• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / hangers / bicolor goud
Toon filters

Bicolor gouden hanger

Om misverstanden te voorkomen, wij verkopen de gouden kettingen separaat. Deze is niet bij de prijs inbegrepen.


 

BICOLOR HANGER

Een bicolor gouden hanger, is een gouden hanger die gemaakt is van twee kleuren goud. De meest gebruikte kleur combinatie bij sieraden is wit goud en geel goud. In de natuur komt goud alleen als geel goud voor. Door het pure goud te mengen met metalen als palladium, nikkel, zink en zilver ontstaat er een witte kleur. Dit wordt legering genoemd. De samenstelling van wit goud ligt niet vast. Elke goudsmid doet het op zijn of haar eigen manier. Daarnaast moet puur goud gemengd worden met andere metalen, om het goud sterker te maken. 24 karaat puur goud is namelijk niet geschikt om sieraden van te maken, omdat het te zacht is. Voor sieraden zijn de meest gebruikte bicolor gouden legeringen 14 en 18 karaat. 14 karaat is in Nederland de meest populaire legering.

Bicolor gouden hangers zijn erg populair, dit omdat het sieraad enorm veelzijdig is. U kunt een gouden bicolor hanger combineren met geel gouden kettingen, maar ook met wit gouden kettingen. Daarnaast is het ook makkelijk te combineren met andere gouden sieraden zoals gouden oorbellen, armbanden of ringen.
 

BEKIJK OOK ONZE:


In onze wet staat geregeld wat wel of niet goud genoemd mag worden. In Nederland mag namelijk een sieraad pas 'goud' genoemd worden, als het sieraad uit minimaal 14 karaat goud bestaat. Dit, terwijl in landen als Duitsland en Engeland goudgehaltes 8 en 9 karaat heel gebruikelijk is. In deze landen mag het wel 'goud' genoemd worden. 
 

BEKIJK OOK ONZE: