• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
455 reviews
Home / gouden ringen / 14 karaat ring
Toon filters
0
Onbeperkt

14 karaat goud ring

Op zoek naar een 14 karaat goud ring! Wij hebben de ring waar u naar zoekt. Wij hebben een uitgebreide collectie mooie dames ringen en stoere heren ringen. Een klassieke of een stoere ring waarmee je een statement maakt. Bekijk onze collectie ringen in onze webshop en oordeel zelf! De variatie in ons aanbod zorgt ervoor dat we voor elke smaak & gelegenheid een goed aanbod hebben.


  1 / 17  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

14K gouden ring

Wij hebben een uitgebreide collectie 14 karaat ringen voor zowel dames als heren. Maar wat wordt er bedoeld met "14k goud ring"? Karaat goud wil zeggen hoeveel puur goud er in de ring verwerkt is. 100% zuiver goud 24 karaat goud, 14 karaat goud is dan 58,8% zuiver goud. Zuiver goud wordt gemengd met andere metalen als koper en zilver om de ring stevig te maken, aangezien 24 karaat goud niet geschikt is voor sieraden. In de meeste gevallen staat een keurmerk op het eindstuk van de ketting. Dit keurmerk geeft aan hoeveel karaat goud het sieraad bevat. Door het dragen van het sieraad kan een keurmerk verslijten, waardoor deze iets minder goed leesbaar kan zijn of helemaal niet leesbaar. Alle sieraden op onze website zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk.

Gouden ring 14 karaat - keurmerk 585

Als u wilt weten of een ring van 14 karaat goud is gemaakt, dan moet u op zoek gaan naar een keurmerk in het sieraad. Soms is het keurmerk alleen leesbaar met een loep. De meest gebruikte markeringen voor 14 karaat goud zijn: 585, 14K, 14kt of een eikenblad.

14 karaat gouden ring

In Nederland mag een ring alleen goud genoemd worden als het gehalte minimaal 14 karaat is, dit is wettelijk vastgelegd. Ringen met 8 of 9 karaat mogen dus niet "van goud" genoemd worden. In Nederland worden 14 karaat ringen vaak gedragen, dit omdat deze meer slijtvast is en qua kleur van het goud beter staat bij een lichtere huid. In landen als India met een meer donkere huid, worden voornamelijk sieraden van 20 en 22 karaat gedragen. Deze ringen hebben een diepere kleur geel, die mooier bij hun huidskleur staat. 

Voordelen 14 karaats gouden ring

Er zijn een aantal voordelen van een 14 karaat gouden ring ten opzichte van andere soorten gouden ringen. Ten eerste is 14 karaat goud goedkoper dan 18 karaat goud of 24 karaat goud, dus als je op zoek bent naar een betaalbare gouden ring, is een 14 karaat gouden ring een goede keuze. Ten tweede is 14 karaat goud steviger en harder dan zuiver goud, dus het is beter bestand tegen beschadiging en slijtage. Dit maakt het ideaal voor het dragen van een ring dagelijks. Ten derde heeft 14 karaat goud een mooie, gouden kleur die niet te overdreven is, wat het een subtiele en elegante keuze maakt voor een gouden ring. Kortom, een 14 karaat gouden ring is een betaalbare, duurzame en elegante keuze voor een gouden sieraad.

Diverse kleuren 14 karaat

Net als bij andere soorten gouden ringen, kan 14 karaat goud worden bewerkt met verschillende metalen om verschillende kleuren te creëren. Zo kan 14 karaat goud bijvoorbeeld worden verrijkt met koper om een roségouden ring kleur te creëren, of met zilver om een witgouden ring kleur te krijgen. Dus er zijn verschillende kleuren 14 karaat gouden ringen mogelijk, afhankelijk van hoe het goud is bewerkt. Het is belangrijk om te weten dat hoe hoger het karaatgehalte van het goud, hoe zuiverder het goud en hoe mooier de kleur ervan. Dus als je op zoek bent naar een sieraad met een prachtige, gouden kleur, dan is een 18 karaat gouden ring of een 24 karaat gouden ring wellicht een beter keuze dan een 14 karaat gouden ring.

Is 14 karaat een goede keuze?

Ja, 14 karaat goud is een goede keuze voor ringen. Het bevat 14 delen goud en 10 delen andere metalen, zoals zilver en koper. Dit zorgt ervoor dat het goud steviger en harder is dan zuiver goud, wat het ideaal maakt voor het dragen van sieraden dagelijks. Bovendien heeft 14 karaat goud een mooie, gouden kleur en is het betaalbaarder dan 18 karaat gouden ring of die van 24 karaat goud. Kortom, 14 karaat goud is een goede keuze als je op zoek bent naar een duurzame en betaalbare optie voor een gouden sieraad.

Waarde ring

In het algemeen is een 18 karaat gouden ring meer waard dan een 14 krt gouden ring. Dit komt omdat 18 karaat goud meer goud bevat dan 14 karaat goud. Aangezien goud een waardevol metaal is, betekent dit dat een 18 karaat gouden ring meer goud bevat en dus ook meer waard is. Bovendien heeft 18 karaat goud een hogere kleurechtheid en is het steviger en duurzamer dan 14 karaat goud, wat ook bijdraagt aan de waarde ervan. Kortom, als je op zoek bent naar een gouden ring met de hoogste waarde, dan is een 18 karaat gouden ring de beste keuze.