• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
449 reviews
Home / gouden ringen / entourage ring
Toon filters

Entourage ring - collectie

De term "entourage" komt uit het Frans en betekent inderdaad "gevolg" of "omgeving". Bij een entourage ring wordt een prominente centrale edelsteen omringd door kleinere edelstenen, meestal diamanten, maar soms ook andere edelstenen zoals saffieren, smaragden of robijnen.


  1 / 3  Bezig met laden...
   1  2 3  

ENTOURAGE RINGEN

Uw geliefde verassen met een bijzonder cadeau? Een entourage ring is een prachtig symbool voor de liefde! Een entourage ring kunt u herkennen aan een grotere middensteen die omringt is met kleinere stenen. Entourage betekent dat iets of iemand omringt is door anderen of dingen, vandaar de naam van dit soort type ring.

Verschil tussen entourage ring en een HALO ring

  1. Halo Ring: Bij een halo ring wordt een centrale edelsteen (vaak een diamant) omringd door een 'halo' van kleinere stenen. Deze setting is ontworpen om de centrale steen groter en opvallender te laten lijken. De kleinere stenen volgen de vorm van de centrale steen en benadrukken zo zijn glans en grootte. De halo kan bestaan uit een enkele of meerdere lagen van kleinere stenen.
  2. Entourage Ring: Een entourage ring is vergelijkbaar met een halo ring, maar heeft vaak een meer uitgesproken en complex ontwerp. Bij een entourage ring wordt de centrale steen ook omringd door kleinere stenen, maar de focus ligt meer op het creëren van een algemene, harmonieuze esthetiek dan alleen op het benadrukken van de centrale steen. De kleinere stenen in een entourage setting kunnen verschillende vormen en maten hebben en zijn vaak georganiseerd in een meer artistiek of ingewikkeld patroon dan bij een standaard halo ring.

Het voornaamste verschil zit dus in de nadruk en het ontwerp: een halo ring is ontworpen om de centrale steen te benadrukken, terwijl een entourage ring meer gericht is op een harmonieus en soms complexer totaalontwerp.

ENTOURAGERING BIJ ANRO JUWELIERS

Wij hebben prachtige entourage ringen in onze collectie. Wij hebben entourage ringen in 14 karaat of 18 karaat goud. Daarnaast hebben wij deze ringen in geelgoud, witgoud en bicolor.

Geschiedenis van....

De gouden entourage ring is een bijzonder stijlvol en opvallend sieraad dat bekend staat om zijn luxueuze uitstraling. Het woord "entourage" is Frans en betekent "gevolg" of "omgeving", en de ring dankt zijn naam aan de manier waarop de edelstenen erin zijn gezet.

De geschiedenis van de entourage ring gaat ook terug tot de oudheid, vergelijkbaar met de solitaire ring. In de oudheid werden ringen met meerdere stenen al gebruikt als symbolen van rijkdom en status. De Romeinen en Grieken waren bekend met het gebruik van meerdere edelstenen in één ringontwerp, maar deze ringen verschilden van de moderne entourage ringen zoals we die vandaag kennen.

De moderne entourage ring, zoals we die nu kennen, kwam in de mode in de 18e en 19e eeuw. In de Victoriaanse periode was het gebruikelijk om een centrale edelsteen te omringen met kleinere stenen, meestal diamanten. Dit creëerde een prachtig fonkelend effect en zorgde ervoor dat de centrale edelsteen nog meer opviel. Deze gouden ringen werden vaak gebruikt als verlovingsringen of als geschenken voor speciale gelegenheden.

De populariteit van de entourage ring bereikte zijn hoogtepunt tijdens de Art Deco-periode in de vroege 20e eeuw. De Art Deco-stijl kenmerkte zich door geometrische vormen, felle kleuren en een opvallende symmetrie. Entourage ringen uit deze periode waren vaak versierd met diamanten en andere edelstenen, zoals saffieren, smaragden of robijnen, in prachtige geometrische patronen.

Hoewel de populariteit van de entourage ring in de loop der jaren enigszins is verschoven, blijft dit ontwerp geliefd bij mensen die op zoek zijn naar een opvallend en elegant sieraad. Moderne entourage ringen kunnen verschillende ontwerpen en variaties hebben, maar ze behouden altijd de kenmerkende eigenschap van een centrale edelsteen omringd door kleinere stenen.

Entourage ringen zijn een uitstekende keuze voor mensen die van schittering en glamour houden en graag een sieraad dragen dat opvalt en bewondering oproept. Ze kunnen zowel als verlovingsringen als voor andere speciale gelegenheden worden gedragen, en ze blijven een tijdloos en klassiek stuk in de wereld van juwelen.

DEZE RING GEMAKKELIJK ONLINE TE BESTELLEN 

Één van onze ringen op het oog? Treuzel niet te lang, want hij hebben van elke ring slechts één beschikbaar. Bestel uw ring gemakkelijk en kosteloos op onze website. Wij bieden ook de service om uw ring in termijnen te betalen. Dit kunt u aanklikken bij de betaalmogelijkheden, wij zullen vervolgens contact met u opnemen. Liever een aantal ringen bezichtigen? Dat kan natuurlijk ook in onze winkel in Enschede, mits u een afspraak maakt.