• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
455 reviews
Home / gouden armbanden / rosegoud armband
Toon filters

Rose gouden armbanden

Rose gouden armbanden? Goud in de kleur Rosé wordt niet in onze bodem gevonden, maar is altijd door de mens samengesteld. De exacte samenstelling van deze kleur goud ligt niet vast. Elke sieraden ontwerper doet dit met zijn eigen signatuur.  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Armband rose goud - samenstelling en lengte

Ontstaan van Rosé Goud: Rosé goud wordt kunstmatig vervaardigd en komt niet in zijn natuurlijke staat voor. Zuiver goud met een karaat van 24 is van nature geel en buigzaam. Om het goud duurzamer te maken en geschikt te maken voor gebruik in sieraden, wordt het gemengd met andere metalen, wat resulteert in 14 en 18 karaat gouden legeringen. Deze samensmelting van metalen staat bekend als een legering. Om het goud de kenmerkende roze tint te geven, wordt een hogere hoeveelheid koper toegevoegd dan bijvoorbeeld zilver of palladium.

Rosé gouden armband

Goud is een natuurlijk edelmetaal. Het is een edelmetaal, omdat het niet oxideert. Goud wordt ontgonnen uit de diepere lagen in de aardkost. Goud is er in verschillende kleuren, namelijk geel wit en rosé. 24 karaat puur goud heeft een gele kleur, maar puur goud is te zacht om te verwerken als sieraad. Om het goud wel bruikbaar te maken als sieraad, wordt het goud gemengd met andere metalen, zoals palladium, zilver en koper. Dit wordt legering van goud genoemd. Om het goud een een rode tint te geven, wordt er meer koper dan palladium of zilver toegevoegd aan het goud. Rosé goud komt dus niet in de natuur voor, maar wordt door de mens gemaakt. 

Kwaliteitsverschil 14 en 18 karaat armband rosegoud

Er is een kwaliteitsverschil tussen een 14 en 18 karaat rose gouden armband, en dit verschil heeft te maken met de samenstelling van het goud in de legering.

Het karaat van goud verwijst naar het gehalte aan puur goud in een legering. Hier is een uitleg van het verschil tussen 14 en 18 karaat rose gouden armbanden:

  • 14 karaat rose gouden armband: Een 14 karaat rose gouden armband bestaat uit 58,5% puur goud en 41,5% andere metalen, zoals koper en soms zilver. Door het lagere gehalte aan puur goud is 14 karaat rose goud harder en meer bestand tegen slijtage dan een armband van 18 karaat rose goud. Het kan ook wat minder gevoelig zijn voor deuken en krassen.
  • 18 karaat rose gouden armband: Een 18 karaat rose gouden armband heeft een hoger gehalte aan puur goud, namelijk 75%, en 25% andere metalen, zoals koper en soms zilver. Vanwege het hogere gehalte aan puur goud is 18 karaat rose goud zachter en buigzamer dan 14 karaat rose goud. Dit betekent dat een armband van 18 karaat rose goud iets minder bestand kan zijn tegen slijtage, maar het heeft ook een iets intensere kleur vanwege het hogere goudgehalte.

Het kwaliteitsverschil tussen 14 en 18 karaat rose gouden armbanden hangt af van je persoonlijke voorkeur en de gewenste eigenschappen van de armband. Als duurzaamheid en slijtvastheid belangrijk zijn, kan een armband van 14 karaat rose goud een betere keuze zijn. Als je echter op zoek bent naar een zachtere en meer buigzame armband met een diepere kleur, kan een armband van 18 karaat rose goud de voorkeur hebben. Beide zijn van hoge kwaliteit, maar het is belangrijk om te overwegen welke eigenschappen het beste passen bij je levensstijl en voorkeuren.

Rose goud armbandje

Rosé gouden sieraden zijn mooie tijdloze sieraden. Deze zijn tijdloos en goed te combineren met geel gouden en wit gouden armbanden. Ontdek onze collectie op onze website! Bent u van plan om zo'n armband cadeau te geven aan een dierbare? Maak het nog persoonlijker door een gravure in het sieraad te zetten (niet mogelijk bij alle armbanden)! Neem contact met ons op als u hier gebruik van wil maken, zodat wij kunnen kijken naar de mogelijkheden. 

Mixen en matchen

Neem bijvoorbeeld een slavenarmband rose goud, deze kan goed worden gecombineerd met andere kleuren goud of metalen, waardoor het gemakkelijk is om te mixen en matchen met andere sieraden en accessoires.

Armband rose goud

Gek op rosé gouden sieraden? Neem dan ook een kijkje bij onze rosé gouden ringen, rose gouden kettingen, rose gouden oorbellen.

Denk ook aan onze: