• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / gouden ringen / rose gouden ring
Toon filters

Rose gouden ring collectie

Op zoek naar een unieke en chique ring, bekijk onze coleectie met daarin de rose gouden ring? Zoek niet verder. Tijdloos en elegant, ze zijn de perfecte aanvulling op elke outfit. En ze zien er geweldig uit met andere kleuren goud, zoals geel- en witgoud


 


Bezig met laden...

Rose goud ring

Ontstaan van Rosé Goud: Rosé goud wordt kunstmatig vervaardigd en komt niet in zijn natuurlijke staat voor. Zuiver goud met een karaat van 24 is van nature geel en buigzaam. Om het goud duurzamer te maken en geschikt te maken voor gebruik in sieraden, wordt het gemengd met andere metalen, wat resulteert in 14 en 18 karaat gouden legeringen. Deze samensmelting van metalen staat bekend als een legering. Om het goud de kenmerkende roze tint te geven, wordt een hogere hoeveelheid koper toegevoegd dan bijvoorbeeld zilver of palladium.

Hoe wordt een rosegouden ring gemaakt

Het proces van het maken van een rosegoud ring omvat verschillende stappen, hier is een algemeen overzicht van het proces:

  1. Ontwerp: Het begint allemaal met het ontwerp van de ring. Een sieradenontwerper maakt het concept voor de ring, inclusief de vorm, de stijl en eventuele edelstenen of andere decoratieve elementen die worden gebruikt.
  2. Selectie van materialen: Voor het maken van een rose gouden ring zijn de belangrijkste materialen nodig - goud en koper. Soms kan ook een klein percentage zilver worden toegevoegd. Deze materialen moeten van hoge kwaliteit zijn, zodat het eindproduct duurzaam en mooi is.
  3. Legeren: Zoals eerder vermeld, wordt de legering van goud en koper gemaakt in de juiste verhouding om rose goud te krijgen. Het goud en koper worden zorgvuldig gewogen en gemengd om een homogeen mengsel te verkrijgen.
  4. Smelten: Het legeringsmateriaal wordt gesmolten in een oven met behulp van hoge temperaturen om het in vloeibare vorm te brengen.
  5. Gieten of smeden: Nadat het materiaal is gesmolten, kan het op twee manieren worden gevormd: door het in een mal te gieten of door het te smeden met behulp van een hamer of een pers. Beide methoden worden veel gebruikt in de sieradenindustrie, afhankelijk van het ontwerp en de complexiteit van de ring.
  6. Vormgeven: Het gegoten of gesmede stuk is vaak nog ruw en moet in de gewenste vorm worden gebracht. Sieradenmakers gebruiken gereedschap zoals vijlen, zagen en schuurpapier om het materiaal te bewerken en de gewenste vorm te geven.
  7. Soldeerwerk: Als de ring extra elementen heeft, zoals versieringen of edelstenen, moeten deze aan de ring worden bevestigd. Dit gebeurt meestal door middel van solderen, waarbij een ander metaal met een lager smeltpunt wordt gebruikt om de onderdelen stevig aan elkaar te hechten.
  8. Afwerking: Na alle bovenstaande stappen is de basisstructuur van de ring voltooid. De ring wordt vervolgens gepolijst om een glanzende afwerking te krijgen. Afhankelijk van het ontwerp kan het ook worden geborsteld of gematteerd voor een ander uiterlijk.
  9. Edelstenen en decoratie: Als de ring edelstenen bevat, worden deze nu ingezet. Zorgvuldig wordt elke edelsteen geplaatst en veilig gezet in de ring.
  10. Kwaliteitscontrole: Ten slotte wordt de ring onderworpen aan een grondige kwaliteitscontrole om ervoor te zorgen dat deze aan de normen en specificaties voldoet.

Het maken van een rose gouden ring is een ambachtelijk proces dat veel zorg, precisie en vakmanschap vereist om een prachtig eindproduct te creëren.

Kwaliteitsverschil tussen bijvoorbeeld een 14 en 18 karaat gouden rosering?

Ja, er is een kwaliteitsverschil tussen 14 en 18 karaat roségouden ringen, maar het verschil heeft meer te maken met de samenstelling en eigenschappen van het goud dan met de kwaliteit als zodanig.

Het belangrijkste verschil tussen 14 en 18 karaat roségoud ligt in het gehalte aan puur goud in de legering:

  • 14 karaat roségoud: Een 14 karaat ring rosegoud bestaat uit 58,5% puur goud en 41,5% andere metalen, waaronder koper (verantwoordelijk voor de roze kleur) en soms zilver. Omdat het een lagere concentratie puur goud bevat, is 14 karaat roségoud harder en meer bestand tegen slijtage dan een 18 karaat roségouden ring. Het heeft echter ook een iets minder intense roze tint dan 18 karaat roségoud.
  • 18 karaat roségoud: Een 18 karaat roségouden ring heeft een hoger gehalte aan puur goud, namelijk 75%, en 25% andere metalen, waaronder koper en soms zilver. Vanwege het hogere gehalte aan puur goud is 18 karaat roségoud zachter en buigzamer dan 14 karaat roségoud. Dit betekent dat 18 karaat roségouden ringen iets gevoeliger kunnen zijn voor krassen en deuken.

In termen van kwaliteit zijn beide soorten gouden ringen van hoge kwaliteit, maar de keuze tussen 14 en 18 karaat hangt af van persoonlijke voorkeuren en de gewenste eigenschappen van de ring. Als duurzaamheid en krasbestendigheid belangrijk zijn, kan 14 karaat roségoud een betere keuze zijn, terwijl 18 karaat roségoud de voorkeur heeft als iemand op zoek is naar een zachtere, meer buigzame ring met een iets intensere roze kleur.

Rose goude ring - Rosé goude ring

Naast rosegouden ringen, hebben wij ook rosé gouden armbandenrosé gouden kettingen em rose gouden oorbellen in onze collectie. Bekijk ze op in webshop!