• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
455 reviews
Home / gouden oorbellen / 18 karaat gouden oorbellen
Toon filters

Gouden oorbellen 18 karaat

Op zoek naar een gouden oorbellen 18 karaat? Wij hebben de gouden oorbellen waar u naar zoekt.
Klassieke, moderne  of vintage oorbellen waarmee je een statement maakt. Bekijk onze collectie en oordeel zelf!
De variatie in ons aanbod zorgt ervoor dat we voor elke smaak & gelegenheid een goed aanbod hebben.


  1 / 3  Bezig met laden...
   1  2 3  

18k gouden oorbellen

18 karaat goud bestaat voor 75% uit goud. In Nederland geldt een strenge regel over wat wel of niet goud genoemd mag worden. Een set oorbellen mag alleen goud genoemd worden, als deze uit minimaal 14 karaat goud bestaat. De meest gangbare goudgehaltes in Nederland zijn dan ook 14 en 18 karaat goud.

18 karaat goud oorbellen - keurmerk

Onze gouden sieraden zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk. De meest gebruikte markeringen voor 18 karaat goud zijn: 750, 18K, 18kt of een tulp. Wij hebben verschillende type gouden oorbellen gemaakt van 18 karaat goud. Wij hebben namelijk gouden creolen, gouden oorringen, gouden oorstekers, gouden oorknopjes, fantasie oorbellen, gouden oorhangers en meer! 

Het verschil met 14 karaat gouden oorbellen

Het verschil tussen 18 karaat gouden oorbellen en 14 karaat gouden oorbellen zit in de hoeveelheid goud die in het sieraad is verwerkt.

18 karaat gouden oorbellen duurder dan 14 karaat gouden oorbellen?

Ja, over het algemeen zijn 18 karaat gouden oorbellen duurder dan 14 karaat gouden oorbellen. Dit komt omdat 18 karaat goud een hoger goudgehalte heeft dan 14 karaat goud. 18 karaat goud bevat 18 delen goud en 6 delen andere metalen, wat betekent dat het 75% pure goud bevat. 14 karaat goud bevat 14 delen goud en 10 delen andere metalen, wat betekent dat het 58,5% pure goud bevat. Als gevolg hiervan is 18 karaat goud duurder omdat het een hoger percentage aan pure goud bevat. Het is belangrijk om te onthouden dat er andere factoren zijn die de prijs van gouden oorbellen kunnen beïnvloeden, zoals het design, de afwerking en de grootte van het sieraad.

Kenmerken 18K oorbellen

Over het algemeen zullen 18 karaat gouden oorbellen er niet anders uitzien dan 14 karaat gouden oorbellen, omdat het verschil tussen de twee zit in de hoeveelheid goud die in het sieraad is verwerkt. 18 karaat goud bevat 18 delen goud en 6 delen andere metalen, wat betekent dat het 75% pure goud bevat. 14 karaat goud bevat 14 delen goud en 10 delen andere metalen, wat betekent dat het 58,5% pure goud bevat. Dit betekent dat 18 karaat goud een hoger goudgehalte heeft, maar dat zal niet altijd zichtbaar zijn aan het uiterlijk van het sieraad. Het is wel belangrijk om te onthouden dat 18 karaat goud zachter en kwetsbaarder is dan 14 karaat goud, dus als je op zoek bent naar duurzamere oorbellen, kan 14 karaat goud een goede keuze zijn.

Kleur 18 karaat gouden oorbellen

18 karaat gouden oorbellen komen in verschillende kleuren voor, afhankelijk van de andere metalen die worden gebruikt om het goud te verharden en te geven. De meest voorkomende kleuren voor 18 karaat gouden oorbellen zijn:

  1. Geelgoud oorbellen: Dit is de meest voorkomende kleur voor 18 karaat gouden oorbellen. Geelgoud is gemaakt door goud te mengen met zink, koper of andere metalen die geelkleurig zijn.
  2. Witgouden oorbellen: Witgouden oorbellen worden gemaakt door goud te mengen met nikkel, palladium of andere metalen die witkleurig zijn.
  3. Roségouden oorbellen: Roségouden oorbellen worden gemaakt door goud te mengen met koper of andere metalen die roze of roodkleurig zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kleur van gouden oorbellen ook kan variëren afhankelijk van de afwerking en eventuele behandelingen die ze hebben ondergaan. Bovendien kunnen sommige oorbellen verguld zijn met een dunne laag 18 karaat goud, wat kan leiden tot een andere kleur dan wat je zou verwachten van echt 18 karaat goud