• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
452 reviews
Home / gouden ringen / edelsteen ring
Toon filters
0
Onbeperkt

Edelsteen ring collectie

Een gouden ring met een edelsteen vertegenwoordigt de samensmelting van tijdloze elegantie en verfijnde smaak. Een edelsteen ring is niet enkel een sieraad, maar symboliseert een erfgoed van vakmanschap, traditie en een diepere emotionele connectie. Het goud benadrukt de schittering van de edelsteen, resulterend in een onvergelijkbaar meesterwerk.


  1 / 24  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Wij zijn verheugd u onze exclusieve collectie gouden ringen met edelstenen te presenteren. Elk van deze ringen, van de edelstenen ring goud tot andere verfijnde ontwerpen, is vervaardigd met precisie en vakmanschap. Ze belichamen een perfecte combinatie van tijdloze elegantie en hedendaagse flair. Wij nodigen u van harte uit om onze collectie te ontdekken en het vakmanschap en de schoonheid van onze sieraden zelf te ervaren.

Ontdek de Tijdloze Elegantie van Edelsteen Ringen

Waarom Edelsteen Ringen?

De ringen die wij aanbieden combineren de natuurlijke schoonheid en kracht van edelstenen met verfijnd vakmanschap. Perfect voor de hedendaagse, professionele vrouw zoals Laura.

Kwaliteit en Authenticiteit

 • Echte Edelstenen: Onze collectie bestaat uitsluitend uit authentieke, kwalitatief hoogwaardige edelstenen.
 • Vakmanschap: Elke ring wordt met zorg en precisie gemaakt om perfectie te garanderen
 • Duurzaamheid: Onze edelstenen zijn ethisch verkregen en onze ringen zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan.

Unieke Voordelen

Een edelsteenring is niet zomaar een sieraad. Het is een uiting van persoonlijke stijl, een symbool van zelfexpressie en kan de drager bepaalde energieën en voordelen bieden.

Waarom Kiezen Voor Onze Collectie?

 • Diversiteit: Wij bieden een breed scala aan ontwerpen en edelstenen, zodat er voor iedere smaak en gelegenheid een perfecte ring is.
 • Expertise: Ons team bestaat uit experts op het gebied van edelstenen en juwelen, zodat u verzekerd bent van een product van topkwaliteit.
 • Service: We bieden deskundig advies en een uitstekende na-service voor onderhoud en reparaties.

Speciaal voor de Professionele man en vrouw

Edelsteenringen zijn al eeuwenlang een symbool van prestige en persoonlijke expressie. Voor zowel mannen als vrouwen vertegenwoordigen deze ringen niet alleen esthetiek, maar ook een diepe betekenis, afhankelijk van de gekozen edelsteen. Ze kunnen kracht, bescherming, liefde of welvaart symboliseren. In de moderne tijd worden edelsteen ringen gedragen als een teken van distinctie, elegantie en soms als een reflectie van iemands geboortemaand. Het is essentieel om een edelsteen ring te kiezen die resonantie heeft met de drager, wat zorgt voor een persoonlijke en bijzondere connectie met het sieraad.

Veel Voorkomende Slijpvormen van Edelstenen voor Ringen

In de wereld van edelstenen zijn slijpvormen niet slechts een esthetische keuze, maar ook een techniek om de natuurlijke schoonheid en lichtreflectie van een edelsteen optimaal te benutten. Hieronder belichten we enkele van de meest voorkomende slijpvormen voor edelstenen in ringen en de redenen waarom juweliers deze specifieke vormen verkiezen.

 1. Briljantslijpsel: De meest populaire slijpvorm, met als kenmerk 57 of 58 facetten die zorgen voor een maximale lichtreflectie. Dit slijpsel wordt vaak gebruikt omdat het de sprankeling en vuur van een edelsteen maximaliseert.
 2. Ovaal: Een variatie op het briljantslijpsel, maar dan in een ovale vorm. Deze slijpvorm kan de vinger optisch langer doen lijken en heeft een tijdloze uitstraling.
 3. Marquise: Een slijpvorm met puntige uiteinden, die zowel elegantie als een vleugje extravagantie toevoegt aan een ring. Het maximaliseert het oppervlak van de edelsteen, waardoor deze groter lijkt.
 4. Emerald: Een rechthoekige slijpvorm met afgeschuinde hoeken. De lange, open facetten benadrukken de zuiverheid van de edelsteen, waardoor deze slijpvorm vooral geschikt is voor stenen van hoge kwaliteit.
 5. Peer: Deze druppelvormige slijpvorm combineert het briljantslijpsel met een ronde en marquise vorm, resulterend in een speelse, maar verfijnde uitstraling.
 6. Prinses: Een vierkant slijpsel met scherpe hoeken. Het is de tweede meest populaire slijpvorm na het briljantslijpsel, geliefd om zijn moderne en strakke uitstraling.

De keuze voor een specifieke slijpvorm hangt vaak af van zowel esthetische als praktische overwegingen. Terwijl sommige slijpvormen ontworpen zijn om de lichtreflectie en sprankeling van een edelsteen te maximaliseren, leggen anderen de nadruk op de zuiverheid of de kleur van de steen. Juweliers maken gebruik van deze vormen om de unieke eigenschappen van elke edelsteen te accentueren en om een ring te creëren die zowel tijdloos als onderscheidend is.

Veel Voorkomende Edelstenen in Ringen

De keuze van edelstenen in ringen gaat verder dan enkel hun opvallende schoonheid; ze dragen ook historische, culturele en soms zelfs therapeutische betekenissen met zich mee. Hier belichten we enkele van de meest voorkomende edelstenen die worden gebruikt voor ringen en de redenen achter hun populariteit.

