• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
 • Selecteer uw taal
 • DE
Menu
Home / gouden kettingen / diamant ketting
Toon filters

Diamant ketting - collectie

Een gouden diamant ketting is een uitzonderlijk juweel dat elegantie en luxe uitstraalt. Vervaardigd van kostbaar 18-karaats goud, schittert deze ketting met een verfijnde glans. Het pronkstuk van de ketting is een adembenemende diamant die het licht op magische wijze vangt en reflecteert, waardoor een sprankelend en betoverend effect ontstaat.


 

Diamant ketting

Deze ketting is een tijdloze toevoeging aan elke sieradencollectie en is perfect geschikt voor speciale gelegenheden en feestelijke vieringen. Of het nu als cadeau voor een geliefde of als een traktatie voor uzelf is, de gouden diamanten ketting zal ongetwijfeld de aandacht trekken en bewondering oogsten.

Met zijn verfijnde ontwerp en waardevolle edelstenen is deze ketting een symbool van elegantie en allure, waardoor het de perfecte keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar een uniek en prachtig sieraad dat een leven lang meegaat.

 • diamant ketting heren
 • diamant ketting dames

Witgouden ketting met diamant

Een diamanten ketting komt over het algemeen het beste tot zijn recht in witgoud of platina. Deze metalen hebben een natuurlijke witte kleur, waardoor ze een uitstekende achtergrond vormen voor de schittering van diamanten. Het witte goud of platina creëert een prachtig contrast met de helderheid en het vuur van de diamanten, waardoor ze nog meer opvallen en schitteren.

Witgoud en platina zijn zeer populaire keuzes voor diamanten sieraden, vooral bij moderne en tijdloze ontwerpen. Ze geven een elegante en verfijnde uitstraling aan de ketting en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met verschillende kledingstijlen en andere sieraden.

Hoewel witgoud en platina de meest populaire keuzes zijn, kan een diamanten ketting ook worden vervaardigd in geelgoud of roségoud, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de drager. Elk type goud geeft een andere uitstraling aan de ketting, waarbij geelgoud een warmere en traditionelere uitstraling heeft, terwijl roségoud een romantische en zachtere touch toevoegt aan het sieraad.

Uiteindelijk hangt de keuze voor de kleur van het goud af van de persoonlijke smaak en voorkeur van de persoon die de diamanten ketting zal dragen. Het is belangrijk om te kiezen welke kleur het beste aansluit bij de persoonlijke stijl en het gewenste uiterlijk van het sieraad.

Alternatieven voor diamanten kettingen

Er zijn verschillende alternatieven voor een diamanten ketting, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, budget en de gewenste uitstraling. Hier zijn enkele populaire alternatieven:

 • Parelketting: Parelkettingen stralen elegantie en tijdloze schoonheid uit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor ze veelzijdig zijn en bij verschillende outfits gedragen kunnen worden.
 • Edelsteen ketting: In plaats van diamanten kunt u kiezen voor een ketting met een andere edelsteen, zoals saffier, smaragd, robijn of amethist. Elke edelsteen heeft zijn eigen unieke kleur en betekenis, waardoor u een ketting kunt kiezen die past bij uw persoonlijkheid of een speciale gebeurtenis.
 • Gouden hanger: In plaats van een ketting met kleine diamanten kunt u ook overwegen om een opvallende gouden hanger te dragen. Deze kunnen verschillende ontwerpen hebben, zoals hartvormig, kruisvormig, dierenmotieven of andere symbolische vormen
 • Chokerketting: Chokers of Colliers zijn korte kettingen die dicht rond de nek liggen. Ze zijn trendy en kunnen worden versierd met edelstenen, kralen of andere decoratieve elementen.
 • Gepersonaliseerde naamketting: Een ketting met uw eigen naam of de naam van een dierbare kan een unieke en persoonlijke keuze zijn. Deze kettingen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en lettertypes.

Elk van deze alternatieven biedt een prachtig en uniek sieraad dat perfect kan passen bij uw persoonlijke stijl en voorkeuren.

Welke steen komt het beste tot zijn recht in een gouden ketting met diamantjes

De grootte van een diamant wordt doorgaans uitgedrukt in karaat, waarbij één karaat gelijk is aan 0,2 gram. Het karaatgewicht van een diamant is een belangrijke overweging bij het bepalen van zijn waarde en impact.

Het is essentieel om te begrijpen dat de grootte van een diamant niet alleen bepaald wordt door het karaatgewicht, maar ook door de manier waarop de steen geslepen is. Een diamant kan een hogere visuele impact hebben als deze op de juiste wijze is geslepen, zelfs als het karaatgewicht iets lager is.

Het karaatgewicht heeft ook invloed op de prijs van de diamant. Over het algemeen geldt dat diamanten met een groter karaatgewicht zeldzamer zijn en daarom een hogere prijs hebben. Echter, de waarde van een diamant wordt ook beïnvloed door de kwaliteit van de steen, zoals de zuiverheid, kleur en slijpkwaliteit.

Bij het kiezen van een diamant is het van groot belang om rekening te houden met de persoonlijke voorkeuren van de drager en het beoogde gebruik van het sieraad. Een grotere diamant kan opvallender zijn, terwijl een kleinere diamant mogelijk subtieler en eleganter oogt.

Gouden ketting met diamantje - kleuren

Diamanten kunnen in verschillende kleuren voorkomen, variërend van volledig kleurloos (wit) tot verschillende tinten van geel en zelfs zeldzame kleuren zoals blauw, roze, groen, paars en oranje. De kleur van een diamant wordt gemeten aan de hand van een kleurenschaal die begint bij D (kleurloos) en loopt tot Z (lichtgeel of bruinachtig).

De meeste diamanten die in sieraden worden gebruikt, vallen in de kleurenschaal van D tot J, waarbij D, E en F als "kleurloos" worden beschouwd, en G, H, I en J als "bijna kleurloos". Deze diamanten hebben een subtiele tint van geel of bruin, die over het algemeen niet zichtbaar is voor het ongetrainde oog.

Diamanten met meer intense kleuren, zoals blauw, roze, groen, paars en oranje, worden vaak aangeduid als "fancy color diamonds". Deze kleurrijke diamanten zijn zeldzamer en kunnen een breed scala aan tinten hebben, van licht en subtiel tot diep en intens.

Het is belangrijk op te merken dat de waarde en aantrekkingskracht van een diamant sterk afhankelijk zijn van de kleurloosheid. Diamanten met een hogere kleurwaardering (D-F) worden over het algemeen als waardevoller beschouwd vanwege hun helderheid en schittering. Echter, fancy color diamonds kunnen zeer gewild zijn vanwege hun unieke en zeldzame kleuren.