• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
455 reviews
Home / gouden kettingen / geelgouden ketting
Toon filters
0
Onbeperkt

Geelgouden ketting collectie

Een geelgouden ketting is een klassiek en tijdloos sieradenstuk gemaakt van een legering van puur goud en andere metalen, zoals zilver en koper. De ketting heeft een warme en heldere gouden kleur, die het kenmerkende uiterlijk van geelgoud geeft. Geelgoud wordt al eeuwenlang gebruikt in sieraden vanwege zijn prachtige uitstraling en duurzaamheid. Het is een veelzijdig sieraad dat geschikt is voor dagelijks gebruik, maar ook voor speciale gelegenheden, en kan worden gedragen op zichzelf of in combinatie met andere sieraden voor een persoonlijke stijl.


  1 / 20  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Ketting geelgoud

Er zijn verschillende soorten gouden kettingen, elk met een uniek ontwerp en eigenschappen. Hier zijn enkele veelvoorkomende geel gouden kettingen:

  • Gevlochten gele ketting/ Kabelketting/ Ropechain: Een kabelketting is een eenvoudige en populaire kettingstijl waarbij ovale schakels aan elkaar zijn verbonden, waardoor een klassieke uitstraling ontstaat.
  • Venetiaanse ketting: Deze ketting heeft platte, vierkante schakels die strak tegen elkaar zijn geplaatst, waardoor een soepele en elegante ketting ontstaat.
  • Figaro-ketting: Een figaro-ketting heeft een patroon van een lange ovale schakel gevolgd door twee of drie kortere schakels, wat resulteert in een stijlvolle en gevarieerde uitstraling.
  • Ankerketting: Ankerkettingen hebben platte ovale schakels met een bar die de schakels met elkaar verbindt, wat een nautisch geïnspireerde uitstraling geeft.
  • Koningsketting: Deze ketting heeft complexe, gevlochten schakels die een ingewikkeld patroon vormen en een opvallende uitstraling geven.

Dit zijn slechts enkele van de vele typen geelgouden kettingen die beschikbaar zijn. Elk type ketting heeft zijn eigen kenmerken en charme, waardoor er voor elke smaak en gelegenheid een geschikte gouden ketting te vinden is.

Goudgehalte ketting geel goud

Een geelgouden ketting kan worden gemaakt van verschillende goudgehalten, afhankelijk van de samenstelling van het goud en andere metalen waaruit de ketting is gemaakt. De meeste geelgouden kettingen zijn gemaakt van goud met een gehalte van 18 karaat of 14 karaat.

Goud met een gehalte van 18 karaat bevat 75% goud en 25% andere metalen, terwijl goud met een gehalte van 14 karaat bevat 58,5% goud en 41,5% andere metalen. Het goudgehalte van een ketting kan worden aangegeven met een stempel, zoals bijvoorbeeld "18K" of "14K".

Er zijn ook geelgouden kettingen met een lager goudgehalte, zoals bijvoorbeeld 10 karaat of 9 karaat, hoewel deze minder populair zijn omdat ze minder duurzaam zijn en sneller verkleuren dan kettingen met een hogere karaatwaarde. In Nederland mogen we een ketting welke minder dan 14 karaat goudgehalte bevat geen "gouden ketting" noemen.

Samenstelling geelgoud kettingen

De samenstelling van een geelgouden ketting hangt af van het goudgehalte en de andere metalen die worden gebruikt om de ketting te maken.

Veel geelgouden kettingen zijn gemaakt van goud met een gehalte van 18 karaat of 14 karaat, wat betekent dat ze bestaan uit 75% of 58,5% goud, respectievelijk, en 25% of 41,5% andere metalen. De andere metalen die worden gebruikt om de ketting te maken, kunnen zilver, koper, palladium of nikkel bevatten, afhankelijk van de gewenste kleur en duurzaamheid van de ketting.

Prijsstelling

De prijs van een geelgouden ketting kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gewicht en het goudgehalte van de ketting, het soort ketting (bijvoorbeeld een enkele ketting of een ketting met een hanger), en eventuele andere edelstenen of diamanten die zijn bevestigd aan de ketting.

Als algemene richtlijn, hoe hoger het goudgehalte en het gewicht van de ketting, hoe duurder de ketting zal zijn. Bijvoorbeeld, een geelgouden ketting van 18 karaat met een gewicht van 10 gram zal waarschijnlijk duurder zijn dan een geelgouden ketting van 14 karaat met een gewicht van 5 gram.

Daarnaast kan de aanwezigheid van andere edelstenen of diamanten de prijs van een ketting aanzienlijk verhogen, afhankelijk van de kwaliteit en hoeveelheid van deze stenen. Er zijn geen harde regels voor de prijsstelling van geelgouden kettingen, bekijk vooral ons aanbod in de webshop.