• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • NL
  • DE
Menu
Home / kettingen / 14 karaat
Toon filters

14 karaat gouden ketting

14 karaat gouden ketting? Wij hebben voor dames en heren de ketting waar u naar zoekt.
Een klassieke, moderne of een stoere ketting of collier waarmee je een statement maakt. Bekijk onze collectie en oordeel zelf!
De variatie in ons aanbod zorgt ervoor dat we voor elke smaak & gelegenheid een goed aanbod hebben.

Weet u niet zeker welke lengte het beste bij u past? Klik hier
Bezig met laden...

14 KARAAT GOUD

Wij hebben een uitgebreide collectie met uiteraard de  14 karaat gouden ketting voor dames en heren. Wat wordt er bedoeld met 14 karaat goud? Karaat goud wil zeggen hoeveel puur goud er in de ketting verwerkt is. 100% zuiver goud 24 karaat goud, 14 karaat goud is dan 58,8% zuiver goud. Het goud wordt gemengd met andere metalen als koper en zilver om de ketting stevig te maken, aangezien 24 karaat goud niet geschikt is voor gouden sieraden. In de meeste gevallen staat een keurmerk op het eindstuk van de ketting. Deze keurmerk geeft aan hoeveel karaat goud het gouden sieraad bevat. Door het dragen van het sieraad kan het keurmerk verslijten, waardoor het wat minder goed leesbaar is of helemaal niet leesbaar. Alle gouden sieraden op onze website zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk.

Als u wilt weten of een gouden ketting van 14 karaat goud  is gemaakt, dan moet u op zoek gaan naar een keurmerk in het sieraad. Soms is het keurmerk alleen leesbaar met een loep. De meest gebruikte markeringen voor 14 karaat goud zijn: 585, 14K of een eikenblad.

In Nederland mag een sieraad alleen goud genoemd worden als het gehalte minimaal 14 karaat is. Dit is wettelijk vastgelegd. Gouden kettingen met 8 of 9 karaat mogen dus geen goud kettingen genoemd worden. In Nederland wordt 14 karaat gouden kettingen het meest gedragen, dit omdat de kleur van het goud beter staat bij een lichtere huid. In landen als India met een donkerde huid, worden voornamelijk gouden kettingen van 20 en 22 karaat gedragen. Deze gouden kettingen hebben een diepere kleur geel, die mooier bij hun huidskleur staat. 

 

KETTING MET SLUITING

Kettingen kunnen verschillende sluitingen hebben. De meeste kettingen hebben karabijn haaksluiting, veersluiting of bakslot.

KETTING MET HANGER

Bekijk onze ruime collectie gouden hangers. We hebben kettinghangers in vele soorten en stijlen

Klik hier voor informatie over 18 karaat gouden kettingen


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.