• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / kettingen / 24 karaat gouden kettingen
Toon filters

24 karaat goud ketting

24 karaat goud ketting? Dan moeten wij u helaas teleurstellen, want 24 karaat goud is niet geschikt als sieraad. Dit is zuiver goud een veel te zacht materiaal voor sieraden die worden gedragen. Hierdoor is het ongeschikt is om hiervan sieraden te maken die worden gedragen. Door andere metalen toe te voegen aan het goud, wordt het goud hard en hierdoor ook sterk genoeg om sieraden van te maken. De populairste gehaltes goud in Nederland zijn die voor de 14 en 18 karaat gouden ketting.


  1 / 26  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

24 karaat gouden ketting

Ja, er worden kettingen gemaakt van 24 karaat goud. Het karatgehalte van goud geeft aan hoeveel goud er in het sieraad zit, met een hoger karatgehalte dat meer goud betekent en daarom duurder is. Een ketting gemaakt van 24 karaat goud bevat dus 100% puur goud, wat betekent dat er geen andere metalen zijn toegevoegd aan het goud.

24 karaat goud is zacht en kan daarom moeilijk zijn om te bewerken of te vormen. Daarom worden kettingen vaak gemaakt van lagere karatgehaltes goud, zoals 18 karaat goud of 14 karaat goud, die hardere en duurzamere sieraden zijn. Als je overweegt een ketting te kopen, is het belangrijk om te overwegen wat voor soort gebruik je van de ketting verwacht en welk karatgehalte het beste bij je behoeften past.

Maar wel kettingen van 14 of 18 karaat goud

GOUDEN KETTING VAN 14 KARAAT GOUD

Wat wordt er bedoeld met 14 karaat goud? Karaat goud wil zeggen hoeveel puur goud er in de ketting verwerkt is. 100% zuiver goud 24 karaat goud, 14 karaat goud is dan 58,8% zuiver goud. Het goud wordt gemengd met andere metalen als koper en zilver om de ketting stevig te maken, aangezien 24 karaat goud niet geschikt is voor gouden sieraden. In de meeste gevallen staat een keurmerk op het eindstuk van de ketting. Deze keurmerk geeft aan hoeveel karaat goud het gouden sieraad bevat. Door het dragen van het sieraad kan het keurmerk verslijten, waardoor het wat minder goed leesbaar is of helemaal niet leesbaar. Alle gouden sieraden op onze website zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk.

Als u wilt weten of een gouden ketting van 14 karaat goud is gemaakt, dan gaat u op zoek gaan naar een keurmerk in het sieraad. Soms is het keurmerk alleen leesbaar met een loep. De meest gebruikte markeringen voor ` een gouden ketting 14 karaat ` zijn: 585, 14K of een eikenblad.

In Nederland mag een sieraad alleen goud genoemd worden als het gehalte minimaal 14 karaat is. Dit is wettelijk vastgelegd. Gouden kettingen met 8 of 9 karaat mogen dus geen goud kettingen genoemd worden. In Nederland wordt 14 karaat gouden kettingen het meest gedragen, dit omdat de kleur van het goud beter staat bij een lichtere huid. 

GOUDEN KETTING VAN 18 KARAAT GOUD

Wat is het verschil tussen 14 karaat en 18 karaat gouden kettingen? In 14 karaat gouden kettingen is 58,8% goud verwerkt, terwijl er in 18 karaat gouden kettingen 75% goud verwerkt is. Op het eindstuk van de ketting staat in de meeste gevallen een keurmerk dat aangeeft hoeveel karaat goud er in het sieraad verwerkt is. Door het dragen van het sieraad kan het keurmerk verslijten, waardoor het wat minder goed leesbaar is of helemaal niet leesbaar. Alle gouden sieraden op onze website zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk.

Als u wilt weten of een ketting van 18 karaat goud is gemaakt, dan moet u op zoek gaan naar een keurmerk in het sieraad. Soms is het keurmerk alleen leesbaar met een loep. De meest gebruikte markeringen voor 18 karaat zijn: 750, 18K, 18kt of een tulp.

In Nederland zijn 14 karaat en 18 karaat de meest voorkomende gehaltes die verwerkt zijn in gouden kettingen. In Nederland mag wettelijk zien, 8 en 9 karaat geen goud genoemd worden. In landen als Duitsland en Engels zijn deze gehaltes erg gebruikelijk. In landen random de middellandse zee en Azië wordt vaak 18, 20 of 22 karaat goud gebruikt, dit omdat het mooier bij hun huid staat.

Gouden ketting 24k .... ketting goud 24k


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies