• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / accessoires / manchetknopen
Toon filters

Gouden Manchetknopen

Op zoek naar een een paar gouden manchetknopen? Wij hebben waarschijnlijk DE set. Klassieke of stoere manchetknopen eventueel manchetk- nopen met diamant  of manchetknopen met een gravure waarmee je een statement maakt. Bekijk onze collectie en oordeel zelf!
 


 


Bezig met laden...

Gouden Manchetknoop

De variatie in ons aanbod zorgt ervoor dat we voor elke smaak  een goed aanbod hebben.  Bekijken in onze webshop. Wilt u één of meerdere sets zien / vergelijken of eens dragen voordat u tot koop overgaat? Geen probleem, maak een afspraak om deze te bekijken in onze winkel.

Machetknoop

Een gouden Machhetknoop is een losse knoop die gebruikt wordt bij een mannenoverhemd dat aan de mouw (manchet) geen vaste knoop heeft maar slechts knoopsgaten (middelste plaatje. De manchetknopen zijn in principe te allen tijde zichtbaar aangezien de manchetten onder de mouw van het pak of de trui uitkomen. De manchetknoop -een echt sieraad voor de man- bestaat in vele varianten. De meest exclusieve (en klassieke) varianten zijn van goud, met op de knoop een eenvoudig streepje of iets dergelijks.

Hoe wordt een machetknoop gedragen

Een manchetknoop bestaat uit twee knopen die via een staafje of een kettinkje verbonden zijn, zodanig dat de knopen normaal gesproken parallel aan elkaar liggen. In het geval van een staafje is de ene knoop vast bevestigd, terwijl de andere knoop kan scharnieren. Om de manchetknoop aan de mouw te bevestigen, wordt de scharnierende knoop in de lengterichting van het staafje gedraaid. Vervolgens wordt deze knoop door beide knoopsgaten van de mouw van het overhemd gestoken. Daarna wordt hij weer teruggedraaid, waarmee wordt voorkomen dat de knoop uit de knoopsgaten valt. In plaats van een scharnierende knoop wordt ook wel een scharnierend dwarsstaafje gebruikt.

De geschiedenis van gouden manchetknopen

Klassieke manchetknopen werden door de mannelijke elite al gebruikt sinds het begin van de 17e eeuw. Vanaf de 19e eeuw raakten ze ook in zwang onder een breder publiek. De manchetknoop beleefde zijn grootste populariteit in de 20er jaren van de vorige eeuw; in die tijd kwam een groot assortiment fraai versierde varianten ter beschikking. Gedurende de 20e eeuw werd het gebruik weer wat minder algemeen; sinds de zestiger jaren is men zich überhaupt minder formeel gaan kleden. Bij normale gelegenheden was men het stadsoverhemd gaan dragen, waarbij de knopen al aan het hemd vastzitten, zoals nu bij de meeste overhemden. Tegen het einde van de twintigste eeuw werd de manchetknoop voornamelijk bij meer formele gelegenheden gedragen zoals op kantoor en bij partijen, in combinatie met een pak, smoking, rok of jacquet. De laatste tijd is er echter weer meer waardering voor dit klassieke ‘mannensieraad’, het wordt als mode-item behandeld. Dit is wellicht te verklaren door de algemene trend van grotere culturele nostalgie die in de negentiger jaren intrad.

Deze tekst is een klein beetje van ons en een klein beetje van Wikipedia
 

Wij verkopen Vintage / PreLoved gouden sieraden - de verzending is gratis

Elk sieraad dat wij verkopen is PreLoved! De sieraden zijn eerder gedragen, maar na zorgvuldige reiniging en eventueel herstelwerk toe aan een tweede leven. Door onze goudsmid worden krasjes verwijderd, sluitingen waar nodig vervangen en de zettingen van diamantjes gecontroleerd.

 


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies