• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • NL
  • DE
Menu
Home / armbanden / bicolor
Toon filters

Bicolor gouden armbanden  1 / 6  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5 6  

BICOLOR GOUDEN ARMBANDEN

Bicolor goud is een combinatie van twee kleuren goud. Het maakt niet uit welke twee kleuren goud moet worden gecombineerd om het bicolor te kunnen noemen. De meest gebruikte kleur combinatie is witgoud en geelgoud. In de natuur komt goud alleen als geelgoud voor. Door middel van legering ontstaat er witgoud. Door het pure goud te mengen met metalen als palladium, nikkel, zink en zilver ontstaat er een witte kleur. De samenstelling van witgoud ligt niet vast. Elke goudsmid doet het op zijn of haar eigen manier. Daarnaast moet puur goud gemengd (goud legering) worden met andere metalen, om het goud sterker te maken. 24 karaat puur goud is namelijk niet geschikt om sieraden van te maken, omdat het te zacht is. Voor sieraden zijn de meest gebruikte bicolor gouden legeringen 14 en 18 karaat. In Nederland is de meest populaire legering, 14 karaat goud.

Bicolor gouden armbanden zijn erg populair, dit omdat het sieraad veelzijdig is. U kunt een gouden bicolor armband combineren met geelgouden armbanden en witgouden armbanden.
 

Bekijk ook onze:

Bicolor gouden ringen
Bicolor gouden kettingen
Bicolor gouden oorbellen
Bicolor gouden hangers

In Nederland geldt een streng wetgeving over wanneer een legering, goud genoemd mag worden. In Nederland mag een sieraad alleen goud genoemd worden als het gehalte minimaal 14 karaat is. Dit is in ieder land anders geregeld. In landen als Engeland en Duitsland zijn gouden sieraden van 8 en 9 karaat heel gebruikelijk en wordt het ook goud genoemd, terwijl dit niet Nederland niet mag.
 

Bekijk ook onze:

14 karaat gouden armbanden
18 karaat gouden armbanden
Tricolor gouden armbanden
Witgouden armbanden
Rosé gouden armbanden
Gouden armbanden met Diamant
Gouden armbanden met Zirkonia


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.