• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
452 reviews
Home / gouden oorbellen / aquamarijn oorbellen
Toon filters
0
Onbeperkt

Aquamarijn oorbellen collectie

Als u op zoek bent naar een set gouden Aquamarijn oorbellen, dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bekijk onze unieke collectie gouden oorbellen met deze prachtige edelsteen en laat je verassen. Oorbellen met Aquamarijn staan bekend om hun schoonheid, vanwege de prachtige blauwe kleur. Daarnaast zijn onze gouden oorbellen vintage!


Aquamarijn oorbellen zijn een prachtige en stijlvolle keuze voor sieradenliefhebbers, bekend om hun betoverende blauwgroene kleur. Deze edelstenen zijn niet alleen geliefd vanwege hun schoonheid, maar ook vanwege hun betekenis en geschiedenis.

Oorbellen met Aquamarijn

Aquamarijn is een variëteit van het mineraal beryl, net als de smaragd. De naam aquamarijn is afgeleid van het Latijnse 'aqua marina', wat 'zeewater' betekent, verwijzend naar de serene blauwgroene kleur die doet denken aan de oceaan. Deze edelsteen wordt al eeuwenlang gewaardeerd en werd in oude tijden gebruikt als een talisman voor geluk, moed en bescherming.

Aquamarijn oorhangers

De kleur van aquamarijn varieert van lichtblauw tot diep zeegroen. De waarde en de kwaliteit van de steen hangen vaak af van de intensiteit en de zuiverheid van de kleur. Aquamarijn is relatief hard, met een score van 7,5 tot 8 op de Mohs hardheidsschaal, wat het een goede keuze maakt voor dagelijks gedragen sieraden zoals oorbellen.

o.a. Aquamarijn oorstekers

Deze oorbellen zijn er in diverse stijlen, van eenvoudige studs tot elegante druppeloorbellen en opvallende chandeliers. De edelsteen kan zowel in een solitaire setting als in combinatie met andere edelstenen, zoals diamanten, worden gebruikt voor extra schittering en contrast.

Zorg en Onderhoud van gouden oorbellen met Aquamarijn

Om gouden oorbellen in topconditie te houden, is het belangrijk ze voorzichtig te behandelen. Vermijd blootstelling aan harde stoten of krassen. Het reinigen van de oorbellen kan het best gebeuren met een zachte doek en een milde zeepoplossing, en ze moeten worden bewaard op een donkere, droge plaats.

Symboliek en Geboortesteen

Aquamarijn is de geboortesteen van maart en wordt vaak geassocieerd met de zee, wat het een populaire keuze maakt voor mensen die een speciale band met de oceaan hebben. Het wordt ook gezien als een symbool van helderheid, zuiverheid en eeuwige jeugd.

Aanschaf en Selectie

Bij het kiezen van oorbellen is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en kleur van de edelsteen. Een heldere, diep gekleurde aquamarijn is waardevoller en gewilder. Daarnaast is het belangrijk om de setting en het ontwerp van de oorbellen te overwegen, zodat ze passen bij je persoonlijke stijl.

Combineren met andere Sieraden

Deze oorbellen kunnen prachtig worden gecombineerd met andere gouden sieraden, vooral met zilveren of witgouden instellingen die de koelheid van de steen benadrukken. Ze kunnen ook goed samengaan met andere blauwe of groene edelstenen voor een harmonieus kleurenpalet.

Duurzaamheid en Herkomst

Bij het kopen van deze edelsteen oorbellen is het ook belangrijk om rekening te houden met de herkomst en de duurzaamheid van de edelstenen. Kiezen voor ethisch gewonnen aquamarijn zorgt ervoor dat je sieraden niet alleen mooi, maar ook verantwoord zijn.

Aquamarijn oorbellen bieden een prachtige combinatie van schoonheid, duurzaamheid en symboliek. Ze zijn een uitstekende keuze voor iedereen die een stukje van de schoonheid van de zee wil dragen in hun dagelijks leven of bij speciale gelegenheden.