• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
455 reviews
Home / gouden oorbellen / witgouden oorbellen
Toon filters

Witgouden oorbellen collectie

Op zoek naar witgouden oorbellen? Waarschijnlijk hebben wij de set die u zoekt. Klassieke of stoere oorbellen die een statement maken. Bekijk onze collectie en oordeel zelf! De variatie in onze collectie zorgt ervoor dat we voor elke smaak en gelegenheid wel iets hebben, bekijk onze witgouden oorringen.
 


Oorbellen witgoud

Zuiver goud is 24 karaat goud. Juwelen en sieraden worden zelden van 24 karaat goud gemaakt, omdat zuiver goud erg kostbaar is en daarnaast zuiver goud te zacht is om sieraden van te smeden. Daarom is er sprake van een legering bij het maken van sieraden. Legering is een mengsel van metalen dat door smelten wordt verkregen. Hierdoor wordt het goud steviger en is het geschikt om sieraden van te maken, zoals gouden oorbellen.

Samenstellingen van deze oorbellen

Witgoud wordt niet in de natuur gevonden, maar is altijd door mensen gemaakt. De samenstelling van witgoud ligt niet vast. Elke goudsmid doet het op zijn of haar eigen manier. Witgoud is meestal een legering van (58,8% of 75%) goud, (41,2% of 25%) palladium, nikkel, zink en zilver in verschillende hoeveelheden en verhoudingen. Dit zorgt ervoor dat het goud van kleur veranderd. Zo is het dus mogelijk om witgouden oorbellen is maken.

Oorbel witgoud?

Maar we hebben ook andere witgouden sieraden. Witgoud is een exclusief materiaal, die mooi glanst en prachtig combineert met diamant. Witgouden oorbellen zijn luxe sieraden, die klasse en stijl uitstraalt. Gek op witgouden sieraden? Bekijk dan ook deze sieraden: