• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
455 reviews
Home / gouden ringen / zegelring
Toon filters

Zegelring - collectie

Een gouden Zegelring is er in diverse soorten en maten voor heren, maar ook voor dames. Geel- of witgouden exemplaren met famillie wapen "gebtijteld" in een mooie steen of statige ring met edelsteen, u zegt het maar. U kiest welke Signet ring (andere naam) u het mooiste vindt, en bestelt deze eenvoudig in onze webshop.   1 / 4  Bezig met laden...
   1  2 3 4  

Heren Zegelringen in Goud

In de wereld van gouden sieraden blijven de zegelringen een tijdloos icoon, vooral wanneer het wordt vervaardigd in het onmiskenbare glanzende goud. De heren zegelring in goud is niet enkel een sieraad; het is een symbool van erfgoed, elegantie en persoonlijke identiteit.

Ja, zowel dames als heren kunnen een gouden zegelring dragen. Historisch gezien werden zegelringen voornamelijk door mannen gedragen als een symbool van macht, status en identiteit. Tegenwoordig dragen zowel mannen als vrouwen zegelringen als sieraden en vaak worden ze gepersonaliseerd met een monogram, initialen of een familiewapen. Het dragen van een gouden zegelring kan ook een persoonlijke betekenis hebben, zoals het symboliseren van familiebanden of als een erfstuk dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Zegelringen heren

Een Zegelring is een ring die aan de rugzijde voorzien is van een gravure. Een gravure is een afdruk van een afbeelding of een tekst in een edelmetaal of steen. Het dragen van een zegelring is een lang bestaande traditie in Europa en een aantal culturen. De zegelring wordt dus al eeuwen gedragen. Rond de 13e eeuw werd het gebruikelijk om een ring te voorzien van een steen met een familiewapen gravure. In Nederland worden zegelringen met familiewapens nog gedragen door families van adel of van het patriciaat. Deze gouden ringen waren onder andere bedoeld om documenten en brieven te verzegelen. Dit werd gedaan door de zegelring in een stuk gekleurde lak te zetten.

Signetring voor mannen en vrouwen

Een Zegelring of ook wel een Signetring genoemd is niet alleen een mooi sieraad, maar heeft ook veel betekenis en emotie. Het is een traditie die je kunt doorgeven aan je kinderen.
Tegenwoordig is de zegelring een populair modeaccessoire en zijn deze zegelringen ook in moderne uitvoeringen beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen. Onze collectie bevat verschillende soorten zegelringen. De meeste zegelringen worden uitgevoerd in 14 karaat goud. Dit goud is sterk en stoer en gaat meestal langer dan een leven mee.

Over het algemeen zijn er geen specifieke verschillen tussen zegelringen voor dames en heren. Beide kunnen worden gemaakt van dezelfde materialen zoals goud, zilver, platina, enzovoort. Zegelringen kunnen worden versierd met edelstenen of diamanten, en kunnen ook worden gegraveerd met persoonlijke symbolen, monogrammen of initialen.

Echter, sommige mensen kunnen de voorkeur geven aan bepaalde ontwerpen die traditioneel geassocieerd worden met geslacht. Bijvoorbeeld, sommige zegelringen hebben vaak een grotere en meer opvallende ontwerp, terwijl zegelringen voor vrouwen soms wat subtieler en fijner zijn.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het dragen van sieraden vooral een persoonlijke keuze is en dat er geen harde en snelle regels zijn over welke zegelring geschikt is voor een bepaald geslacht.

Zegelring dames

Deze unieke ring is perfect om uw unieke stijl te laten zien. Met zijn strakke en stijlvolle design is de Zegelring perfect voor elke gelegenheid. Dus waarom zou u deze ring niet aan uw garderobe toevoegen en u overal bij de modieuze vrouwen voegen?
Bij ANRO Juweliers bieden we een brede selectie zegelringen voor dames. Deze ringen kunnen op verschillende manieren gedragen worden, niet alleen aan de ringvinger, maar bijvoorbeeld ook aan de pink. Zegelringen voor vrouwen zijn niet langer een onderdeel van de modescene - ze zijn essentieel!

Zegelringen voor dames zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Zo kan er bijvoorbeeld verschil worden gemaakt in de vorm van de ring. Er zijn ronde, ovale of vierkante zegelvormen mogelijk en daarnaast kunt u kiezen tussen een subtiele of indrukwekkende zegelgrootte. De oppervlakte van de zegel heeft een glanzend uiterlijk maar kan natuurlijk ook worden gezet met een schitterende diamant.

