• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • NL
  • DE
Menu
Home / ringen / 14 karaat
Toon filters

14 karaat gouden ringen

Op zoek naar een gouden 14 karaat ring voor dames of heren? Wij hebben de ring waar u naar zoekt.
Een klassieke of een stoere ring waarmee je een statement maakt. Bekijk onze collectie en oordeel zelf!
De variatie in ons aanbod zorgt ervoor dat we voor elke smaak & gelegenheid een goed aanbod hebben.

Maar natuurlijk hebben we ook 18 karaat gouden ringen.

WhatsApp: +31 (0)6 22 372 290
  Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen


  1 / 23  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

14K GOUDEN RINGEN

Wij hebben een uitgebreid collectie 14 karaat gouden ringen voor zowel dames als heren. Maar wat wordt er bedoeld met 14 karaat goud? Karaat goud wil zeggen hoeveel puur goud er in de ring verwerkt is. 100% zuiver goud 24 karaat goud, 14 karaat goud is dan 58,8% zuiver goud. Het goud wordt gemengd met andere metalen als koper en zilver om de ring stevig te maken, aangezien 24 karaat goud niet geschikt is voor gouden sieraden. In de meeste gevallen staat een keurmerk op het eindstuk van de ketting. Deze keurmerk geeft aan hoeveel karaat goud het gouden sieraad bevat. Door het dragen van het sieraad kan het keurmerk verslijten, waardoor het wat minder goed leesbaar is of helemaal niet leesbaar. Alle gouden sieraden op onze website zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk.

Als u wilt weten of een gouden ring van 14 karaat goud is gemaakt, dan moet u op zoek gaan naar een keurmerk in het sieraad. Soms is het keurmerk alleen leesbaar met een loep. De meest gebruikte markeringen voor 14 karaat goud zijn: 585, 14K, 14kt of een eikenblad.

In Nederland mag een sieraad alleen goud genoemd worden als het gehalte minimaal 14 karaat is. Dit is wettelijk vastgelegd. Gouden sieraden met 8 of 9 karaat mogen dus niet goud genoemd worden. In Nederland wordt 14 karaat gouden ringen het meest gedragen, dit omdat de kleur van het goud beter staat bij een lichtere huid. In landen als India met een donkerde huid, worden voornamelijk gouden sieraden van 20 en 22 karaat gedragen. Deze gouden kettingen hebben een diepere kleur geel, die mooier bij hun huidskleur staat. 
 

Klik hier voor informatie over 18 karaat gouden ringen


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.