• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
 • Selecteer uw taal
 • DE
Menu
Home / gouden armbanden / 14 karaat goud
Toon filters
0
Onbeperkt

Gouden armband 14 karaat

Bent u op zoek naar een gouden armband 14 karaat voor dames of een mooie gouden heren armband? De kans is groot dat wij het exemplaar waar u naar zoekt. Of je nu op zoek bent naar een klassieke, moderne of stoere band om een statement mee te maken, een van onze vele opties is zeker de juiste keuze. Laat je stijl voor zich spreken met onze indrukwekkende selectie hier in de webshop van ANRO Juweliers.


  1 / 26  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

14 karaat gouden armband

Wij hebben een uitgebreide collectie gouden armbanden met onder andere 14 en 18 karaat gouden armbanden. Maar wat wordt er bedoelt met karaat? Karaat goud geeft aan hoeveel puur goud in het sieraad is verwerkt. 24 karaat is 100% zuiver goud. 14 karaat goud is dan 58,8% zuiver goud. Op het eindstuk van een dergelijke armband staat in de meeste gevallen een keurmerk dat aangeeft hoeveel karaat goud er in de armband verwerkt is. Het kan zo zijn dat het keurmerk versleten is door het dragen van het sieraad. Alle sieraden op onze website zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk.

Keurteken - gouden armbanden 14 karaat

Als u wilt weten of de armband van 14 karaat is dan moet u dus op zoek gaan naar een keurteken (stempel) in het sieraad. Soms is het alleen leesbaar met een loep. De meest gebruikte markeringen zijn 585, 14K, 14kt of een eikenblad.

In Nederland geldt een strenge regel over wat wel of niet goud genoemd mag worden. De armband mag alleen ‘een armband van goud’ genoemd worden als het gehalte minimaal 14 karaat is. In Nederland zijn sieraden van 14 karaat het meest gangbare, daarna 18 karaat sieraden. De kleur die in Nederland wordt gebruikt, staat vaak mooier bij een lichtere huid. U ziet in landen als India dat er voornamelijk 20 en 22 karaat sieraden worden gedragen. De diepe kleur staat mooier bij hun huidskleur.

Kenmerken 14 karaat gouden armbanden

14-karaats goud is een veelvoorkomende keuze voor sieraden vanwege zijn kenmerken en aantrekkingskracht. Het bestaat uit een legering van 58,3% puur goud en 41,7% andere metalen, zoals zilver, koper, nikkel of palladium. Het toevoegen van deze metalen dient verschillende doelen. Allereerst verhoogt het de duurzaamheid en hardheid van het goud, waardoor het beter bestand is tegen slijtage en krassen. Dit is vooral belangrijk voor sieraden die dagelijks gedragen worden, zoals armbanden.

Ten tweede biedt 14-karaats goud een betaalbaarder alternatief voor hogere karaatgraden, zoals 18-karaats of 24-karaats goud. Doordat het minder zuiver goud bevat, is het prijsniveau doorgaans lager, terwijl het nog steeds de kenmerkende glans en schoonheid van goud behoudt. Dit maakt het aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige sieraden tegen een meer toegankelijke prijs.

Bovendien biedt 14-karaats goud een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. De toevoeging van andere metalen geeft juweliers de flexibiliteit om verschillende kleurvariaties te creëren. Bijvoorbeeld, door de toevoeging van koper kan 14-karaats goud een warmere tint krijgen, terwijl de toevoeging van zilver kan resulteren in een helderdere, witgouden uitstraling. Deze veelzijdigheid stelt ontwerpers in staat om diverse stijlen en esthetiek te realiseren, waardoor er voor elk individu een passende keuze is.

Het onderhoud van 14-karaats gouden sieraden is over het algemeen eenvoudig. Regelmatig schoonmaken met een zachte doek en het vermijden van contact met agressieve chemicaliën kan helpen om de glans te behouden en de levensduur van de sieraden te verlengen.

Kortom, de kenmerken van 14-karaats goud, zoals de samenstelling met een hoger gehalte aan andere metalen en de betaalbaarheid in vergelijking met hogere karaatgraden, maken het tot een populaire keuze voor sieraden. De duurzaamheid, veelzijdigheid en tijdloze aantrekkingskracht van 14-karaats goud maken het een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige en toch toegankelijke sieraden.

14 karaat goud is een legering

14-karaats goud verwijst naar een legering waarin 58,3% van het materiaal bestaat uit puur goud en de resterende 41,7% uit andere metalen. Het wordt vaak gebruikt in sieradenproductie vanwege de combinatie van sterkte, duurzaamheid en betaalbaarheid. In vergelijking met andere zuiverheidsgraden heeft 14-karaats goud een lager goudgehalte. Bijvoorbeeld, 18-karaats goud bestaat uit 75% puur goud en 24-karaats goud is 99,9% puur goud. Het hogere percentage zuiver goud in 18- en 24-karaats goud resulteert in een zachter en buigzamer materiaal, waardoor het meer gevoelig is voor krassen en deuken. In tegenstelling hiermee biedt 14-karaats goud een hogere mate van hardheid en slijtvastheid, waardoor het beter bestand is tegen dagelijks gebruik. Bovendien heeft 14-karaats goud een meer betaalbare prijs dan hogere karaatgraden, waardoor het aantrekkelijker is voor mensen met een beperkter budget. De keuze voor een specifieke zuiverheidsgraad hangt af van de persoonlijke voorkeuren van de drager, evenals de gewenste balans tussen kwaliteit, duurzaamheid en prijs.

