• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
455 reviews
Home / gouden armbanden / bicolor armband
Toon filters
0
Onbeperkt

Bicolor armband

Een bicolor armband is een combinatie van twee kleuren goud. Het maakt niet uit welke twee kleuren goud moet worden gecombineerd om het bicolor te kunnen Deze armbanden zijn erg populair, dit omdat het sieraad veelzijdig is. U kunt een gouden armband makkelijk combineren met andere fraaie armbanden.


  1 / 8  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Hoe wordt bicolor goud samengesteld

In de natuur komt goud alleen als geelgoud voor. Door middel van legering ontstaat er witgoud. Door het pure goud te mengen met metalen als palladium, nikkel, zink en zilver ontstaat er een witte kleur. De samenstelling van witgoud ligt niet vast. Elke goudsmid doet het op zijn of haar eigen manier. Daarnaast moet puur goud gemengd (goud legering) worden met andere metalen, om het goud sterker te maken. 24 karaat puur goud is namelijk niet geschikt om sieraden van te maken, omdat het te zacht is. Voor mooie gouden sieraden zijn de meest gebruikte bicolor gouden legeringen 14 en 18 karaat. In Nederland is de meest populaire legering, 14 karaat goud.

De ideale lengte voor u

De ideale lengte van een gouden armband is voor iedereen verschillend. Lees hierover meer in de BLOG van ANRO juweliers, klik hier om meer te lezen over de ideale lengte van uw armband.

Bekijk ook onze:

Bicolor gouden ringen
Bicolor gouden kettingen
Bicolor gouden oorbellen
Bicolor gouden hangers

In Nederland geldt een streng wetgeving over wanneer een legering, goud genoemd mag worden. In Nederland mag een sieraad alleen goud genoemd worden als het gehalte minimaal 14 karaat is. Dit is in ieder land anders geregeld. In landen als Engeland en Duitsland zijn gouden sieraden van 8 en 9 karaat heel gebruikelijk en wordt het ook goud genoemd, terwijl dit niet Nederland niet mag.
 

Bekijk ook onze:

14 karaat armbanden
18 karaat armbanden
Tricolor armbanden
Witgouden armbanden
Rosé gouden armbanden
Gouden armbanden met Diamant