• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
449 reviews
Home / goudsmid / Ring maken

Gouden ringen maken

Gouden ringen maken? Met onze expertise en kennis maken wij gouden ringen speciaal voor u en natuurlijk op uw maat. Voor menen die precies weten wat ze willen of een mooie foto in een glossy blad hebben gezien. Maar ook zegelringen, fantasie ringen of fraaie solitaire ringen met bijvoorbeeld. Wij hebben zelfs een heel blog gewijd aan vriendschapsringen en relatieringen. Vol met inspiratie, ook voor de gravures! 
Wij vinden het bijzonder wanneer wij de ring van een nabestaande mogen verbinden met de ring van een overleden dierbare. Vaak maken we dan een zogenoemde cross-overring. Oftewel een gekruiste ring van de cliënt en de overleden persoon. Of een gekruiste ring van de trouwringen van beide (groot)ouders. 


 

Een gouden ring laten maken

Het kan een goed idee zijn om een gouden ring te laten maken, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en budget. Door een gouden ring te laten maken, kunt u precies krijgen wat u wilt en een uniek sieraad creëren dat bij u past. Het laten maken van een gouden ring is duurder dan het kopen van kant-en-klare ringen, maar het kan de moeite waard zijn als u iets unieks en speciaals wilt hebben. Als u overweegt om een gouden ring te laten maken, kunt u bij ons terecht. Wij kunnen u helpen bij het ontwerpen van uw ring en u advies geven over verschillende materialen en opties.

Ringmaat aanpassen van een gouden ring

De ringmaat van een gouden ring aanpassen is een veelvoorkomend proces. De specifieke stappen zijn afhankelijk van het ontwerp van de ring en de benodigde mate van de aanpassing, maar over het algemeen kan het proces worden opgesplitst in de volgende stappen:

 1. Bepaal eerst de huidige maat van de ring en de gewenste maat. Dit zal je helpen beslissen hoeveel je de ring moet verkleinen en in welke richting (groter of kleiner) hij moet gaan.
 2. Als de ring kleiner moet worden gemaakt, is de eerste stap het afsnijden van een kleine hoeveelheid goud van de schacht van de ring. Dit wordt meestal gedaan met behulp van een juwelierszaag en een mes met fijne tanden. De hoeveelheid te verwijderen goud hangt af van de gewenste maat van de ring.
 3. Nadat het overtollige goud is verwijderd, is de volgende stap het gladmaken en polijsten van de snijranden van de ringschacht. Dit kan worden gedaan met behulp van verschillende gereedschappen en technieken, zoals een polijstwiel of een reeks schurende polijstpads.
 4. Als de ring groter moet worden gemaakt, is de eerste stap het uitrekken van de ringschacht door druk uit te oefenen op de zijkanten van de ring. Dit kan worden gedaan met behulp van een ringrekmachine of met de hand met behulp van een ringrekgereedschap. De hoeveelheid rek die nodig is, hangt af van de gewenste maat van de ring.
 5. Zodra de ringschacht is aangepast, is de volgende stap het herstellen van de vorm en symmetrie van de ring. Dit kan met behulp van verschillende gereedschappen en technieken, zoals een doorn en een hamer, of een ringvormtang.
 6. Ten slotte moet de ring worden gepolijst en afgewerkt om de oorspronkelijke glans en glans te herstellen. Dit kan worden gedaan met behulp van een polijstschijf, schurende polijstpads of een verscheidenheid aan andere gereedschappen en technieken.

Over het algemeen is het wijzigen van de maat van een gouden ring een complex proces dat een bekwame goudsmid en gespecialiseerd gereedschap vereist. Als u de maat van een gouden ring moet aanpassen zijn wij u daarbij graag van dienst.

Gratis ringmaat aanpassen

Kiest u een gouden ring uit onze collectie en deze is te klein of te groot  -geen probleem- wij passen de ring gratis voor u aan. Let op! Technisch gezien kunnen we de ringmaat altijd groter/ kleiner maken. Belangrijk is hier het visuele aspect. Wijkt de aanpasssing te veel af van de oorspronkelijke ringmaat dan is de kans groot dat het niet mooi is om de ring aan te passen aan de gewenste ringmaat, wij adviseren u op dat moment niet tot koop over te gaan.

Collectie gouden ringen

Voordat u besluit een gouden ring te laten maken is het goed om u zich te verdiepen in uw wensen. Om inspiratie op te doen kunt u natuurlijk onze collectie gouden dames ringen en gouden heren ringen te bekijken, lifestyle magazines of de sociale media bekijken.

Een gouden dames of heren ring laten maken... uniek en een prachtig sieraad voor jaren. Een mooi kado om te krijgen of te geven.

 • Unieke ringen
 • Speciaal voor u gemaakt
 • Mogelijkheid om uw eigen goud te gebruiken
 • Liever uw custommade ring in termijnen betalen?
 • Gratis verzekerde verzending
 • Wordt geleverd in een luxe cadeau cassette.

Goudgehalte ringen 

14 en 18 karaat goud worden het meest gebruikt in de ringen die in Nederland worden verkocht. Ringen met een dergelijk goudgehalte zijn sterk en gaan lang mee. Wilt u een ring gemaakt in bijvoorbeeld 22 karaat goud dan is dat ook geen probleem. Neem hierbij wel in acht dat des te hoger het goudgehalte is het goud zachter wordt. Een sieraad gemaakt van bijvoorbeeld 22 karaat is een ring waarvan wij adviseren deze niet dagelijks te dragen.

Kleuren gouden ringen

Een gouden ring kan in verschillende kleuren worden gemaakt, afhankelijk van het type en de zuiverheid van het goud dat is gebruikt om de ring te maken. De meest voorkomende kleuren goud die in sieraden worden gebruikt, zijn geelgoud, witgoud en roségoud (of een combinatie van kleuren).

Geel goud is de traditionele kleur van goud en wordt gemaakt door puur goud te mengen met andere metalen zoals koper en zilver. De verhouding van puur goud tot andere metalen bepaalt de kleur en karaat van het goud; een 14-karaats geelgouden ring geelgouden ring bevat bijvoorbeeld 58,5% puur goud en 41,5% andere metalen.

Witgoud is een populair alternatief voor traditioneel geelgoud en wordt gemaakt door puur goud te mengen met witte metalen zoals palladium of zilver. De verhouding van puur goud tot andere metalen bepaalt de kleur en karaat van het goud; een 14-karaats witgouden ring bevat bijvoorbeeld 58,5% puur goud en 41,5% andere metalen.

Roségoud is een warme, roze-gouden kleur die ontstaat door puur goud met koper te mengen. De verhouding van puur goud tot koper bepaalt de kleur en karaat van het goud; een 14-karaats roségouden ring bevat bijvoorbeeld 58,5% puur goud en 41,5% koper.