• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
455 reviews
Home / gouden ringen / amethist ringen
Toon filters

Amethist ring collectie

Op zoek naar een manier om te reinigen en jezelf te beschermen tegen negatieve energie? Zoek niet verder dan de Amethist ring! Deze krachtige steen helpt je om je eigen schadelijke gedrag en gewoontes te zien, zodat je eraan kunt werken om ze te overwinnen. Een Amethist is een steen met een lila tot donkerpaarse, doorzichtige kleur steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de kwarts-familie. Een gouden ring met Amethist is een mooie combinatie.


  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Amethist ringen

Wist u dat onze gouden ringen vintage zijn? Dit wil zeggen dat de ringen eerder zijn gedragen en een eigen geschiedenis hebben. Om uw vinger krijgt de ring een tweede leven. De amethist heeft een prachtige en verleidelijke paarse kleur en staat perfect bij een gouden ring. De Amethist is van unieke symbolische waarde en een goede keuze om te verwerken in een  gouden ring.

Ring met Amethist

Amethist is een variëteit van kwarts die voornamelijk wordt gevonden in Brazilië, Zambia, Rusland en Uruguay. Het is bekend om zijn heldere paarse kleur, die het resultaat is van sporen ijzer en andere mineralen in het steen.

Om amethist te bewerken, wordt het steen eerst uit de mijn gehaald en vervolgens in platen of blokken gezaagd. Vervolgens wordt het geslepen en gepolijst tot een glanzende en glad oppervlakte, waardoor de kleur en structuur van het steen worden onthuld.

In sommige gevallen kan amethist ook worden bewerkt door middel van het verhitten van de steen, waardoor de kleur dieper en rijker wordt. Dit bewerkte steen wordt vaak gebruikt voor interieurontwerp, zoals in achterwanden en plafonds, en voor het maken van sieraden, zoals armbanden, kettingen en oorbellen.

Het bewerken van amethist vereist vaardigheid en ervaring van de goudsmid, maar het resultaat is een prachtig en uniek sieraad of interieurelement. Amethist wordt beschouwd als een kostbare en exclusieve grondstof, en het is gewaardeerd om zijn heldere en opvallende kleur en zijn vermogen om het licht te reflecteren en te weerkaatsen.

Sterrenbeeld van uw Amethist ring

Edelstenen worden vaak in verband gebracht met de verschillende maanden van het jaar. Voor mensen die geboren zijn in een bepaalde maand kunnen die stenen ondersteunen of gelukkiger maken. Wat is er dan mooier dan een edelsteen ring met Amethist steen te dragen. Bij elk sterrenbeeld horen meerdere edelstenen, soms helpen die juist bij bepaalde kenmerken van de mensen die in die periode geboren zijn.

Gouden Amethist sieraden

Naast gouden ringen hebben wij ook andere gouden sieraden gezet met deze prachtige edelsteen:

Op zoek naar een uniek en betekenisvol cadeau? Of misschien bent u gewoon op zoek naar een speciale manier om een ​​speciale gelegenheid te herdenken? Wat de reden ook is, onze amethist sieraden zijn een perfecte keuze!

Een mooie ring met amethist, een edelsteen ring met een rijke geschiedenis en betekenis. Volgens de Griekse legende is amethist ontstaan ​​toen de god Dionysus wijn op een witte steen morste. De resulterende paarse kleur zou de weergave zijn van zijn eigen bedwelming.

De naam "amethist" komt van het Griekse woord "amethustos", wat betekent "niet bedwelmd". Dit maakt amethist tot de perfecte edelsteen voor iedereen die nuchter wil blijven of herstellende is. Er wordt ook aangenomen dat het genezende eigenschappen heeft, waardoor het ideaal is voor degenen die moeilijke tijden doormaken.