• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
452 reviews
Home / gouden armbanden / 14 karaat goud
Toon filters
0
Onbeperkt

Gouden armband 14 karaat

Bent u op zoek naar een gouden armband 14 karaat voor dames of een gouden heren armband? De kans is groot dat wij het exemplaar waar u naar zoekt. Of je nu op zoek bent naar een klassieke, moderne of stoere band om een statement mee te maken, een van onze vele opties is zeker de juiste keuze. Laat je stijl voor zich spreken met onze indrukwekkende selectie hier in de webshop van ANRO Juweliers.


  1 / 25  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

14 karaat gouden Armbanden

Onze collectie gouden sieraden omvat een assortiment gouden armbanden, met opties variërend van 14 tot 18 karaat. De term 'karaat' binnen de context van goud verwijst naar de zuiverheid van het edelmetaal dat in het sieraad verwerkt is. Volledig zuiver goud staat bekend als 24 karaat, wat inhoudt dat 14 karaat goud bestaat uit 58,8% zuiver goud. Het keurmerk, dat doorgaans aan het einde van een schakelarmband wordt gevonden, duidt de specifieke karaatwaarde aan. Het is mogelijk dat dit keurmerk na verloop van tijd door slijtage minder zichtbaar wordt. Alle sieraden binnen ons assortiment zijn voorzien van een officieel en wettelijk erkend keurmerk.

Identificatie van het Keurteken op 14 Karaat Gouden Armbanden

Voor de bevestiging dat een armband vervaardigd is uit 14 karaat goud, dient men te zoeken naar een keurteken in het sieraad, wat soms enkel met een loep te identificeren is. Gangbare markeringen zijn '585', '14K', '14kt', of een afbeelding van een eikenblad.

Wettelijke Normen voor Gouden Sieraden in Nederland

Nederland kent strikte wetgeving aangaande de benaming van goud. Een sieraad mag enkel als 'gouden armband' bestempeld worden wanneer het ten minste 14 karaat bevat. De voorkeur in Nederland gaat veelal uit naar 14 karaat, gevolgd door 18 karaat, waarbij de geselecteerde kleur vaak goed aansluit bij een lichtere huidtint. Dit in tegenstelling tot landen zoals India, waar de voorkeur vaak uitgaat naar gouden sieraden van 20 tot 22 karaat, die beter passen bij hun huidskleur.

Unieke Kenmerken van Gouden Armbanden 585

14 karaat goud, bestaande uit 58,3% zuiver goud en 41,7% andere metalen, is een populaire keuze dankzij de duurzaamheid en betaalbaarheid. Het biedt een hardere samenstelling die resistent is tegen slijtage, wat ideaal is voor dagelijks gebruik. Daarnaast zorgt de veelzijdigheid van de legering voor een reeks van kleuropties, wat ontwerpers in staat stelt diverse stijlen te creëren. Het onderhoud van dergelijke sieraden is relatief eenvoudig en draagt bij aan hun aantrekkingskracht als een duurzame en kosteneffectieve optie.

Vergelijking van 14, 18 en 24 Karaat Gouden Armbanden

Het goudgehalte is het belangrijkste onderscheid tussen 14, 18 en 24 karaat gouden armbanden. Een hoger karaat betekent een hoger percentage puur goud, wat resulteert in een rijkere kleur en grotere zachtheid van het metaal, maar ook een hogere gevoeligheid voor slijtage. De keuze tussen de verschillende karaatgraden hangt af van persoonlijke voorkeur en de balans die men zoekt tussen kwaliteit, duurzaamheid en kosten.

Armbanden 14 karaat goud - voordelen

14 karaat gouden armbanden bieden een uitstekende balans tussen duurzaamheid en betaalbaarheid, waardoor ze een ideale keuze zijn voor dagelijks gebruik. Hun veelzijdigheid in kleur en ontwerp, samen met hun tijdloze aantrekkingskracht en eenvoudig onderhoud, maakt hen een gewild sieraad voor consumenten die op zoek zijn naar kwaliteit tegen een redelijke prijs.

De Prijs-Kwaliteitverhouding van 14 Karaat Armbanden

Hoewel de prijs van 14 karaat gouden armbanden kan variëren, bieden ze een gunstige prijs-kwaliteit