• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / armbanden / 18 karaat goud
Toon filters

18 karaat gouden armband

Op zoek naar een 18 karaat gouden armband voor dames of een unieke heren armband? De kans is groot dat u binnen onze collectie de armband vindt waar u naar zoekt.
Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment dat gaat van de simpele, elegante tot aan stoere en moderne vormen.
Ben je op zoek naar een bijzondere, unieke geschenk? Weet dan dat wij ook 14 karaat armbanden in ons assortiment hebben!

WhatsApp: +31 (0)6 22 372 290


  1 / 17  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Gouden armband 18 karaat - de ideale lengte voor u

De ideale lengte van een armband is voor iedereen verschillend. Lees hierover meer in de BLOG van ANRO juweliers, klik hier om meer te lezen over de ideale lengte van uw armband.

Gouden armband 18k

Wij hebben een uitgebreide collectie 18 karaat armbanden. Maar wat wordt er bedoelt met karaat? Karaat goud geeft aan hoeveel puur goud in het sieraad zit. 24 karaat is zuiver goud. 18 karaat is dus 75% zuiver goud. Op het eindstuk van een dergelijke armband staat in de meeste gevallen een keurmerk dat aangeeft hoeveel karaat goud er in de armband verwerkt is. Het kan zo zijn dat het keurmerk versleten is door het dragen van het sieraad. Alle sieraden op onze website zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk.

Keurteken 18 karaat goud

Wilt u weten of de armband van 18 karaat goud is dan moet u dus op zoek gaan naar een keurteken (stempel) in het goud. Soms is het niet goed leesbaar met het blote oog en heeft u een loep nodig. De meest gebruikte markeringen zijn 750, 18k. 18kt of een tulp.

In Nederland is 14 karaat het meest voorkomende gehalte, op de tweede plek staan 18 karaat sieraden. In Nederland mag 8 of 9 karaat geen goud genoemd worden (dit is wettelijk vastgelegd) terwijl het in landen in Duitsland en Engeland heel gebruikelijk is. In landen rondom de middellandse zee en Azië wordt vaak 18, 20 of 22 karaat goud gebruikt, omdat het mooier bij hun huid staat.


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies