• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
 • Selecteer uw taal
 • DE
Menu
Home / kettingen / geel goud
Toon filters

Collectie geelgouden ketting

Op zoek naar een geelgouden ketting? In onze webshop kunnen wij u betaalbare en exclusieve sieraden aanbieden. Hoe slagen we erin om dat te doen? Wij werken uitsluitend met PreLoved sieraden. Eerder gedragen kettingen krijgen een nieuw leven door onze goudsmid, die ze reinigt, repareert en (indien nodig) worden gecertificeert bij Edelmetaal Waarborg Nederland. Hiermee kunnen wij de beste prijskwaliteitsverhouding bieden en tegelijkertijd bijdragen aan een circulaire economie.


  1 / 22  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Ketting geelgoud

Er zijn verschillende verschijningsvormen van een geelgouden ketting kan worden gebruikt:

 1. Dubbele ketting: Dit is een ketting die bestaat uit twee losse kettingen die samen worden gedragen.
 2. Enkele ketting: Dit is een enkele ketting die om de hals wordt gedragen.
 3. Collier: Dit is een lange ketting die tot aan de borst reikt.
 4. Halsband: Dit is een brede ketting die om de hals wordt gedragen.
 5. Ankerketting: Dit is een zware, dikke ketting met een ankerpatroon.
 6. Figaro-ketting: Dit is een ketting met een specifiek patroon van korte en lange schakels.
 7. Ketting met hanger: Dit is een ketting waaraan een hanger is bevestigd, zoals bijvoorbeeld een medaillon of een kruis.
 8. Ketting met parel: Dit is een ketting waaraan een parel of parels zijn bevestigd.
 9. Ketting met diamant: Dit is een ketting waaraan diamanten of diamanten zijn bevestigd.
 10. Ketting met edelstenen: Dit is een ketting waaraan edelstenen of edelstenen zijn bevestigd, zoals bijvoorbeeld robijnen, saffieren of smaragden.

Goudgehalte ketting geel goud

Een geelgouden ketting kan worden gemaakt van verschillende goudgehalten, afhankelijk van de samenstelling van het goud en andere metalen waaruit de ketting is gemaakt. De meeste geelgouden kettingen zijn gemaakt van goud met een gehalte van 18 karaat of 14 karaat.

Goud met een gehalte van 18 karaat bevat 75% goud en 25% andere metalen, terwijl goud met een gehalte van 14 karaat bevat 58,5% goud en 41,5% andere metalen. Het goudgehalte van een ketting kan worden aangegeven met een stempel, zoals bijvoorbeeld "18K" of "14K".

Er zijn ook geelgouden kettingen met een lager goudgehalte, zoals bijvoorbeeld 10 karaat of 9 karaat, hoewel deze minder populair zijn omdat ze minder duurzaam zijn en sneller verkleuren dan kettingen met een hogere karaatwaarde. In Nederland mogen we een ketting welke minder dan 14 karaat goudgehalte bevat geen "gouden ketting" noemen.

Samenstelling geelgoud

De samenstelling van een geelgouden ketting hangt af van het goudgehalte en de andere metalen die worden gebruikt om de ketting te maken.

Veel geelgouden kettingen zijn gemaakt van goud met een gehalte van 18 karaat of 14 karaat, wat betekent dat ze bestaan uit 75% of 58,5% goud, respectievelijk, en 25% of 41,5% andere metalen. De andere metalen die worden gebruikt om de ketting te maken, kunnen zilver, koper, palladium of nikkel bevatten, afhankelijk van de gewenste kleur en duurzaamheid van de ketting.

Prijsstelling

De prijs van een geelgouden ketting kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gewicht en het goudgehalte van de ketting, het soort ketting (bijvoorbeeld een enkele ketting of een ketting met een hanger), en eventuele andere edelstenen of diamanten die zijn bevestigd aan de ketting.

Als algemene richtlijn, hoe hoger het goudgehalte en het gewicht van de ketting, hoe duurder de ketting zal zijn. Bijvoorbeeld, een geelgouden ketting van 18 karaat met een gewicht van 10 gram zal waarschijnlijk duurder zijn dan een geelgouden ketting van 14 karaat met een gewicht van 5 gram.

Daarnaast kan de aanwezigheid van andere edelstenen of diamanten de prijs van een geelgouden ketting aanzienlijk verhogen, afhankelijk van de kwaliteit en hoeveelheid van deze stenen. Er zijn geen harde regels voor de prijsstelling van geelgouden kettingen, bekijk vooral ons aanbod in de webshop.