• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
450 reviews
Home / gouden oorbellen / granaat oorbellen
Toon filters

Granaat oorbellen collectie 

Granaat oorbellen? De naam van de edelsteen stamt af van het Latijnse woord granatus, dat ‘met korrels’ betekent. De Duitse filosoof Albertus Magnus noemde de edelsteen zo, omdat de rode, ronde, ruwe kristallen lijken op granaatappelpitjes. Granaat steen kan rood, bruin, oranje, groen en zwart van kleur zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans.
Bezig met laden...

Gouden Granaat oorbellen vormen een opvallende en veelzijdige keuze binnen de wereld van edelsteensieraden. Granaat, bekend om zijn rijke, dieprode tinten, biedt zowel esthetische aantrekkingskracht als een interessante geschiedenis.

Oorbellen met Granaat

Granaat is een groep van silicaten mineralen die in diverse kleuren voorkomen, hoewel de meest bekende granaat een diepe robijnrode kleur heeft. Deze edelsteen wordt al sinds de oudheid gebruikt en gewaardeerd, vaak geassocieerd met passie, kracht en duurzaamheid.

Kenmerken van Granaat

Granaat varieert in kleur van diep rood tot bruinrood, oranje, geel, groen en zelfs paars. De rode variëteit, bekend als almandien of pyroop, is het meest gebruikelijk voor sieraden. Granaat heeft een hardheid van 6.5 tot 7.5 op de Mohs-schaal, waardoor het geschikt is voor dagelijks gedragen sieraden, waaronder oorbellen.

Soorten Granaat Oorbellen

Granaat oorbellen zijn er in verschillende stijlen, zoals studs, hangende oorbellen, en oorknoppen. Deze edelsteen wordt vaak in een solitaire zetting gebruikt, maar kan ook gecombineerd worden met andere edelstenen en metalen voor een complexer en opvallender ontwerp.

Zorg en Onderhoud van Granaat Oorbellen

Granaat is relatief duurzaam, maar vereist toch zorgvuldige behandeling om beschadiging te voorkomen. Het moet worden gereinigd met een zachte doek en milde zeepoplossing en moet worden bewaard op een plek waar het niet kan krassen op andere sieraden.

Symboliek en Geboortesteen

Granaat wordt vaak geassocieerd met bescherming en wordt beschouwd als de geboortesteen van januari. Het wordt ook gezien als een symbool van liefde en vriendschap, waardoor het een populaire keuze is voor geschenken.

Aanschaf en Selectie van Granaat Oorbellen

Bij het kiezen van deze edelsteen oorbellen is het belangrijk om te letten op de kleur en helderheid van de edelsteen. Een diepe, levendige kleur met minimale insluitingen duidt op een hoge kwaliteit. De keuze van het metaal voor de zetting, zoals goud of zilver, kan ook de kleur van de granaat versterken.

Combineren van Granaat Oorbellen met Andere Sieraden

Granaat oorbellen kunnen prachtig worden gecombineerd met andere gouden sieraden. De rijke, dieprode kleur staat bijzonder mooi bij zowel goud als zilver en kan een stijlvolle aanvulling zijn op zowel formele als casual outfits.

Duurzaamheid en Herkomst

Het is belangrijk om rekening te houden met de herkomst en duurzaamheid van granaat. Kiezen voor ethisch gewonnen granaat ondersteunt verantwoorde mijnbouwpraktijken.

Granaat oorbellen bieden een combinatie van visuele aantrekkingskracht en symbolische waarde, wat ze een uitstekende keuze maakt voor zowel dagelijks gebruik als voor speciale gelegenheden. Hun rijke kleur en geschiedenis maken ze tot een betekenisvol en stijlvol sieraad.