Oorsprong van Zegel- ringen

Een zegelring is een ring met een afdruk die kan worden gebruikt om te zegelen, oftewel om te bevestigen dat een document of een ander voorwerp authentiek is of om het te beschermen tegen vervalsing. Zegelringen werden vroeger vaak gebruikt door overheden, ambassades, notarissen en andere autoriteiten om documenten of brieven te verzegelen.

De afdruk op de zegelring wordt gemaakt door het indrukken van het zegel in zachte was of een ander zegelbaar materiaal. Het zegel kan een wapen, een initialen of een ander herkenbaar teken bevatten. Sommige zegelringen hebben ook een bijbehorend stempel, dat kan worden gebruikt om het zegel af te drukken zonder de ring te gebruiken.

Tegenwoordig worden zegelringen niet zo vaak meer gebruikt als vroeger, omdat er andere manieren zijn om documenten te verzegelen of te bevestigen. Toch worden ze nog steeds gebruikt als symbolen van autoriteit of als sieraden.

Diverse types zegelringen

Er zijn verschillende soorten zegelringen die gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden. Hieronder staan enkele voorbeelden:

 • Officiële zegelringen: Deze zegelringen worden gebruikt door overheden, ambassades, notarissen en andere autoriteiten om documenten of brieven te verzegelen. De afdruk op de zegelring kan het wapen of de initialen van de organisatie bevatten.
 • Persoonlijke zegelringen: Deze zegelringen worden gebruikt als sieraden en kunnen een initialen, een familiewapen of een ander herkenbaar teken bevatten.
 • Zegelringen met een stempel: Deze zegelringen hebben een bijbehorend stempel dat kan worden gebruikt om het zegel af te drukken zonder de ring te gebruiken. Dit is handig als je het zegel op meerdere documenten of voorwerpen wilt afdrukken.
 • Stempelringen: Dit zijn ringen met een afdruk die specifiek bedoeld zijn om te worden gebruikt met een stempel. Ze zijn vaak gemaakt van hard materiaal, zoals staal, en hebben een vlakke, rechthoekige afdruk.
 • Zegelringen voor smeden: Dit zijn ringen met een afdruk die specifiek bedoeld zijn voor het smeden van metaal. Ze worden gebruikt om de warmte van de smeltoven te weerstaan en om een afdruk te maken in het gesmolten metaal.
 • Zegelringen voor zeepstempels: Dit zijn ringen met een afdruk die specifiek bedoeld zijn voor het maken van stempels in zeep. Ze worden vaak gebruikt door zeepmakers om hun producten te personaliseren.

Gravure in steen of in goud

De gravures worden meestal gezet in een steensoort waarin de gravure goed tot uidtrukking komt. Ook worden de gravures rechtstreeks in goud gemaakt. Veelgebruikte steensoorten zijn:

PreLoved of nieuwe ring

In onze webshop hebben we een flinke collectie Preloved zegelringen opgenomen. In vrijwel elke PreLoved ring kunnen wij een monogram, innitialen, logo of famillie wapen opnemen.
Naast de Preloved exemplaren maken wij ook custommade zegelringen, u kiest zelf het type ring, de steen en draagt een foto of ontwerp aan. Wij maken de ring dan voor u op maat. 

Fantastisch kado voor de 21e verjaardag

De meest verkochte klassieke zegelring s die met Onyx. Een goede tweede is die met blauwe Lagensteen (zeer geschikt voor een mooie gravure). Kort daarop gevolgd door de ringen met vlak -al dan niet- spiegelend- zegelbed. Heren dragen de Zegelring doorgaans op de ringvinger en dames op de pink als Pinkring. We hebben ringen voor zowel dames als heren.
Verjaardagstip! Veel zegelringen verkopen we als kado voor de 21e verjaardag voor de zoon of dochter. Wij kunnen deze leveren al dan niet met een gravure of inscriptie.

Statement ring

Het verschil met de klassieke Zegelring is dat een Statement ring uitbundiger is. Dit kan een combinatie zijn van een bewerkte scheen (dat deel dat rondom de vinger zit), bewerkte schouders en het gebruik van allerlei gezette Edelstenen zoals die met Carneool, Citrien of Robijn.

