• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home /

Inkoop gouden sieraden

Gouden sieraden die bij u liggen te verstoffen ...... geef ze een nieuw leven door ze aan ons te verkopen, u kunt bij ons terecht voor de inkoop gouden sieraden.

Enkele punten die u in overweging moet nemen bij het verkopen van oude gouden sieraden aan een handelaar

  1. Bepaal de waarde; Het is belangrijk om een idee te hebben van de waarde van uw sieraden voordat u ze te koop aanbiedt. U kunt dit doen door ze te laten taxeren door een onafhankelijke taxateur. De waarde van gouden sieraden wordt bepaald door het gewicht, de zuiverheid van het goud (aangeduid in karaat) en de huidige goudprijs.
  2. Zoek een betrouwbare handelaar; Als u oude gouden sieraden wilt verkopen, wilt u er zeker van zijn dat u met een betrouwbare handelaar te maken heeft. Doe wat onderzoek naar lokale en online handelaren, lees reviews en vraag rond voor aanbevelingen. U wilt er zeker van zijn dat de handelaar een reputatie heeft voor eerlijkheid en professionaliteit.
  3. Vergelijk prijzen; Het kan lonen om offertes van verschillende handelaren te krijgen voordat u uw definitieve beslissing neemt. Dit geeft u een beter beeld van de waarde van uw sieraden en helpt u te bepalen welke handelaar u de beste prijs biedt.
  4. Begrijp het proces; Zorg ervoor dat u het proces van het verkopen van uw sieraden begrijpt. Veel handelaren zullen de waarde van uw goud bepalen door het te wegen en te testen op zuiverheid. Zorg ervoor dat u aanwezig bent tijdens dit proces en stel vragen als u iets niet begrijpt.
  5. Wees voorbereid op onderhandelingen; Bij het verkopen van oude gouden sieraden, vooral aan een handelaar, is het belangrijk om te begrijpen dat er vaak ruimte is voor onderhandeling. Als u denkt dat het aanbod dat u krijgt te laag is, wees dan niet bang om te onderhandelen.

Het is ook belangrijk om te weten dat handelaren winst moeten maken op de sieraden die ze kopen. Daarom zullen ze waarschijnlijk minder bieden dan de geschatte waarde van het goud. Echter, als uw sieraden bijzondere historische, artistieke of sentimentele waarde hebben, kunnen ze mogelijk meer waard zijn. In dat geval kan het lonend zijn om te overwegen ze via een veiling te verkopen, waar verzamelaars die de speciale waarde van het item waarderen, aanwezig zullen zijn.

Bereken zelf de waarde van uw gouden sieraden

Wij nodigen u uit om de geschatte inkoopwaarde van uw gouden sieraden te berekenen op www.wijkopengoudensieraden.nl. Hoewel het berekenen van deze waarde enige inspanning van uw kant vereist, verschaft het u een accurate inschatting van het bedrag dat wij bereid zijn te bieden voor uw sieraden. Als alternatief, staan wij te allen tijde open om een afspraak met u in te plannen om gezamenlijk uw collectie te bekijken en te evalueren.

Wij onderzoeken elk stuk om de geschiktheid voor hergebruik te bepalen. Na een grondige inspectie door ons team en een nauwgezette behandeling door onze ervaren goudsmeden, krijgt het sieraad een tweede leven als een vintage 'PreLoved' stuk. Let op dat wij een hogere prijs bieden voor sieraden die voor hergebruik geschikt zijn, in vergelijking met goud dat uitsluitend als 'sloopgoud' wordt beschouwd.

Onze praktijken ondersteunen de circulaire economie, waarbij we streven naar een gesloten kringloop van onze grondstof goud. We streven naar maximale hergebruik van sieraden en indien dit niet mogelijk is, wordt het goud gerecycled en omgevormd tot een nieuw sieraad. Dit proces draagt bij aan een duurzamere toekomst en een meer verantwoord gebruik van onze kostbare bronnen.