• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
452 reviews
Home / gouden kettingen / rosegouden ketting
Toon filters

Rosegouden ketting

Een rosegouden ketting is een elegante en verfijnde sieradenstuk dat gemaakt is van een legering van goud en koper, wat resulteert in een warme roze tint. De ketting bestaat uit schakels of een dunne metalen draad die in elkaar zijn gevlochten, en het wordt rond de nek gedragen.Het geheim achter de rose gouden ketting

Rosegoud is een legering, wat betekent dat het een mengsel is van verschillende metalen. Een typische rosegouden ketting bevat de volgende bestanddelen:

  1. Goud: Dit is het hoofdbestanddeel van rosegoud. Zuiver goud is erg zacht, dus het wordt gemengd met andere metalen om het sterker te maken. In rosegoud is het percentage goud meestal rond de 75%, wat overeenkomt met 18 karaat goud.
  2. Koper: Dit metaal geeft rosegoud zijn karakteristieke roze kleur. Hoe meer koper er wordt toegevoegd, hoe roder de tint van het goud wordt. Het percentage koper kan variëren, maar is meestal tussen de 20% en 25% van de legering.
  3. Zilver: Zilver wordt soms toegevoegd aan de legering om de kleur te verzachten en een meer subtiele roze tint te geven. Het percentage zilver is meestal vrij klein, rond de 5%.

De exacte samenstelling van rosegoud kan variëren afhankelijk van de gewenste kleur en de eigenschappen van het metaal. Sommige legeringen kunnen ook kleine hoeveelheden andere metalen bevatten voor extra duurzaamheid of kleurvariatie.

Rose goud - tijdloos

Een rosegoud ketting kan zeker als tijdloos worden beschouwd. Het gebruik van goud in sieraden is al eeuwenlang populair en heeft door de jaren heen zijn aantrekkingskracht behouden. De opkomst van rose goud als een geliefde goudtint heeft het aanbod van klassieke en tijdloze sieraden uitgebreid.

Er zijn verschillende redenen waarom een rose gouden ketting als tijdloos wordt beschouwd:

  • Elegante uitstraling: De zachte en warme roze tint van rose goud geeft een subtiele en elegante uitstraling. Het past goed bij verschillende huidtinten en is veelzijdig genoeg om te worden gedragen bij verschillende gelegenheden, van casual tot formeel.
  • Veelzijdigheid: Rose goud kan goed worden gecombineerd met andere goudtinten, zilver en platina, waardoor het gemakkelijk te combineren is met verschillende sieraden en accessoires. Het kan worden gedragen als een op zichzelf staand stuk of worden gecombineerd met hangers of andere kettingen voor een persoonlijke look.
  • Modieus en trendy: Hoewel rose goud een tijdloze uitstraling heeft, heeft het ook een moderne en trendy kant. Het is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden en wordt vaak gezien bij beroemdheden en in modeontwerpen.
  • Emotionele waarde: Sieraden hebben vaak emotionele waarde, vooral als ze worden gegeven als cadeau of gekoppeld zijn aan speciale herinneringen. Een rose gouden ketting kan een betekenisvol en dierbaar gouden sieraad zijn dat door de jaren heen wordt gekoesterd.

Over het algemeen kan een rose gouden ketting als tijdloos worden beschouwd vanwege zijn veelzijdigheid, elegantie en emotionele betekenis. Het is een prachtig en duurzaam sieraad dat zijn schoonheid en waarde door de jaren heen behoudt en een blijvende keuze is voor vele sieradenliefhebbers.