• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
452 reviews
Home / gouden ringen / citrien ringen
Toon filters

Citrien ring collectie

Wil je een beetje zon in je leven? Draag dan een Citrien ring. Deze warme steen staat voor zelfvertrouwen, individualiteit en levensvreugde. Hij helpt depressies, angsten en fobieën te overwinnen en geeft energie.


gouden Citrien ringen vormen een fascinerend onderwerp binnen de sieradenwereld, verweven met aspecten van esthetiek, geschiedenis, symboliek en verzorging.

Esthetiek en ontwerp van ringen van Citrien

Citrien, met zijn warme, zonnige tinten variërend van lichtgeel tot diep amber, is de ster van deze gouden ringen. Deze edelsteen ring kan in diverse slijpvormen voorkomen, zoals ovaal, rond, prinses, en kussen, die elk de unieke glans en kleurdiepte accentueren. De ringen zelf worden vaak vervaardigd uit goud, zilver of platina, en kunnen variëren van eenvoudige, elegante ontwerpen tot meer uitbundige stijlen met extra diamanten of edelstenen.

Historische achtergrond

Citrien wordt al eeuwen gewaardeerd en werd in de oudheid gebruikt als decoratie. In verschillende culturen werd de steen gewaardeerd om zijn schoonheid en toegeschreven krachten. In de 19e en vroege 20e eeuw kende citrien een bijzondere populariteit, vaak gezet in Art Deco-sieraden.

Symbolische Betekenis

Citrien wordt vaak geassocieerd met positiviteit en voorspoed. In de edelsteentherapie staat de steen bekend om zijn vermogen om negativiteit te verdrijven en zelfvertrouwen te stimuleren. Het wordt soms de 'successteen' genoemd, vanwege het geloof dat het succes en overvloed aantrekt.

Verzorging en Onderhoud

Om de schoonheid van citrien ringen te behouden, is het belangrijk om ze zorgvuldig te behandelen. Vermijd blootstelling aan hitte en scherpe temperatuurschommelingen, aangezien citrien gevoelig kan zijn voor hitte. Regelmatige reiniging met een zachte doek en mild zeepsop is aanbevolen. Het is ook raadzaam om ze in een apart vakje in de sieradendoos te bewaren om krassen te voorkomen.

Citrien ringen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar dragen ook een rijke geschiedenis en symbolische waarde met zich mee. Hun veelzijdigheid in stijl en ontwerp maakt ze geschikt voor verschillende gelegenheden en persoonlijke voorkeuren. Met de juiste verzorging kunnen deze ringen een leven lang meegaan, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan elke sieradencollectie