• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • NL
  • DE
Menu
Home / kettingen / 14 karaat
Toon filters

14 karaat gouden kettingen

14 karaat gouden kettingen? Wij hebben voor dames en heren de ketting waar u naar zoekt.
Een klassieke, moderne of een stoere ketting of collier waarmee je een statement maakt. Bekijk onze collectie en oordeel zelf!
De variatie in ons aanbod zorgt ervoor dat we voor elke smaak & gelegenheid een goed aanbod hebben.

Weet u niet zeker welke lengte het beste bij u past? Klik hier


  1 / 20  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

GOUDEN KETTING VAN 14 KARAAT GOUD

Wij hebben een uitgebreid collectie 14 karaat gouden kettingen voor zowel dames als heren. Wat wordt er bedoeld met 14 karaat goud? Karaat goud wil zeggen hoeveel puur goud er in de ketting verwerkt is. 100% zuiver goud 24 karaat goud, 14 karaat goud is dan 58,8% zuiver goud. Het goud wordt gemengd met andere metalen als koper en zilver om de ketting stevig te maken, aangezien 24 karaat goud niet geschikt is voor gouden sieraden. In de meeste gevallen staat een keurmerk op het eindstuk van de ketting. Deze keurmerk geeft aan hoeveel karaat goud het gouden sieraad bevat. Door het dragen van het sieraad kan het keurmerk verslijten, waardoor het wat minder goed leesbaar is of helemaal niet leesbaar. Alle gouden sieraden op onze website zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk.

KEURMERK GOUDEN SIERADEN

Als u wilt weten of een gouden ketting van 14 karaat goud  is gemaakt, dan moet u op zoek gaan naar een keurmerk in het sieraad. Soms is het keurmerk alleen leesbaar met een loep. De meest gebruikte markeringen voor 14 karaat goud zijn: 585, 14K of een eikenblad.

In Nederland mag een sieraad alleen goud genoemd worden als het gehalte minimaal 14 karaat is. Dit is wettelijk vastgelegd. Gouden kettingen met 8 of 9 karaat mogen dus geen goud kettingen genoemd worden. In Nederland wordt 14 karaat gouden kettingen het meest gedragen, dit omdat de kleur van het goud beter staat bij een lichtere huid. 

18 KARAAT GOUDEN KETTINGEN

In onze collectie ontbreken natuurlijk niet de gouden ketting 18k anders gezegd de 18 karaat gouden kettingen.


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.