeft een zeer breed assortiment met diverse type schakelkettingen. Er is keuze uit klassieke en modernere schakels en daarnaast kunt u een keuze maken uit fijne kettinkjes voor dames tot stoere, grote armbanden voor heren
In onze webshop vindt u minimaal 18 variërende types schakelkettingen. Zo hebben wij de populaire Koningsketting in diverse varianten, denk bijvoorbeeld aan Monte Carlo, Rolex, Magnum en Byzantijns. En uiteraard kunnen ook de Figaro, Gourmet, Vossenstaart, Omega en Valkoog ketting niet ontbreken.

COLLIER

Wat is het verschil tussen een ketting en collier? Doorgaans spreekt men van een Collier wanneer de lengte van de minder dan 50 cm is. Een collier wordt dus ‘strakker’ om de nek gedragen waardoor hij goed zichtbaar. Zowel dames als heren dragen colliers. Bekende types zijn het Slangen collier, het Zonnestraal collier en het Anker collier.

GOUD KETTING - DE IDEALE LENGTE

De ideale lengte bestaat niet. Dit is onder andere afhankelijk van het type, uw persoonlijke voorkeur en uw lichaamsbouw. Lees hierover meer in de BLOG van ANRO Juweliers, klik hier om meer te lezen over de ideale lengte.

Indicatieve maat voor dames
 Gouden dames ketting

Indicatieve maat voor heren
 Gouden heren ketting


GOUDEN HANGERs-KETTING 

Ketting-hangers of kettingen met een naam, zijn prachtige geschenken voor uw geliefde, uw partner, uw zus, broer, moeder, vriend of vriendin. Een hangertje-ketting is extra persoonlijk en wist u dat er zowel hangers voor dames als heren bestaan? Het populairst zijn de hangers met een hart en de hangers met een kruis. Nieuwsgierig welke mogelijkheden wij bieden?  Bekijk onze gehele collectie hangers hier! U stelt snel en eenvoudig een prachtige combinatie samen van uw favoriete hanger en bijbehorende gouden ketting. 

GRATIS BEZORGING - ANRO JUWELIERS - GOUD KETTINGEN

Heeft u een keuze kunnen maken? Dan verzenden wij uw gouden ketting anoniem en gratis met de verzekerde pakketpost van PostNL. Veilig en secuur verpakt met het juiste opvulmateriaal. Heeft u een verzoek voor een aanpassing van de ketting, dan kunnen wij deze helaas niet de volgende dag leveren. Maar we zullen onze uiterste best doen uw aanpassing zo snel mogelijk uit te voeren. Daarbij houden we u op de hoogte van de voortgang. 
Toch niet helemaal tevreden met uw aankoop? U kunt de bestelde ketting binnen 14 dagen retourneren of ruilen. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice via: info@anrojuweliers.nl of +31 (0)6 22 372 290. Wij helpen u graag!

Het verschil tussen massieve gouden kettingen en vergulde kettingen

Gouden kettingen zijn een klassiek en tijdloos sieraad dat stijlvol en elegant is. Er zijn echter verschillende soorten gouden kettingen, waaronder massieve gouden kettingen en vergulde kettingen. Het is belangrijk om te begrijpen wat het verschil is tussen deze twee soorten kettingen, om ervoor te zorgen dat je een keuze maakt die aansluit bij jouw specifieke wensen en eisen.

Massieve gouden kettingen zijn kettingen die gemaakt zijn van 100% goud. Dit betekent dat het goud doorloopt van begin tot eind van de ketting, en niet bekleed is met een andere laag metaal of verf. Massieve gouden kettingen zijn duurzaam en blijven jarenlang mooi. Bovendien zijn ze hypoallergeen, wat betekent dat ze minder waarschijnlijk zijn om allergische reacties te veroorzaken. Massieve gouden kettingen zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een kwaliteitsvolle en tijdloze ketting die je jarenlang kunt dragen.

Vergulde kettingen, daarentegen, zijn kettingen die bedekt zijn met een dunne laag goud. Dit betekent dat de basis van de ketting niet uit goud bestaat, maar uit een ander soort metaal, zoals brons of staal. Vergulde kettingen zijn goedkoper dan massieve gouden kettingen, maar ze zijn niet zo duurzaam en zullen op den duur vervagen of beschadigen. Het gouden laagje zal ook slijten en zal blootgelegd worden aan het basismetaal, wat het uiterlijk van de ketting zal beïnvloeden. Vergulde kettingen zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare optie die er gouden uitziet, maar ze zijn niet de beste keuze als je op zoek bent naar een ketting die je jarenlang kunt dragen.

In conclusie is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen massieve gouden kettingen en vergulde kettingen, om ervoor te zorgen dat je een keuze maakt die aansluit bij jouw specifieke wensen en eisen. Als je op zoek bent naar een tijdloze en kwaliteitsvolle ketting, dan is een massieve gouden ketting de beste keuze. Als je op zoek bent naar een betaalbare optie die er gouden uitziet, dan is een vergulde ketting de beste keuze. Bij ANRO juweliers verkopen wij geen vergulde sieraden.

Gouden kettingje

De term "gouden kettingje" gebruikt om een ketting van klein formaat aan te duiden. Een gouden kettingje is meestal fijner en subtieler in vergelijking met grotere en opvallendere kettingen. Het kan verwijzen naar een dunne en delicate ketting die vaak gedragen wordt als een eenvoudig, alledaags sieraad. Deze kettingen zijn doorgaans korter in lengte, zoals een choker of een ketting die net boven het sleutelbeen valt. Een gouden kettingje kan ook verwijzen naar een ketting met een kleine hanger of een minimalistisch ontwerp. Het accent ligt vaak op de verfijning en elegantie van het sieraad. Het gebruik van de term "kettingje" benadrukt de kleinere omvang en het subtiele karakter van de gouden ketting.