• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / accessoires / manchetknopen
Toon filters
0
Onbeperkt

Gouden manchet knopen

Gouden Manchet knopen zijn tijdloos en hebben een onmiskenbare uitstraling van stijl en elegantie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, stijlen en afmetingen en kunnen worden gepersonaliseerd om een extra uniek tintje toe te voegen.
 


 

Types manchetknopen

Onze collectie gouden manchetknopen omvat klassieke en moderne designs, van eenvoudige geometrische vormen tot ingewikkelde details. Of u nu op zoek bent naar een tijdloos ontwerp of iets meer opvallends, wij hebben iets dat bij uw smaak past. U kunt ook kiezen voor manchetknopen met diamanten of andere edelstenen om uw look nog verder te verfraaien.

Naast onze standaardcollectie bieden wij ook de mogelijkheid om gouden manchetknopen te personaliseren met bijvoorbeeld initialen of een speciale datum. Dit maakt het een ideaal cadeau voor een dierbare die houdt van stijlvolle accessoires. Bij ons krijgt u ook een certificaat van echtheid om de authenticiteit van uw gouden manchetknopen te garanderen.

Karaat goud

De gouden manchetknopen die wij aanbieden zijn gemaakt van hoogwaardig goud en zijn beschikbaar in verschillende karaatwaarden, zoals 14k of 18k. Dit zorgt ervoor dat uw manchetknopen niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook van duurzame kwaliteit zijn.

Kado

Onze manchetknopen worden geleverd in een stijlvolle geschenkverpakking, waardoor het geven van deze prachtige sieraden als cadeau nog specialer wordt. U kunt er zeker van zijn dat onze gouden manchetknopen een blijvende indruk zullen achterlaten op de ontvanger en een waardevolle toevoeging zijn aan hun sieradencollectie.

Of u nu op zoek bent naar gouden manchetknopen voor een bruiloft, een zakelijke bijeenkomst of gewoon voor een avondje uit, onze collectie heeft iets voor iedereen. Neem gerust een kijkje op onze website en ontdek de vele mogelijkheden die wij bieden voor het personaliseren van uw eigen unieke set gouden manchetknopen.

Gouden manchetknoop

De variatie in ons aanbod zorgt ervoor dat we voor elke smaak  een goed aanbod hebben.  Bekijken in onze webshop. Wilt u één of meerdere sets zien / vergelijken of eens dragen voordat u tot koop overgaat? Geen probleem, maak een afspraak om deze te bekijken in onze winkel.

Machet knoop

Een gouden Machhetknoop is een losse knoop die gebruikt wordt bij een mannenoverhemd dat aan de mouw (manchet) geen vaste knoop heeft maar slechts knoopsgaten (middelste plaatje. De manchetknopen zijn in principe te allen tijde zichtbaar aangezien de manchetten onder de mouw van het pak of de trui uitkomen. De manchetknoop -een echt sieraad voor de man- bestaat in vele varianten. De meest exclusieve (en klassieke) varianten zijn van goud, met op de knoop een eenvoudig streepje of iets dergelijks.

Hoe worden machet knopen gedragen

Een manchetknoop bestaat uit twee knopen die via een staafje of een kettinkje verbonden zijn, zodanig dat de knopen normaal gesproken parallel aan elkaar liggen. In het geval van een staafje is de ene knoop vast bevestigd, terwijl de andere knoop kan scharnieren. Om de manchetknoop aan de mouw te bevestigen, wordt de scharnierende knoop in de lengterichting van het staafje gedraaid. Vervolgens wordt deze knoop door beide knoopsgaten van de mouw van het overhemd gestoken. Daarna wordt hij weer teruggedraaid, waarmee wordt voorkomen dat de knoop uit de knoopsgaten valt. In plaats van een scharnierende knoop wordt ook wel een scharnierend dwarsstaafje gebruikt.

De geschiedenis manchetknopen

Klassieke manchetknopen werden door de mannelijke elite al gebruikt sinds het begin van de 17e eeuw. Vanaf de 19e eeuw raakten ze ook in zwang onder een breder publiek. De manchetknoop beleefde zijn grootste populariteit in de 20er jaren van de vorige eeuw; in die tijd kwam een groot assortiment fraai versierde varianten ter beschikking. Gedurende de 20e eeuw werd het gebruik weer wat minder algemeen; sinds de zestiger jaren is men zich überhaupt minder formeel gaan kleden. Bij normale gelegenheden was men het stadsoverhemd gaan dragen, waarbij de knopen al aan het hemd vastzitten, zoals nu bij de meeste overhemden. Tegen het einde van de twintigste eeuw werd de manchetknoop voornamelijk bij meer formele gelegenheden gedragen zoals op kantoor en bij partijen, in combinatie met een pak, smoking, rok of jacquet. De laatste tijd is er echter weer meer waardering voor dit klassieke ‘mannensieraad’, het wordt als mode-item behandeld. Dit is wellicht te verklaren door de algemene trend van grotere culturele nostalgie die in de negentiger jaren intrad.

Deze tekst is een klein beetje van ons en een klein beetje van Wikipedia
 

Wij verkopen Vintage / PreLoved gouden sieraden - de verzending is gratis

Elk sieraad dat wij verkopen is PreLoved! De sieraden zijn eerder gedragen, maar na zorgvuldige reiniging en eventueel herstelwerk toe aan een tweede leven. Door onze goudsmid worden krasjes verwijderd, sluitingen waar nodig vervangen en de zettingen van diamantjes gecontroleerd.