• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
452 reviews
Home / gouden armbanden / 18 karaat goud
Toon filters
0
Onbeperkt

Gouden armband 18 karaat

Op zoek naar een gouden armband 18 karaat voor dames of een unieke gouden heren armband? De kans is groot dat u binnen onze collectie de armband vindt waar u naar zoekt. Wij hebben een groot assortiment dat gaat van de simpele, elegante tot aan stoere en moderne vormen. Ben je op zoek naar een bijzondere, unieke geschenk? Weet dan dat wij ook 14 karaat armbanden in ons assortiment hebben!


  1 / 17  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

18 karaat goud is een soort goud dat vaak wordt gebruikt voor sieraden. Het bevat 18 delen goud en 6 delen andere metalen, zoals zilver en koper. Dit zorgt ervoor dat het goud een mooie, gouden kleur heeft en ook steviger en harder is dan zuiver goud. Een dames armband van 18 karaat goud is dus een mooie en duurzame keuze voor een sieraad. Het is belangrijk om te weten dat hoe hoger het karaatgehalte van het goud, hoe zuiverder het goud en hoe duurder het is. Dus een 18 krt gouden armband is minder zuiver dan een 24 karaat gouden armband, maar ook minder duur.

Gouden armbanden 18 karaat - de ideale lengte voor u

De ideale lengte van een armband is voor iedereen verschillend. Lees hierover meer in de BLOG van ANRO juweliers, klik hier om meer te lezen over de ideale lengte van uw armband.

Gouden armband 18k

Wij hebben een uitgebreide collectie gouden armbanden. Maar wat wordt er bedoelt met karaat? Karaat goud geeft aan hoeveel puur goud in het sieraad zit. 24 karaat is zuiver goud. 18 karaat is dus 75% zuiver goud. Op het eindstuk van een dergelijke armband staat in de meeste gevallen een keurmerk dat aangeeft hoeveel karaat goud er in de armband verwerkt is. Het kan zo zijn dat het keurmerk versleten is door het dragen van het sieraad. Alle sieraden in onze webshop zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk.

Keurteken 18 karaat goud

Wilt u weten of de armband van 18 karaat goud is dan moet u dus op zoek gaan naar een keurteken (stempel) in het goud. Soms is het niet goed leesbaar met het blote oog en heeft u een loep nodig. De meest gebruikte markeringen zijn 750, 18k. 18kt of een tulp.

In Nederland is 14 karaat het meest voorkomende gehalte, op de tweede plek staan 18 karaat sieraden. In Nederland mag 8 of 9 karaat geen goud genoemd worden (dit is wettelijk vastgelegd) terwijl het in landen in Duitsland en Engeland heel gebruikelijk is. In landen rondom de middellandse zee en Azië wordt vaak 18, 20 of 22 karaat goud gebruikt, omdat het mooier bij hun huid staat.

Hoe herken je een 18 karaat armband

Er zijn enkele manieren om te bepalen of een armband van 18 karaat goud is. Ten eerste kunt u op zoek gaan naar een stempel of een merkteken op het sieraad dat aangeeft dat het 18 karaat goud is. In sommige landen is het verplicht om een dergelijk stempel te hebben (in Nederland), dus als het sieraad een stempel heeft met "18k" of "750" (wat het karaatgehalte aangeeft), is het waarschijnlijk 18 karaat goud. Bij ANRO juweliers verkopen we alleen gekeurde sieraden.

Verschillen in karaat

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen 14 en 18 karaat. Ten eerste bevat 18 karaat goud meer goud dan 14 karaat goud. Aangezien goud een zachte metaal is, betekent dit dat een armband van 14 karaat goud steviger en duurzamer is dan een armband van 18 karaat goud. Bovendien heeft 18 karaat goud een hogere kleurechtheid dan 14 karaat goud, wat betekent dat het een mooiere, heldere gouden kleur heeft. Ten slotte is een 18 karaat gouden armband doorgaans duurder dan een 14 karaat gouden armband vanwege het hogere goudgehalte.

Uitstraling van een armband

Een armband van 18 karaat goud heeft een mooie, gouden kleur en een elegante uitstraling. Het karaatgehalte van het goud bepaalt hoe zuiver het goud is, dus een 18 karaat gouden armband is minder zuiver dan een 24 karaat gouden armband, maar heeft wel een hogere kleurechtheid en is steviger en duurzamer dan zuiver goud. Als je op zoek bent naar een sieraad met een prachtige, gouden uitstraling en een goede balans tussen kwaliteit en betaalbaarheid, dan is een 18 karaat gouden armband een goede keuze.

Kleuren 18 karaat goud

Het karaatgehalte van het goud bepaalt hoe zuiver het goud is en dus ook de kleur ervan. 18 karaat goud bevat 18 delen goud en 6 delen andere metalen, zoals zilver en koper. Dit zorgt ervoor dat het goud een mooie, gouden kleur heeft. Het is echter mogelijk om 18 karaat goud te bewerken met verschillende metalen om andere kleuren te creëren. Zo kan 18 karaat goud bijvoorbeeld worden verrijkt met koper om een roségouden armband kleur te creëren, of met zilver om een witgouden armband kleur te krijgen. Dus er zijn verschillende kleuren 18 karaat goud mogelijk, afhankelijk van hoe het goud is bewerkt. Combinaties van kleuren zijn ook mogelijk.