Waarin verschilt met een armband van 14, 18 of zelf een armband van 24 karaat goud

Het belangrijkste verschil in kwaliteit tussen een 14-karaats gouden armband en een van 18 of 24-karaats goud ligt in het goudgehalte. Een hogere karaatwaarde duidt op een hoger percentage zuiver goud in de legering.

Een 14-karaats gouden armband bestaat uit 58,3% puur goud en 41,7% andere metalen. Dit betekent dat het minder zuiver goud bevat dan een 18-karaats gouden armband, die 75% puur goud bevat, of een 24-karaats gouden armband, die 99,9% puur goud is.

Het hogere goudgehalte in 18- en 24-karaats goud resulteert in een rijkere, diepere kleur en een grotere waarde per gewichtseenheid. Het zuivere goud in hogere karaatgraden is ook zachter en buigzamer, waardoor het gevoeliger is voor deuken en krassen in vergelijking met 14-karaats goud.

Aan de andere kant biedt 14-karaats goud een hogere mate van hardheid en slijtvastheid, waardoor het beter bestand is tegen dagelijks gebruik. Het heeft ook een meer betaalbare prijs dan hogere karaatgraden, waardoor het toegankelijker is voor mensen met een beperkter budget.

De keuze tussen 14-, 18- of 24-karaats goud hangt af van persoonlijke voorkeuren, budget en de beoogde stijl en duurzaamheid van de armband. 18- en 24-karaats goud worden vaak gewaardeerd om hun hogere goudgehalte en waarde, terwijl 14-karaats goud populair is vanwege de balans tussen kwaliteit, duurzaamheid en prijs.

Voordelen van 14-karaats gouden armbanden

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het dragen van 14-karaats gouden armbanden:

 1. Duurzaamheid: Door de toevoeging van andere metalen, zoals koper of zilver, is 14-karaats goud sterker en duurzamer dan hogere karaatgraden. Dit betekent dat armbanden van 14-karaats goud beter bestand zijn tegen dagelijks gebruik, slijtage en deuken.
 2. Betaalbaarheid: 14-karaats goud is vaak een meer betaalbare optie in vergelijking met hogere karaatgraden, zoals 18- of 24-karaats goud. Het bevat iets minder zuiver goud, waardoor de prijs per gewichtseenheid lager is. Dit maakt 14-karaats gouden armbanden toegankelijker voor mensen met een beperkter budget.
 3. Veelzijdigheid: 14-karaats goud biedt ontwerpers een breed scala aan mogelijkheden. Door de toevoeging van andere metalen kan 14-karaats goud verschillende kleurvariaties hebben, zoals geelgoud, witgoud of roségoud. Dit stelt je in staat om armbanden te vinden die passen bij je persoonlijke stijl en voorkeuren.
 4. Tijdloze schoonheid: Goud is al eeuwenlang een symbool van rijkdom en schoonheid. 14-karaats gouden armbanden behouden de klassieke uitstraling en elegantie van goud, waardoor ze tijdloze sieraden zijn die nooit uit de mode raken. Ze zijn geschikt voor verschillende gelegenheden, van casual tot formeel, en kunnen een vleugje glamour toevoegen aan elke outfit.
 5. Gemakkelijk te onderhouden: Het onderhoud van 14-karaats gouden armbanden is over het algemeen eenvoudig. Regelmatig reinigen met een zachte doek en het vermijden van contact met agressieve chemicaliën is meestal voldoende om de glans te behouden. In vergelijking met hogere karaatgraden is 14-karaats goud ook minder gevoelig voor krassen en deuken, waardoor het zijn mooie uiterlijk behoudt, zelfs na langdurig dragen.

Kortom, 14-karaats gouden armbanden bieden duurzaamheid, betaalbaarheid, veelzijdigheid, tijdloze schoonheid en gemakkelijk onderhoud. Deze voordelen maken ze aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige gouden sieraden met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

14 karaat armbanden, een goede prijs kwaliteit verhouding.

De prijsklasse van 14-karaats gouden armbanden varieert, afhankelijk van factoren zoals ontwerp, gewicht en merk. Over het algemeen zijn 14-karaats gouden armbanden een betaalbaarder alternatief voor sieraden met hogere zuiverheidsgraden.

Dit komt omdat 14-karaats goud een lager percentage puur goud bevat in vergelijking met hogere karaatgraden, zoals 18 of 24-karaats goud. Met 58,3% puur goud en 41,7% andere metalen, zoals koper of zilver, is de prijs per gewichtseenheid van 14-karaats goud lager.

Het gebruik van andere metalen in de legering heeft ook invloed op de prijs. Deze metalen, zoals koper, zijn over het algemeen goedkoper dan puur goud. Daarom is de productie van 14-karaats gouden armbanden over het algemeen minder kostbaar.

Bovendien is de vraag naar 14-karaats gouden sieraden vaak hoger, omdat ze meer betaalbaar zijn voor een breed scala aan consumenten. Dit creëert concurrentie en stimuleert een meer toegankelijke prijsmarkt.

Hoewel 14-karaats gouden armbanden een iets lager goudgehalte hebben, behouden ze nog steeds de kenmerkende glans en schoonheid van goud. Ze bieden een goede balans tussen kwaliteit, duurzaamheid en prijs. Veel mensen kiezen daarom voor 14-karaats gouden armbanden als een kostenefficiënte optie zonder concessies te doen aan de aantrekkingskracht van goud.

Kortom, de prijsklasse van 14-karaats gouden armbanden is over het algemeen betaalbaarder dan die van hogere karaatgraden. Dit komt door het lagere goudgehalte en het gebruik van andere metalen in de legering. 14-karaats gouden armbanden bieden daarom een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige gouden sieraden tegen een meer toegankelijke prijs.

 • 14 krt gouden armband
 • 14k gouden armband dames