 1. Diamant: De onbetwiste koning van de edelstenen. Diamanten staan symbool voor duurzaamheid en eeuwige liefde, wat ze tot een populaire keuze maakt voor verlovingsringen. Hun uitzonderlijke hardheid maakt ze ook zeer duurzaam > diamant ring
 2. Robijn: Deze dieprode steen staat voor passie, bescherming en welvaart. Vanwege zijn intense kleur en hardheid is de robijn een geliefde keuze voor zowel verlovings- als mode-ringen > robijn ring
 3. Saffier: Bekend om zijn rijke blauwe tint, symboliseert saffier wijsheid, royalty en goddelijkheid. Het is ook bijna zo hard als een diamant, wat het ideaal maakt voor dagelijks gebruik > saffier ring
 4. Smaragd: Met zijn levendige groene kleur staat de smaragd voor vernieuwing, hoop en welvaart. Vanwege zijn zachtheid wordt het vaak in een beschermende setting geplaatst > smaragd ring
 5. Aquamarijn: Deze lichtblauwe steen, vaak geassocieerd met de zee, staat voor kalmte, moed en communicatie. Aquamarijn is relatief hard en is daardoor geschikt voor verschillende ringontwerpen > aquamarijn ring
 6. Topaas: Beschikbaar in een reeks kleuren, maar vaak geassocieerd met een gouden tint, symboliseert topaas liefde en genegenheid. Het wordt geprezen om zijn helderheid en veelzijdigheid > topaas ring
 7. Amethist: Deze paarse steen staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en wordt vaak geassocieerd met spirituele groei en bescherming > amethist ring

De keuze voor een specifieke edelsteen in een ring hangt vaak samen met de persoonlijke voorkeur, de betekenis achter de steen en de esthetische waarde. Edelstenen worden al eeuwenlang gewaardeerd om hun unieke schoonheid en de verhalen en betekenissen die ze met zich meedragen. Hierdoor blijven ze een centrale rol spelen in sieraden, en vooral in ringen die vaak worden gegeven bij bijzondere gelegenheden of als teken van liefde en toewijding.

Maak een Statement

Een gouden edelsteen ring uit onze collectie vertegenwoordigt niet slechts een esthetisch sieraad. Het symboliseert een uitdrukking van verfijnde klasse, onberispelijke stijl en een onwrikbare persoonlijke kracht. Het zorgvuldig uitkiezen en dragen van zo'n ring toont aan dat men waarde hecht aan kwaliteit, traditie en de diepere betekenissen die edelstenen met zich mee kunnen brengen. In een wereld waar individualiteit en authenticiteit worden gekoesterd, staat onze collectie als een baken van elegantie en betekenis.

Selectie en Beoordeling van Edelstenen

Welkom bij onze gedetailleerde gids over de selectie en beoordeling van edelstenen. Het kiezen van de perfecte edelsteen vereist niet alleen een gevoel voor esthetiek, maar ook een grondig begrip van de verschillende kwaliteitsaspecten. Onze gids is ontworpen om u te voorzien van de essentiële kennis die nodig is om een geïnformeerde keuze te maken.

Kleur: De Toetssteen van Kwaliteit

De kleur van een edelsteen is vaak het meest opvallende kenmerk. Bij het beoordelen van de kleur, letten we op drie hoofdaspecten: de tint, de verzadiging en de toon. Een ideale edelsteen heeft een kleur die noch te licht noch te donker is (toon), een rijke en intense kleurverzadiging, en een zuivere, onvermengde tint. Bijvoorbeeld, de meest gewaardeerde smaragden hebben een levendige, verzadigde groene tint zonder sporen van geel of blauw.

Helderheid: De Spiegel van Zuiverheid

Helderheid verwijst naar de afwezigheid van insluitsels of onzuiverheden in een edelsteen. Hoewel de meeste natuurlijke edelstenen enige mate van insluitsels hebben, is het de zichtbaarheid en hoeveelheid ervan die de waarde bepaalt. Edelstenen zoals diamanten worden beoordeeld op een schaal van 'loepzuiver' tot 'insluitsels'. Echter, bij bepaalde edelstenen, zoals robijnen of smaragden, worden kleine insluitsels vaak geaccepteerd als bewijs van natuurlijke oorsprong.

Slijpvorm: De Kunst van de Vormgeving

De slijpvorm van een edelsteen is cruciaal voor zowel zijn esthetiek als functie. Een goed geslepen edelsteen zal het licht op de beste manier weerkaatsen, waardoor de kleur en glans gemaximaliseerd worden. We kijken naar de symmetrie, proporties en afwerking van de slijpvorm. Een goed geslepen edelsteen heeft gelijkmatige facetten, een goede balans tussen diepte en diameter, en geen zichtbare slijpfouten zoals krassen of putjes.

Karaatgewicht: De Maatstaf van Grootte

Het karaatgewicht is een directe maatstaf voor de grootte van een edelsteen. Hoewel grotere stenen vaak waardevoller zijn, is het belangrijk om karaatgewicht in samenhang met andere kwaliteitsaspecten te beoordelen. Een grotere steen met slechte kleur of helderheid kan minder waardevol zijn dan een kleinere steen van uitzonderlijke kwaliteit.

In onze webshop streven wij ernaar om alleen edelstenen van de hoogste kwaliteit te presenteren. Ons zorgvuldige selectieproces waarborgt dat elke steen aan strenge normen voldoet, zodat u verzekerd bent van een aankoop die zowel esthetisch als kwalitatief uitzonderlijk is. Ontdek onze collectie en ervaar de schoonheid van zorgvuldig geselecteerde edelstenen.