Monogram of Familiewapen op uw gouden Zegel ring 

Bij ANRO Juweliers is het ook mogelijk om een ring te laten maken of te laten bewerken, wij customizen uw ring indien gewenst. Geef de zegelring een persoonlijk tintje met een handgegraveerd opschrift. Uw initialen kunnen subtiel worden verweven in een stijlvol ontwerp. Neem contact met ons voor de mogelijkheden van een handgesneden gravure of exacte weergave middels een laser gestuurde gravure voor uw ring.

Zegelring Laten Maken

Voor diegenen die op zoek zijn naar iets unieks, bieden wij ook een service aan om uw zegelring te maken. Hiermee kunt u een volledig gepersonaliseerd stuk verkrijgen dat uw verhaal vertelt of een bepaald erfstuk eert.

Graveer mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om een gouden zegelring te graveren, afhankelijk van de gewenste afwerking en het effect dat je wilt bereiken.

Een van de meest voorkomende methoden is graveren met een graveermachine. Hierbij wordt een draaischijf met een scherp gereedschap gebruikt om het oppervlak van de ring te bewerken. Dit kan worden gebruikt om tekst of afbeeldingen op de ring aan te brengen.

Een andere methode is handgraveren, waarbij een handgereedschap wordt gebruikt om het oppervlak van de ring te bewerken. Dit is een tijdrovende methode, maar kan wel een zeer nauwkeurig en professioneel resultaat opleveren.

Er zijn ook andere technieken die kunnen worden gebruikt, zoals lasergraveren, waarbij een laserstraal wordt gebruikt om het oppervlak van de ring te bewerken, of het aanbrengen van gravures met behulp van een chemisch proces.

Het is belangrijk om te overwegen welke methode het beste geschikt is voor jouw doeleinden, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en de gewenste afwerking. Wij kunnen je hierbij kunnen adviseren.

 • Graveren met een graveermachine
  • Voordelen
   • Dit is een snelle en efficiënte manier om een ring te graveren
   • Het kan een hoogwaardig resultaat opleveren, afhankelijk van de kwaliteit van de machine en het gebruikte gereedschap
  • Nadelen
   • Het kan moeilijk zijn om zeer fijne details of complexe ontwerpen te graveren met een machine
   • Het kan minder persoonlijk aanvoelen dan handgraveren.
 • Handgraveren
  • Voordelen
   • Dit kan een zeer nauwkeurig en professioneel resultaat opleveren
   • Het kan een persoonlijker en unieker effect hebben dan machinegraveren
  • Nadelen
   • Het is een tijdrovende en arbeidsintensieve methode
   • Het kan duurder zijn dan machinegraveren
 • Lasergraveren
  • Voordelen
   • Dit is een snelle en efficiënte manier om een ring te graveren
   • Het kan zeer fijne details of complexe ontwerpen graveren
   • Het kan een hoogwaardig resultaat opleveren
  • Nadelen
   • Het kan duurder zijn dan andere methoden
   • Sommige materialen, zoals bepaalde soorten goud, zijn moeilijker met een laser te graveren
 • Chemische graveren
  • Voordelen
   • Dit is een snelle en efficiënte manier om een ring te graveren
   • Het kan een hoogwaardig resultaat opleveren
  • Nadelen
   • Het kan giftige of schadelijke chemicaliën gebruiken
   • Het kan alleen worden gebruikt op bepaalde soorten materialen

Het is belangrijk om te overwegen welke methode het beste geschikt is voor jouw doeleinden, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en de gewenste afwerking.

Diepte van graveren

Er zijn verschillende manieren om een sieraad te graveren, en de diepte van de graveer kan afhankelijk zijn van het graveerproces dat wordt gebruikt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren om sieraden te graveren, en enkele informatie over de diepte van de graveer die kan worden bereikt met elk van deze methoden:

 1. Handgravure: Bij handgravure wordt een sieraad met de hand geëtst met behulp van een fijne naald of een ander scherp gereedschap. De diepte van de graveer kan variëren afhankelijk van de ervaring van de graveur en de hoeveelheid druk die wordt toegepast, maar in het algemeen is de graveer niet erg diep.
 2. Elektrogravure: Bij elektrogravure wordt een sieraad geëtst met behulp van elektrische stroom. De diepte van de graveer kan worden aangepast door de stroomsterkte en -duur aan te passen. Elektrogravure kan worden gebruikt om relatief diepe graveers te maken.
 3. Lasergraveren: Bij lasergraveren wordt een sieraad geëtst met behulp van een laserstraal. De diepte van de graveer kan worden aangepast door de laserinstellingen aan te passen. Lasergraveren kan worden gebruikt om zeer precieze en diepe gravures te maken.
 4. Chemische graveer: Bij chemische graveer wordt een sieraad geëtst met behulp van chemische middelen. De diepte van de graveer hangt af van de chemische formule die wordt gebruikt en de hoeveelheid tijd die het sieraad in contact is met de chemische oplossing. Chemische graveer kan worden gebruikt om relatief diepe graveers te maken.

