• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / ringen / saffier
Toon filters

Saffier ring - collectie

Voel je je wat meer op scherp dan normaal? Heb je het gevoel dat je geen grip krijgt op je gedachten? Misschien is het tijd om te investeren in een saffier ring. Het is bekend dat saffieren mentale helderheid en gemoedsrust brengen en de perfecte manier zijn om een opgewonden geest te kalmeren. Of je nu angst wilt verlichten of gewoon wat innerlijke stilte wilt vinden, saffieren zullen je helpen dit te bereiken.


  1 / 5  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Ring Saffier

Een saffier is een steen die net als een Robijn een variant is van het korund mineraal, een mineraal dat zeshoekige cilindervormige kristallen vormt. De rode korund heet robijn en de andere kleuren heten saffier. Er bestaan diverse kleuren saffier, namelijk: blauwe- , gele- , groene-, indigo-, paarse- , rose-, witte- en zwarte saffier. De bekendste kleur is de blauwe saffier. Deze heeft de hoogste intensiteit en wordt daarom ook de saffier van de hemel genoemd.

Herkomst

Deze edelstenen worden voornamelijk gevonden in Sri Lanka, Madagascar, Thailand, Australië en Afrika. Saffieren zijn ook gevonden in kleinere hoeveelheden in andere landen, zoals China, Vietnam, Kazachstan en de Verenigde Staten.

Bewerkingsmogelijkheden

Het bewerken van saffieren begint met het vinden van ruwe stukken in de mijnen. Deze stukken worden vervolgens gehakt en geslepen tot de gewenste vorm en grootte. Na het slijpen worden de stukken saffier gepolijst tot glanzende stenen.

Saffieren worden vaak bewerkt om de helderheid en de kleur te verbeteren. Dit kan worden gedaan door de steen te verhitten, te bleken of te bewerken met andere chemische processen. 

Saffieren zijn gewaardeerd om hun prachtige, diepblauwe kleur en worden vaak gebruikt in sieraden, zoals ringen, oorbellen, hangers en armbanden. Saffieren zijn een van de meest waardevolle edelstenen ter wereld en worden beschouwd als een symbool van rijkdom, raffinement en schoonheid.

Sterrenbeeld Saffier

Edelstenen worden vaak in verband gebracht met de verschillende maanden van het jaar. Voor mensen die geboren zijn in een bepaalde maand kunnen die stenen ondersteunen of gelukkiger maken. Voor de edelsteen Saffier is het sterrenbeeld: Stier, Maagd, Weegschaal & Boogschutter.

Ring met Saffier

Bij elk sterrenbeeld horen meerdere edelstenen, soms helpen die juist bij bepaalde kenmerken van de mensen die in die periode geboren zijn.

Mooie collectie

Op zoek naar een gouden ring gezet met de prachtige edelsteen Saffier? Neem dan een kijkje in onze unieke collectie en laat u verassen!

Gouden sieraden met Saffier

Gek op Saffier? Naast onze prachtige ringen gezet met deze edelsteen, hebben wij ook andere sieraden gezet met Saffier. Bekijk ze op onze website:


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies