• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • NL
  • DE
Menu
Home / ringen / rosé goud
Toon filters

Rose gouden ringen

Op zoek naar een unieke en chique ring, bekijk onze rose gouden ringen? Zoek niet verder dan onze rose gouden ring. Tijdloos en elegant, ze zijn de perfecte aanvulling op elke outfit. En ze zien er geweldig uit met andere kleuren goud, zoals geelgouden en witgouden ringen.


 


Bezig met laden...

Rose goud ringen

Hoe ontstaat rosé goud? Rosé goud wordt door de mens gemaakt en is dus niet te vinden in de natuur. 24 karaat puur goud is van nature geel en zacht. Om het harder te maken, zodat het bruikbaar is als sieraad, wordt het goud gemengd met andere metalen. Zo ontstaan 14 en 18 karaat gouden ringen. Dit wordt legering genoemd. Om het goud een roze gloed te geven, wordt er meer koper toegevoegd, dan bijvoorbeeld zilver of palladium. 

Rose goud ring 14 en 18 karaat

Een leuk weetje! De eerst keer dat rosé goud zou zijn gebruikt, was in de bekende Fabergé-eieren. De Rus Peter Carl Fabergé gebruikte tussen 1885 en 1917 goud gemengd met koper in zijn eieren. Er zouden er 69 gecreëerd zijn waarvan er nog 57 bestaan. De meeste van de Fabergé-eieren zijn keizerlijke eieren, gemaakt in opdracht van de Russische tsaren om te dienen als paasgeschenk. 

rose goud ringen
rose goude ring
rose gouden ringen


Naast rosé gouden ringen, hebben wij ook rosé gouden armbanden in onze collectie. Bekijk ze op onze website!


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.