• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • NL
  • DE
Menu
Home / ringen / rosé goud
Toon filters

Rosé gouden ring, onze collectie

Voor een unieke gouden ring bent u bij ons aan het juiste adres. Een Rosé gouden ring is vrouwelijk, tijdloos en chic. Daarnaast is het goed te combineren met andere kleuren goud, zoals geel gouden ringen en wit gouden ringen.


 


Bezig met laden...

Rosé gouden ring 

Hoe ontstaat rosé goud? Rosé goud wordt door de mens gemaakt en is dus niet te vinden in de natuur. 24 karaat puur goud is van nature geel en zacht. Om het harder te maken, zodat het bruikbaar is als sieraad, wordt het goud gemengd met andere metalen. Zo ontstaan 14 en 18 karaat gouden ringen. Dit wordt legering genoemd. Om het goud een roze gloed te geven, wordt er meer koper toegevoegd, dan bijvoorbeeld zilver of palladium. 

14 en 18 karaat goud

Wij hebben 14 karaat en 18 karaat rosé gouden ringen in onze collectie

Een leuk weetje! De eerst keer dat rosé goud zou zijn gebruikt, was in de bekende Fabergé-eieren. De Rus Peter Carl Fabergé gebruikte tussen 1885 en 1917 goud gemengd met koper in zijn eieren. Er zouden er 69 gecreëerd zijn waarvan er nog 57 bestaan. De meeste van de Fabergé-eieren zijn keizerlijke eieren, gemaakt in opdracht van de Russische tsaren om te dienen als paasgeschenk. 

Naast rosé gouden ringen, hebben wij ook rosé gouden armbanden in onze collectie. Bekijk ze op onze website!
 


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.