Goude Zegelring

Is een zegelring toch niet waar u naar zoekt? Een afgeleide is een . Dit zijn meer uitbundig ontworpen ringen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de diverse kleuren goud die al dan niet bewerkt zijn. Veelal ontbreekt niet een mooie edelsteen of meerdere verschillende edelstenen. Daarnaast zijn ringen met een zegelbed ook erg populair onder de mannen. Voor vrouwen hebben wij ook fantastische pinkringen in ons assortiment. Een gouden ring mag niet missen in uw collectie! Wij hebben een breed assortiment ringen in verschillende stijlen. Ringen in 14 karaat als 18 karaat voor dames en heren. Naast geel gouden exemplaren bieden wij ook wit-, bicolor en tricolor ringen.

De beste service - Zegelringen

Naast dat wij een mooie collectie aan gouden ringen bieden, bieden wij ook de beste service! Bent u helemaal weg van een ring of meerdere ringen op onze website? Bestellen is eenvoudig en kosteloos. Wij versturen alle pakketjes met PostNL. Bestelt u uw ring voor 17:00? In de meeste gevallen ontvangt u uw pakketje de volgende dag al, zodat u meteen uw ring de dag erna kunt dragen. Toch liever een aantal ringen bezichtigen in de winkel? Dat is natuurlijk ook mogelijk door een afspraak te maken. Wij bieden ook de service aan om uw sieraad in termijnen te betalen. Na de laatste betaling doen wij uw sieraad op de post. Wij hebben van elke ring slechts één exemplaar beschikbaar, op deze manier loopt u uw favoriete ring niet mis!

Goudgehalte Zegelring

Een zegelring kan gemaakt zijn met een goudgehalte van bijvoorbeeld 14 karaat, 18 karaat of 24 karaat. Het goudgehalte van een ring kan ook worden uitgedrukt als een percentage van het totale gewicht van de ring. Zo kan een ring van 14 karaat bijvoorbeeld 14/24 goud bevatten, wat neerkomt op 58,3%.

Het gewicht van een zegelring in karaat goud hangt dus af van het gewicht van de ring en het goudgehalte. Als je bijvoorbeeld een ring van 14 karaat goud hebt met een gewicht van 10 gram, is het gewicht van het goud in de ring ongeveer 5,83 gram (10 gram x 58,3%). Als je wilt weten hoeveel karaat goud een zegelring heeft, kan je het gewicht van de ring en het goudgehalte gebruiken om het aantal karaat te berekenen.

 • 14 karaat zegelring
 • 18 karaat zegelring

Zegelring Heren Goud

Zegelringen voor heren in goud zijn bijzonder gewild. Ze kunnen zowel traditioneel als modern zijn, afhankelijk van het design en de gravure. Deze ringen zijn meer dan alleen modeaccessoires; ze kunnen een familiewapen, initialen of een ander betekenisvol symbool dragen dat diep persoonlijk is voor de drager.

Heren Zegelringen Goud Collectie

Onze collectie van heren zegelringen in goud biedt een breed scala aan stijlen. Of u nu de voorkeur geeft aan een minimalistisch ontwerp of een gedetailleerd familiewapen, er is iets voor elke smaak.

Signet Ring: Een Wereldwijde Traditie

De term "signet ring" is de Engelse benaming voor zegelring. Deze ringen hebben een rijke geschiedenis en zijn in vele culturen over de hele wereld te vinden. Of het nu de traditionele Engelse signet ring is of de Europese zegelring heren goud, de essentie blijft gelijk – een teken van identiteit en erfgoed.

Zegelring Man: Meer dan Mode

Elke zegelring is een weerspiegeling van zijn persoonlijkheid en geschiedenis. Het is meer dan een mode-uiting; het is een stuk dat generaties lang gekoesterd kan worden.