• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / ringen / rose goud
Toon filters

Rosegouden ring - collectie

Op zoek naar een unieke en chique ring, bekijk onze coleectie met daarin de rosegouden ring? Zoek niet verder. Tijdloos en elegant, ze zijn de perfecte aanvulling op elke outfit. En ze zien er geweldig uit met andere kleuren goud, zoals geelgouden ringen en witgouden ringen.


 


Bezig met laden...

Rose goud ring

Hoe ontstaat rosé goud? Rosé goud wordt door de mens gemaakt en is dus niet te vinden in de natuur. 24 karaat puur goud is van nature geel en zacht. Om het harder te maken, zodat het bruikbaar is als sieraad, wordt het goud gemengd met andere metalen. Zo ontstaan 14 en 18 karaat gouden ringen. Dit wordt legering genoemd. Om het goud een roze gloed te geven, wordt er meer koper toegevoegd, dan bijvoorbeeld zilver of palladium. 

Rose gouden ringen van 14 en 18 karaat

Ring rosegoud. Een leuk weetje! De eerst keer dat rosé goud zou zijn gebruikt, was in de bekende Fabergé-eieren. De Rus Peter Carl Fabergé gebruikte tussen 1885 en 1917 goud gemengd met koper in zijn eieren. Er zouden er 69 gecreëerd zijn waarvan er nog 57 bestaan. De meeste van de Fabergé-eieren zijn keizerlijke eieren, gemaakt in opdracht van de Russische tsaren om te dienen als paasgeschenk. 

Rose goude ring - Rosé goude ring

Naast rosé ringen, hebben wij ook rosé gouden armbanden in onze collectie. Bekijk ze op onze website!