• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / armbanden / 14 karaat goud
Toon filters

Gouden armband 14 karaat

Bent u op zoek naar een gouden armband 14 karaat voor dames of een mooie gouden heren armband? De kans is groot dat wij het exemplaar waar u naar zoekt. Of je nu op zoek bent naar een klassieke, moderne of stoere band om een statement mee te maken, een van onze vele opties is zeker de juiste keuze. Laat je stijl voor zich spreken met onze indrukwekkende selectie hier in de webshop van ANRO Juweliers.
De variatie binnen ons aanbod zorgt ervoor dat we echt voor elke smaak, prijs en gelegenheid een keuze bieden. Gaat uw voorkeur liever uit naar 18 karaat armbanden, in de navigatie kunt u hier op filteren.


  1 / 27  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Armband goud 14 karaat - de ideale lengte voor u

De ideale lengte van uw unieke 14k goud armband is voor iedereen verschillend. Lees hierover meer in de BLOG van ANRO juweliers, klik hier om meer te lezen over de ideale lengte van uw armband.

14 karaat goud armband

Wij hebben een uitgebreide collectie gouden armbanden met onder andere 14 en 18 karaat gouden armbanden. Maar wat wordt er bedoelt met karaat? Karaat goud geeft aan hoeveel puur goud in het sieraad is verwerkt. 24 karaat is 100% zuiver goud. 14 karaat goud is dan 58,8% zuiver goud. Op het eindstuk van een dergelijke armband staat in de meeste gevallen een keurmerk dat aangeeft hoeveel karaat goud er in de armband verwerkt is. Het kan zo zijn dat het keurmerk versleten is door het dragen van het sieraad. Alle sieraden op onze website zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk.

Keurteken - 14k gouden armband

Als u wilt weten of de armband van 14 karaat is dan moet u dus op zoek gaan naar een keurteken (stempel) in het sieraad. Soms is het alleen leesbaar met een loep. De meest gebruikte markeringen zijn 585, 14K, 14kt of een eikenblad.

In Nederland geldt een strenge regel over wat wel of niet goud genoemd mag worden. De armband mag alleen ‘een armband van goud’ genoemd worden als het gehalte minimaal 14 karaat is. In Nederland zijn sieraden van 14 karaat het meest gangbare, daarna 18 karaat sieraden. De kleur die in Nederland wordt gebruikt, staat vaak mooier bij een lichtere huid. U ziet in landen als India dat er voornamelijk 20 en 22 karaat sieraden worden gedragen. De diepe kleur staat mooier bij hun huidskleur.