• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
455 reviews
Home / gouden ringen / lagensteen ringen
Toon filters

Lagensteen ring collectie

Een Lagensteen ring is één van de meest populaire gouden zegelringen, Lagenstenen zijn zegelstenen die bestaande uit meerdere lagen steen waardoor de inscriptie die kan worden aangebracht heel er mooi uitkomt. De blauwe Lagensteen is erg gelieft in Nederland.


De lagensteen heeft een donkere, diepblauwe kleur aan de onderkant van de steen, die naar boven toe steeds lichter wordt. Soms bevat de steen ook goudkleurige spikkels of aderachtige strepen van witte of grijze klei. De lagensteen is een zachte steen en kan daarom niet gebruikt worden in sieraden die blootgesteld worden aan veel slijtage, zoals ringen die regelmatig gedragen worden.

Gouden ring met blauwe Lagensteen

Blauwe Lagensteen is een soort gesteente dat voornamelijk wordt gevonden in Turkije en in sommige delen van de VS. Het bestaat uit verschillende lagen kwarts en kalksteen, en wordt gekenmerkt door een heldere, opvallende blauwe kleur die het resultaat is van kobaltionen die in het steen zijn opgenomen.

Om blauwe Lagensteen te bewerken, wordt het steen eerst uit de mijn gehaald en vervolgens in platen of blokken gezaagd. Vervolgens wordt het geslepen en gepolijst tot een glanzende en glad oppervlakte, waardoor het prachtige kleuren en patronen onthult die in het steen zijn opgesloten.

In sommige gevallen kan blauwe Lagensteen ook worden bewerkt door middel van het toevoegen van een transparante laag aan de achterkant, waardoor het de uitstraling krijgt van een diepblauwe glazen plaat. Dit bewerkte steen wordt vaak gebruikt voor het maken van sieraden, zoals in Zegelringen.

Het bewerken van blauwe Lagensteen is een precisieproces en vereist vaardigheid en ervaring, maar het resultaat is een prachtig en uniek sieraad.

Zeer geschikt voor een mooie gravure

Deze steen is ook zeer geschikt voor een mooie gravure. Een zegelring is een ring die aan de rugzijde voorzien is van een gravure. Een gravure is een afdruk van een afbeelding of een tekst in een edelmetaal of steen. Het dragen van een zegelring is een lang bestaande traditie in Europa en een aantal culturen. De zegelring wordt dus al eeuwen gedragen. Een zegelring is dus een gouden sieraad met een oude historie! In onze collectie hebben wij zegelringen voor dames en heren. Heren dragen de zegelring doorgaans op de ringvinger en dames veelal als pinkring.

Monogram of familiewapen in uw gouden lagensteen ring

Bij ANRO Juweliers is het ook mogelijk om een zegelring te laten maken naar uw wensen of te laten bewerken. Bel (WhatsApp mag ook) +31 (0)6 22 372 290 ons voor de mogelijkheden van een handgesneden gravure of exacte weergave middels een laser gestuurde gravure voor uw gouden ring. En natuurlijk als een eigen zegelring wil laten maken.