• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
452 reviews
Home / gouden ringen / solitaire ring
Toon filters

Solitaire ring - collectie

Een gouden Solitaire ring is niets meer of minder dan de naam doet vermoeden: een gouden ring met een enkele solitaire Edelsteen. Door de klassieke vorm van een gouden ring met één enkele steen laat de solitair ring zich perfect lenen als verlovingsring. Door het eenvoudige design van een solitair ring past deze perfect bij andere sieraden.


  1 / 6  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5 6  

Solitairring

Een solitairring is niets meer of minder dan de naam doet vermoeden: een gouden ring met een enkele solitaire Edelsteen. Door de klassieke vorm van een gouden ring met één enkele steen laat de solitair ring zich perfect lenen als verlovingsring. Maar door het eenvoudige design van een solitair ring past deze perfect bij andere sieraden. Enkele voorbeelden uit onze collectie zijn:

De Geschiedenis van.....

De solitaire ring is een klassiek gouden sieraad dat wordt gekenmerkt door een enkele, prominente edelsteen die meestal in het midden van de ring is gezet. Vaak is deze edelsteen een diamant, maar het kan ook een andere waardevolle edelsteen zijn, zoals een saffier, smaragd, robijn, of zelfs een parel.

De oorsprong van de solitaire ring gaat terug tot de oudheid. In oude beschavingen, zoals die van de Egyptenaren, Grieken en Romeinen, werden ringen al gebruikt als symbolen van status, macht en genegenheid. Edelstenen waren zeldzaam en waardevol, dus werden ze vaak gereserveerd voor royalty's en hooggeplaatste personen.

In de middeleeuwen en de renaissance werd de solitaire ring steeds populairder als een symbool van liefde en verbintenis. Het werd gebruikt als een verlovingsring om aan te geven dat twee mensen officieel beloofden om met elkaar te trouwen. Toen, zoals nu, werd de ring als een teken van eeuwige liefde beschouwd vanwege de eenheid en ononderbroken cirkelvormige vorm.

De populariteit van de solitaire diamanten verlovingsring groeide in de 20e eeuw, vooral dankzij een marketingcampagne van het De Beers-diamantbedrijf. In 1947 introduceerden ze de beroemde slogan "A Diamond is Forever," waardoor diamanten verlovingsringen synoniem werden met eeuwige liefde en trouw. Dit heeft bijgedragen aan de wijdverspreide adoptie van de solitaire diamanten verlovingsring als een belangrijk onderdeel van de westerse huwelijkstraditie.

Tegenwoordig blijft de gouden solitaire ring een van de meest populaire en tijdloze keuzes voor verlovings- en trouwringen. Hoewel de ontwerpen en trends door de jaren heen kunnen veranderen, zal de betekenis van de solitaire ring als een symbool van liefde en verbintenis altijd blijven voortbestaan.

Solitairring

Een gouden solitairering is een klassieke en elegante ring die sinds de 19e eeuw aan vrouwen wordt gegeven voor de verloving. Een gouden ring is het symbool voor de liefde. Een klassieke solitair ring is een geelgouden ring met enkel een briljant geslepen diamant. Maar tegenwoordig zijn gouden solitaire ringen gemaakt van verschillende materialen en verschillende slijpvormen. Wij bieden diverse verschillende gouden solitair ringen aan. Zo heeft u ook de keuze uit een witgouden of rose gouden ring, maar ook is er afwisseling mogelijk in het karaat goud waarin u de gouden solitair ring koopt. Neem eens een kijkje in ons aanbod en kies een mooi sieraad uit!

Solitaire vintage ringen bestellen is eenvoudig - gratis verzending

Bestel uw gouden solitair ring gerust eenvoudig en kosteloos online! Het is ook mogelijk om een aantal gouden ringen te bezichtigen in onze winkel in Enschede. Maak hier alstublieft een afspraak voor, aangezien wij geen sieraden in de winkel hebben liggen. Het is ook mogelijk om uw gouden ring te betalen in termijnen. Zonder kosten opslag kunt u bij ons sparen voor uw gouden ring.

Gouden ringen met Diamant

Is een gouden solitair ring toch niet de ring waar u naar zocht, maar wilt u wel een gouden ring met een diamant of een gouden ring met meerdere diamanten? Bekijk hier ons aanbod! Wij hebben gouden ringen met diamant in zowel 14 als 18 karaat met prachtige vormen en designs! Laat u verassen door onze prachtige collectie gouden ringen.

Solitair ringen

Bekijk onze ruime collectie gouden ringen op onze website. ANRO Juweliers heeft een breed assortiment aan gouden ringen. Wij hebben gouden ringen in zowel 14 karaat als 18 karaat. Naast geel gouden ringen, bieden wij ook witgouden ringen, bicolor ringen en tricolor ringen.