• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / gouden ringen / hematiet ringen
Toon filters

Hematiet ring - collectie

Op zoek naar een krachtige en beschermende edelsteen? Zoek niet verder, bekijk onze Hematiet ring! Deze steen heeft een sterk aardend effect en staat bekend om zijn vermogen om te beschermen tegen schade. Fysiek kan Hematiet de bloedsamenstelling en de gezondheid van het hart helpen verbeteren. Het helpt het lichaam ook om ijzer uit voedsel te absorberen, wat het energieniveau kan verhogen en de vorming van rode bloedcellen kan stimuleren. Als je op zoek bent naar een steen die fysieke en spirituele bescherming kan bieden, dan is Hematiet perfect voor jou!


 

Hematiet ringen

Hematiet is een soort mineraal die wordt gevonden in veel delen van de wereld, waaronder Canada, Brazilië, Rusland, Oostenrijk en Spanje. Het wordt gevormd door het afzetten van ijzeroxide uit ijzeren mineralen en kristalliseert in de vorm van een rode of donkerbruine steen.

De oorsprong van hematiet gaat terug tot de oudheid, en het is bekend dat het al door de oude Egyptenaren en Grieken werd gebruikt. Het werd beschouwd als een talisman die bescherming en kracht bood, en werd gebruikt in verschillende religieuze en magische rituelen. In de loop der tijd werd het gebruik van hematiet als sieraad uitgebreid naar andere culturen en beschavingen, waaronder de Romeinen, de Indianen en de Chinezen.

Tot op de dag van vandaag wordt hematiet nog steeds gewaardeerd als een prachtig en uniek sieraad, en wordt het vaak gebruikt in juwelen, zoals armbanden, kettingen en oorbellen. Het is bekend om zijn glanzende, donkere uiterlijk en zijn vermogen om het licht mooi te reflecteren, wat het tot een populaire keuze maakt voor sieradenontwerpers en juweliers.

Een Hematiet ringi heeft een grijze tot zwarte steen met metaalglans van kleur. Hematiet stamt af van het Griekse woord "haima", dat bloed betekent, verwijzend naar zijn rode kleur wanneer het wordt gereduceerd wordt tot poeder. Bekijk onze collectie ringen.

Sterrenbeeld

Edelstenen worden vaak in verband gebracht met de verschillende maanden van het jaar. Voor mensen die geboren zijn in een bepaalde maand kunnen die stenen ondersteunen of gelukkiger maken.
Bij elk sterrenbeeld horen meerdere edelstenen, soms helpen die juist bij bepaalde kenmerken van de mensen die in die periode geboren zijn.

Bekijk onze prachtige collectie gouden ringen met Hematiet op onze website.

Sterrenbeeld Hematiet

Ram

Gouden edelsteen ringen

Naast onze prachtige vintage ringen gezet met Hematiet, hebben wij ook vintage ringen gezet met andere edelstenen. Wij hebben van elke ring maar één beschikbaar... wees er dus snel bij! Bekijk ze op onze website: