• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
455 reviews
Home / gouden ringen / topaas ringen
Toon filters

Topaas ring collectie

Op zoek naar een steen die je kan helpen je doelen te bereiken? Zoek niet verder dan Topaas! Deze zonnige edelsteen helpt de spirituele en mentale ontwikkeling te stimuleren, terwijl het ook fysieke voordelen biedt, zoals een evenwichtige spijsvertering en versterkte zenuwen. Het is ook bekend dat het een positief effect heeft op gevallen van anorexia. Dus als je je volledige potentieel wilt bereiken, dan is Topaas ring voor jou!


Een topaasring is een sieraad gemaakt van goud en een blauwe edelsteen genaamd topaas. Topaas is een populaire edelsteen vanwege zijn prachtige blauwe kleur en is vaak te zien in oorbellen, ringen, kettingen en armbanden. Het is een harde en duurzame steen en wordt geassocieerd met rijkdom en luxe. In combinatie met goud creëert het een elegante en chique uitstraling. Het is een populaire keuze voor gouden sieraden omdat het mooi staat bij verschillende huidtinten en kledingstijlen.

Gouden ring Topaas

De naam Topaas ring is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van een vindplaats op het eiland Zebirget in de Rode Zee, welke vroeger bekend was als Topazos. Een topaas is vaak wijnrood of strogeel maar kan ook wit, grijs, groen, blauw of oranje zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. Goudtopaas wordt ook wel edeltopaas genoemd.

Herkomst Topaas

Topaas is een veel voorkomende edelsteen die voornamelijk wordt gevonden in Brazilië, Madagascar, Rusland en Australië.

Bewerken van Topaas

Het bewerken van topaas begint met het vinden van grote blokken van het materiaal. Deze blokken worden vervolgens gehakt en geslepen om kleinere stukken te verkrijgen die geschikt zijn voor verdere bewerking. De stukken topaas worden vervolgens gepolijst tot glanzende stenen, die vervolgens kunnen worden gebruikt om sieraden te maken.

Topaas is een veelzijdige edelsteen die veel wordt gebruikt in gouden ringen en die beschikbaar is in verschillende kleuren, waaronder geel, rood, blauw, groen en bruin. Het wordt gewaardeerd om zijn heldere, glinsterende uitstraling en wordt vaak gebruikt.

Bovendien wordt topaas vaak bewerkt om de helderheid en de kleur te verbeteren. Dit kan worden gedaan door de steen te verhitten, te bleken of te bewerken met andere chemische processen. Het is belangrijk om op te letten dat sommige methoden van bewerking de waarde van de steen kunnen verminderen, dus het is altijd verstandig om een vertrouwde juwelier of edelstenendealer te raadplegen als u op zoek bent naar een echte, hoogwaardige topaas.

Sterrenbeeld Topaas

Edelstenen worden vaak in verband gebracht met de verschillende maanden van het jaar. Voor mensen die geboren zijn in een bepaalde maand kunnen die stenen ondersteunen of gelukkiger maken.

Bij elk sterrenbeeld horen meerdere edelstenen, soms helpen die juist bij bepaalde kenmerken van de mensen die in die periode geboren zijn; tweelingen, Leeuw en Boogschutter

Gouden sieraden met Topaas

Dol op sieraden met Topaas? Wij hebben een prachtige collectie gouden sieraden met Topaas. Bekijk ze op onze website: