• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • NL
  • DE
Menu
Home / ringen / 14 karaat goud
Toon filters

14 karaat gouden ring

Op zoek naar een 14 karaat gouden ring ? Wij hebben de ring waar u naar zoekt. Wij hebben een uitgebreide collectie mooie dames ringen en stoere heren ringen. Een klassieke of een stoere ring waarmee je een statement maakt. Bekijk onze collectie ringen in onze webshop en oordeel zelf!
De variatie in ons aanbod zorgt ervoor dat we voor elke smaak & gelegenheid een goed aanbod hebben. Maar natuurlijk hebben we ook 18 karaat ringen.

WhatsApp: +31 (0)6 22 372 290


  1 / 24  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

14K DAMES RINGEN

Wij hebben een uitgebreide collectie ringen voor zowel dames als heren. Maar wat wordt er bedoeld met 14 karaat goud? Karaat goud wil zeggen hoeveel puur goud er in de ring verwerkt is. 100% zuiver goud 24 karaat goud, 14 karaat goud is dan 58,8% zuiver goud. Zuiver goud wordt gemengd met andere metalen als koper en zilver om de ring stevig te maken, aangezien 24 karaat goud niet geschikt is voor sieraden. In de meeste gevallen staat een keurmerk op het eindstuk van de ketting. Dit keurmerk geeft aan hoeveel karaat goud het sieraad bevat. Door het dragen van het sieraad kan een keurmerk verslijten, waardoor deze iets minder goed leesbaar kan zijn of helemaal niet leesbaar. Alle sieraden op onze website zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk.

Keurteken 14 karaat ringen

Als u wilt weten of een ring van 14 karaat goud is gemaakt, dan moet u op zoek gaan naar een keurmerk in het sieraad. Soms is het keurmerk alleen leesbaar met een loep. De meest gebruikte markeringen voor 14 karaat goud zijn: 585, 14K, 14kt of een eikenblad.

In Nederland mag een sieraad alleen goud genoemd worden als het gehalte minimaal 14 karaat is. Dit is wettelijk vastgelegd. Sieraden met 8 of 9 karaat mogen dus niet goud genoemd worden. In Nederland worden 14 karaat ringen vaak gedragen, dit omdat de kleur van het goud beter staat bij een lichtere huid. In landen als India met een meer donkere huid, worden voornamelijk sieraden van 20 en 22 karaat gedragen. Deze kettingen hebben een diepere kleur geel, die mooier bij hun huidskleur staat. 


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.