• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
455 reviews
Home / gouden oorbellen / bicolor oorbellen
Toon filters

Bicolor oorbellen collectie

Op zoek naar gouden bicolor oorbellen? Wij hebben waarschijnlijk het set waar u naar zoekt. Klassieke of stoere oorbellen waarmee je een statement maakt. Bekijk onze collectie en oordeel zelf!


  1 / 3  Bezig met laden...
   1  2 3  

Set bicolor gouden oorbellen

Zoals de naam doet vermoeden, is bicolor goud een combinatie van twee kleuren goud. De meest gebruikte kleur combinatie is witgoud en geelgoud. Witgoud komt niet voor in de natuur en wordt dus door mensen gemaakt. Dit wordt gedaan door puur goud te mengen met palladium en/of zilver, de benaming hiervoor is legering. Hierdoor wordt het goud ook sterker, aangezien puur goud niet geschikt is voor sieraden. In Nederland is de meest populaire bicolor legering 14 karaat goud.

Keurmerk bicolor goud

In Nederland staat in de wet geregeld, wat wel of niet goud genoemd mag worden. In Nederland mag een sieraad 'goud' genoemd worden, als het sieraad minimaal uit 14 karaat goud bestaat. Terwijl in landen als Duitsland en Engeland 8 en 9 karaat heel gebruikelijk is. In die landen worden deze goudgehaltes ook goud genoemd, terwijl dit in Nederland dus niet mag. 

Gouden bicolor oorbellen zijn erg populair onder de vrouwen, dit omdat het sieraad veelzijdig is. U kunt bicolor oorbellen mixen en matchen met andere gouden sieraden, zoals witgouden en geel gouden ringen. Bekijk onze collectie op onze website! Wij hebben gouden oorhangers, gouden oorknoppen, gouden creolen en meer in onze collectie.

Gek op bicolor sieraden? Neem ook een kijkje bij onze andere bicolor gouden sieraden: