• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / ringen / met steen
Toon filters

Gouden ring met steen

Een Gouden ring met steen kan zijn gezet met een prachtige edelsteen of een niet edele steen. In ons assortiment hebben we vele verschillende edelstenen die we separaat hebben opgenomen onder “Edelsteen”.
 


  1 / 29  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Gouden ring met stenen

In onze collectie hebben we ringen met stenen. De stenen kunnen edel zijn, dan noemen we ze edelsteen of ze zijn niet - edel stenen.
Daarnaast is er nog een verschil te maken tussen natuurlijke en niet natuurlijke stenen (synthetische stenen).

Gouden ringen met steen

De kenmerken van edelstenen zijn niet alleen de schoonheid, maar ook de hardheid en zeker ook zeldzaamheid van de steen. De edelsteen is moeilijk breek- of splijtbaar (hardheid) en is bestand tegen chemische stoffen. Daarnaast is de steen schaars en niet overal in de natuur te vinden (zeldzaam). Bij een ring met Edelstenen kunt u bijvoorbeeld denken aan een ring met diamant of een ring met Saffier.

Gouden ring met steentje

Eigenlijk is deze steen -op de schoonheid na- het tegenover gestelde van de edelsteen ring. Ze zijn gemakkelijk te vinden, gemakkelijker te bewerken doordat ze geen grote hardheid hebben en zijn niet schaars. Hierbij kunt onder andere denken aan een Onyx ring of een Granaten ring

Slijpvormen, goude ring met steen

Er zijn vele slijpvormen waarin de stenen kunnen worden geslepen. In hoofdlijn is deze te onderscheiden in
  1. Gefacetteerde stenen
  2. Ongefacetteerde stenen
De meest voorkomende steen bij een edelsteen is bijvoorbeeld de briljant geslepen diamant. De steen wordt in facetten geslepen waardoor de slijpvorm het licht fraai breekt in de ring.

Andere slijpvormen van een gouden ringen met steen :
  • Cabochon geslepen
  • Ovaal geslepen

Ringen met steen.

In onze webshop bieden wij verscheidene dames en heren ringen aan met al dan niet edele stenen. In diverse categorien hebben we de soorten uiteengezet. Op deze maakt u een makellijke voorselectie.

Ring met steentje